Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 57
Like Tree23Likes

Thread: Ειδικές ικανότητες.

  1. #1
    Apprentice
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    203

    Ειδικές ικανότητες.

    Είναι ένα σημαντικό θέμα νομίζω. Δεν υπάρχει σχετικό ποστ από όσο βλέπω,οποτε καλό είναι να το συζητήσουμε. Το βασικό θέμα που θέλω να σηκώσω αφορά την επίδραση τους στην απόδοση ενός παίκτη. Το επικαιροποιημενο άρθρο της νορντεους αναφέρει πως οι ικανότητες αυτές ενεργοποιουνται όταν ειδικές συνθήκες παρουσιάσουν, π.χ το ένας προς έναν όταν ο παίκτης βρεθεί προ του τέρματα φύλακα μόνος του. Καλά μέχρι εδώ. Το ερώτημα μου αφορά το πόσο και πού επιδρα η κάθε ειδική ικανότητα. Το ίδιο άρθρο που αναφέρω λέει ότι η επίδραση είναι μια μικρή αύξηση στην ποιότητα. Το top eleven wiki απο την άλλη πλευρά λέει για αύξηση ενός αστεριου. Αν ισχύει αυτό τότε οι ειδικές είναι πολυ σημαντικές. Σε κάθε περίπτωση είτε η αύξηση είναι μικρή η μεγάλη, αυτή αφορά τη συνολικη ποιότητα του παίκτη η μόνο την σχετική ικανότητα, δλδ στο έναν προς έναν πχ αυξάνεται μόνο το τελείωμα η και άλλες ικανότητες? Αν έχει ας πούμε έναν παίκτης τελείωμα 120 και βρεθεί ένας προς έναν τότε παροδικα αυξάνεται σε 140?

    Στάλθηκε από το ZTE Blade A460 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  2. #2
    Greek Forum Moderator nikolgiorgos's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    17,714
    Ναι, όντως δεν το έβαλα αυτό το θέμα ακόμα γιατί υπήρχαν κάποιες εξελίξεις που θα τις αναφέρω παρακάτω,
    Το επίσημο άρθρο είναι εδώ αλλά δεν είναι αναλυτικό
    Special Abilities in Top Eleven - Be a Football Manager

    Υπάρχει ένα σχετικό θέμα στο Αγγλίκό φόρουμ εδώ (στο #31 λέω τις απόψεις μου)
    http://forum.topeleven.com/top-eleve...-eleven-4.html

    GK
    PS-Penalty kick stopper : Useless, very few are the penalties on the game. Maybe somewhat useful after extra time in knock out rounds in CH.L. or Cup but still don’t know if it really working.
    Ειδικότητα στα πέναλτι. Μάλλον άχρηστο. τα πέναλτυ στο παιχνίδι είναι σχετικά σπάνια και όταν συμβάινουν , σπάνια λειτουργεί η ικανότητα.
    Ίσως να είναι χρήσιμο αν παίξεις στα πέναλτυ μια πρόκριση αλλά αυτό δεν μου έχει συμβεί έως τώρα, ούτε στο φόρουμ έτυχε να διαβάσω για κάποια τέτοια περίπτωση.


    OS-One-on-one stopper : If I have a fast trainer GK, I like to give this sa. Seems that's working a little.
    Είναι φυσικά η καλύτερη ικανότητα από τις δύο.
    Οι τερματοφύλακες που έδωσα ή είχαν αυτήν την ικανότητα, ήταν πολύ καλοί έως τώρα.


    Defenders
    DW-Defensive wall - AD-Aerial defender
    I give my defenders only those two sa because I believe that other sa as free-kick or corner specialist need also to give skill points to attack but I prefer not to.
    My fast trainers (defenders), usually are very good performers so I believe that this maybe helps a little. Same for scouts. I buy scouts DC-DR or DC-DL with those two sa only.
    Also I prefer those sa for my DMC.

    Για τους αμυντικούς οι καλύτερες ικανότητες είναι οι κεφαλιές και το αμυντικό τοίχος.
    Αν έχω κάποιους νέους "γρήγορους", προσπαθώ να δώσω αυτές τις 2 ικανότητες και όχι κάποιες άλλες που ταιριάζουν περισσότερο σε επιθετικούς (όπως σπεσιαλίστας σε φάουλ ή κόρνερ).


    MC-ML-MR
    DR-Dribbling specialist : WOW, a dribbler ! Well, I don’t know what exactly a player with this ability is doing. In the beginning I believed that he would do this thing we read in the comments “pass one, then another …” but no.
    It's very rare.

    Ο ντριμπλέρ. Δεν έχω δει να αποδίδει αυτά που υπόσχεται η ικανότητα του. Δεν θα ξόδευα πράσινα για να δώσω αυτήν την ικανότητα.

    PM-Playmaker : Another sa which I don’t know what it’s useful for (surely the player doesn’t give assists). Maybe if he was a basket ball player.
    I 've read posts saying that a pm improving the passing efficiency, gives some extra % in ball possession but for sure it's not the assists we 're waiting for him during the game.
    Μία αμφισβητούμενη ικανότητα. θα την δούμε και παρακάτω όμως.

    FS-Free kick specialist - CS-Corner specialist
    Useful sa for MCs but only if it’s working. Also noticed that maybe it’s working for one season and might not working for the next season. Also depending from the form of the player.
    Also useful abilities for AMC-L-R but for them I prefer
    Ειδικός στα φάουλ και στα κόρνερ.
    Καλές ικανότητες, όταν λειτουργούν όμως. Μάλλον οι καλύτερες για τους MC-ML-MR μας.


    SS-Shadow striker , when it's working, it's superb !
    Κρυφός κυνηγός - όταν δουλεύει, δεν παίζεται. Ιδανική για τους εξτρέμ μας.

    One-on-one scorer – I prefer this one for a ST (but also a free kick specialist is good).
    If a ST doesn’t have this style of playing or he is out of form or he isn’t a good player (bad program/ doesn’t fit with the team) this can’t help him.
    Ένας προς έναν. Μοιάζει εντυπωσιακή αλλά δεν δουλεύει τόσο καλά όσο θα περιμέναμε.
    ιδίως με το πρόβλημα των ST που δεν σκοράρουν τον τελευταίο καιρό.
    Πρέπει να έχει και ταλέντο ο παίκτης μας.


    PS-Penalty specialist : Another useless sa. Maybe this thing can boost the finishing skill of player and can help him.
    Ειδικός στα πέναλτυ.
    Μάλλον η πιο άχρηστη ειδικότητα.
    Τουλάχιστον ο GK μας έχει περισσότερες ευκαιρίες να αναδείξει αυτήν την ικανότητα.
    Last edited by nikolgiorgos; 05-19-2016 at 06:59 PM.
    Ποσιδονας likes this.
    Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό φόρουμ
    http://forum.topeleven.com/%CE%93%CE...%B4%CE%B1.html

  3. #3
    Greek Forum Moderator nikolgiorgos's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    17,714
    Λοιπόν, πως δουλεύουν οι ειδικές ικανότητες (συντόμευση ΕΙ) ?
    Σύμφωνα με προσωπικές μου εμπειρίες όπως και άλλων μελών του φόρουμ, καθώς και πληροφορίες που εκμυστηρεύθηκε ο γενικός διαχειριστής του φόρουμ, ο PricopCatalin, που έχει και κάποιες επαφές με τους τύπους από το Τ11, έχουμε τα εξής ως τώρα :
    - Η ειδική ικανότητα είναι μια «δράση» που έχει ένας παίκτης μας και ενεργοποιείται κάποιες φορές σε έναν αγώνα
    - Η ΕΙ δεν προσθέτει σε μόνιμη βάση κάποιο ποσοστό ποιότητας ( ή +1*) αλλά μόνο όταν γίνεται αυτή η δράση.
    - Κάποιοι παίκτες μπορεί να έχουν κρυφό ταλέντο (εσωτερικός προγραμματισμός), μεγαλύτερο από παίκτες που έχουν ΕΙ. Μπορεί δηλ. ένας παίκτης μας που δεν έχει ΕΙ, να έχει μεγαλύτερη επιτυχία στα κτυπήματα φάουλ ή κόρνερ απ’ότι ένας άλλος παίκτης μας με ΕΙ. Η λογική της εταιρίας είναι ότι υπάρχουν κάποια «κρυφά» στοιχεία και πρέπει εμείς σαν μάνατζερ να τα εξερευνούμε.
    - Ένας παίκτης που δεν έχει ΕΙ, μπορεί κάποια στιγμή να βγάζει αυτή την «δράση» στην διάρκεια του αγώνα. Πχ μπορεί να διαβάζουμε στα σχόλια για την ικανότητα του τάδε αμυντικού μας στο ψηλό παιχνίδι ή ότι διώχνει την μπάλα μακριά με κεφαλιά ή ότι «έστησε τοίχος».
    - Υπάρχουν σχόλια στο φόρουμ, που λένε ότι αν ένας παίκτης μας έχει «ταλέντο» σε μια ΕΙ, είναι πιο καλά να τον προπονήσουμε και να του δώσουμε εξτρά αυτή την ΕΙ γιατί θα αποδίδει ακόμα καλύτερα. Ενώ πχ αν πάρουμε έναν νέο «γρήγορο» , τον βάλουμε να χτυπάει φάουλ σε 1-2 αγώνες και σε κάποια φιλικά , αλλά δεν έχει «ταλέντο», και ΕΙ να του δώσουμε δεν θα βοηθήσει. Αυτό όμως είναι απλά μια θεωρία χωρίς να μπορεί να επιβεβαιωθεί.
    - Είτε αγοράσουμε ένα «κυνηγό» ή αν βρούμε έναν νέο nordgen (παίκτη από ομάδα της nordeus ) που έχουν ήδη ΕΙ είτε δώσουμε εμείς με την προπόνηση μια ΕΙ σε έναν παίκτη μας, είναι το ίδιο. Αυτοί οι παίκτες που είχαν ήδη την ΕΙ δεν σημαίνει ότι θα έχουν περισσότερο ταλέντο σε αυτήν.
    - Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που από αστοχία του παιχνιδιού, έχουν ΕΙ που δεν ταιριάζει στην θέση τους.
    Πχ ένας DC με ικανότητα «κρυφός κυνηγός». Πάλι θα δουλέψει η ΕΙ αν τυχόν βρεθεί σε θέση βολής ο παίκτης μας, απλώς είναι ψιλοάχρηστη μιας και ο παίκτης μας θα βρίσκεται πολύ πιο σπάνια σε αυτήν την θέση απ’ότι ένας AML-R.
    - Οι ΕΙ είναι αυτόνομες και άσχετες μεταξύ τους. Δηλαδή αν ένας παίκτης μας ST έχει ικανότητα 1-1 δεν σημαίνει ότι έχει και ιδιαίτερη ικανότητα στα πέναλτυ (επειδή πχ είναι μια παρόμοια κατάσταση). Η κάθε «δράση» της ΕΙ λειτουργεί στιγμιαία και αυτόνομα. 2-3 φορές είχα ST με «1-1» που τους έβαζα να χτυπούν και φάουλ και είχαν μεγάλη επιτυχία. Αυτό όμως είναι άσχετο. Δεν είναι η ΕΙ που τους βοηθούσε αλλά κάποιο άλλο « ταλέντο» ή η υψηλή ποιότητα .
    - Τα χαρακτηριστικά ενός παίκτη μας, η υψηλή ποιότητα ή η φόρμα που βρίσκεται ο παίκτης μας, επηρεάζουν το αποτέλεσμα της «δράσης» μιας ΕΙ αλλά όχι την συχνότητά της. Όταν χτυπάει ένα φάουλ ο παίκτης μας και «ανάβει» το κουμπί της δράσης της ΕΙ, δεν είναι σίγουρο ότι θα μπει και γκολ. Αλλά αν ο παίκτης μας είναι πχ 7* εναντίον αντιπάλων 4-5* , τότε έχουμε περισσότερες πιθανότητες.
    - Μία «δράση» της ΕΙ μπορεί να έχει και μια «αντίδραση» από άλλη ΕΙ. Το «αμυντικός τοίχος» πχ, μπορεί να εξουδετερώσει ένα κτύπημα φάουλ. Η «κεφαλιά», εξουδετερώνει μια ΕΙ σε κτύπημα κόρνερ. Ένας GK με δράση της ΕΙ στα πέναλτι, μπορεί να εξουδετερώσει μια δράση ΕΙ ενός ST με ειδικότητα πέναλτι.
    - Τις εικόνες από τις δράσεις των ΕΙ μπορούμε να τις δούμε στο LIVE αλλά κάποιες φορές μπορεί να ενεργοποιηθούν όταν διαβάζουμε μόνο τα σχόλια της εξέλιξης του αγώνα.
    - Γενικά είναι χρήσιμες όταν γίνεται μια δράση αλλά αυτό συμβαίνει σχετικά σπάνια, για αυτό υπάρχει μια «αμφισβήτηση» κατά πόσο δουλεύουν ή είναι χρήσιμες.
    - Αν δεν είμαστε «άνετοι» στα οικονομικά, δεν αξίζει να ματώσουμε για να δώσουμε σε ένα παίκτη μας ΕΙ. Τώρα αν έχουμε περίσσεμα σε πράσινα και βρούμε έναν 18χρονο «γρήγορο» που θα τον κρατήσουμε και για αρκετές σεζόν, αξίζει.
    - Γενικά η φιλοσοφία μου είναι «καλύτερα να έχει παρά να μην έχει». Αν βρούμε ένα παίκτη στη αγορά που έχει ΕΙ, καλά είναι να τον πάρουμε αλλά όχι και να ξοδέψουμε και όλα μας τα τοκεν για αυτόν. Οι παίκτες με ΕΙ πάντως, παρότι αμφισβητείται πολύ και από πολλούς, είναι ευκολοπούλητοι και μια καλή επένδυση αν δεν θέλουμε να αγχωνόμαστε για το αν θα πουληθεί ο παίκτης μας.
    Last edited by nikolgiorgos; 05-20-2016 at 02:57 PM.
    Ποσιδονας likes this.
    Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό φόρουμ
    http://forum.topeleven.com/%CE%93%CE...%B4%CE%B1.html

  4. #4
    Greek Forum Moderator nikolgiorgos's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    17,714
    προχώρησα λίγο, θα συνεχίσω
    Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό φόρουμ
    http://forum.topeleven.com/%CE%93%CE...%B4%CE%B1.html

  5. #5
    Greek Forum Moderator nikolgiorgos's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    17,714
    Λοιπόν, σε συνέχεια του αγγλικού ποστ, είχα έναν διάλογο με ένα τύπο από το αγγλικό φόρουμ που ήταν ο πρώτος που εντόπισε και δημοσίευσε και φώτο για την ένδειξη της Ε.Ι. του πλαίυ μέηκερ.
    Δείτε φωτο εδώ, σε δικό του θέμα
    http://forum.topeleven.com/top-eleve...reenshots.html

    Όντως τώρα τελευταία εμφανίζει την ικανότητα κατά την διάρκεια του Live.
    Αυτός βέβαια λέει ότι ο π.μ. του κάνει πράματα και θάματα (τον έχει βάλει και κτυπάει και τα κόρνερ), εγώ από την άλλη δύο που έχω στις 2 μου ομάδες, δεν μπορώ να πω ότι είμαι και ικανοποιημένος.

    * βέβαια να πω ότι ο τύπος έχει 8* ομάδα έτσι
    την εχω βρει στο τοπ100 των ομοσπονδιών.
    Νομίζω ότι αυτό κάνει κάποια διαφορά

    Τώρα, κάτι άλλο εντυπωσιακό δεν έχω δει σχετικά με τις Ε.Ι. στην νέα έκδοση, ένα αρνητικό ίσως ότι βλέπω μερικές φορές ότι ο επιθετικός μου πάει να μπει με την μπάλα μες την εστία (δεν ξέρω αν έχει σχέση με την 1-1 Ε.Ι., η οποία δεν έχει ένδειξη λειτουργίας ακόμα στο live).

    Τρελαίνομαι με τα φαλτσαριστά χτυπήματα φάουλ-γκολ των παικτών μου - ειδικά έχω ένα αστέρι, τον Ρονάνλντο (το "φαινόμενο"), άπαιχτος
    καθώς και με τα νέα σούπερ μακρινά ξαφνικά σουτ των παικτών μου που έχουν Ε.Ι. κρυφός κυνηγός.
    Επίσης οι αμυντικοί που έχω με Ε.Ι. "κεφαλιές" και "τείχος" κόβουν ασύστολα τα φάουλ και κόρνερ των αντιπάλλων μου.
    Σαν να έχει "πουσαριστεί" λίγο αυτή η ικανότητα, ή δεν ξέρω, σύμπτωση ? έχουν πέσει πολύ τα γκολ μου από κόρνερ.
    Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό φόρουμ
    http://forum.topeleven.com/%CE%93%CE...%B4%CE%B1.html

  6. #6
    Apprentice Fcgrfr's Avatar
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    277
    αγοράζοντας ενα "γρήγορο" αμυντικό dc στον οποίο θέλω να δώσω την ειδική ικανότητα του τείχους η της κεφαλιάς πως θα αποφασίσω ποια να διαλέξω φαίνεται κάπως από τα χαρακτηριστικα τις ικανότητες του για να διαλέξω την μια η την άλλη? κάπου είχα δει ενα ποστ σχετικό δν το βρίσκω τώρα....

  7. #7
    Apprentice
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    203
    Έχω την εντύπωση πως και η ίδια η νορντεους έχει πει πως κάθε παίκτης έχει κρυφή τάση να είναι καλύτερος σε κάποια πράγματα, το θέμα είναι πως θα τα καταλάβεισ. Για μένα ο μόνος τρόπος είναι η συμπεριφορά στα λαιβ. Αν δεις ότι παίρνει πολλές κεφαλές π. Χ του βάζεις την αντίστοιχη ειδικότητα. Θεωρώ πως τα ποσοστά στις ικανοτητες που έχει ο παίκτης αρχικά δεν είναι ασφαλή για συμπεράσματα. Όμως αν έχεις παρατηρήσει κάθε παίκτης προπονειται πιο εύκολα σε ορισμένες ικανότητες από ότι σε άλλες. Ίσως και αυτό να κρύβει κάτι. Πάντως υπάρχει η τάση να από συνδέεται η απόδοση του παίκτη από την "ταχύτητά" του...

    Στάλθηκε από το ZTE Blade A460 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    Fcgrfr likes this.

  8. #8
    Apprentice Fcgrfr's Avatar
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    277
    Ωπς, ευχαριστώ για την απάντηση, δλδ αν δεν το χει ο παίχτης, προγραμματισμενος εσωτερικά τσάμπα τα πράσινα....

  9. #9
    Famous Ποσιδονας's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    1,937
    νομίζω ότι πρώτη επιλογή είναι να έχεις από έναν τουλάχιστον παίκτη με κεφαλιές και με τοίχος στην ενδεκάδα σου.
    Αν έχεις ήδη κάποιον σε κεφαλιές, τότε βάλε σε αυτόν τοίχος.
    Βλέπω ότι δουλεύει πολύ καλά η ειδικότητα αυτή ενάντια σε φάουλ.
    Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ο παίκτης ή κάποιο εξτρά "ταλέντο".
    Απλώς την ειδικότητα και καλή ποιότητα, πάνω από 105%.
    Τώρα για κεφαλιές ίσως να επηρεάζει η ικανότητα στις κεφαλιές (αλλά αυτό μπορείς να το προπονήσεις εξτρά κιόλας).
    Fcgrfr likes this.

  10. #10
    Greek Forum Moderator nikolgiorgos's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    17,714
    νομίζω ότι πρώτη επιλογή είναι να έχεις από έναν τουλάχιστον παίκτη με κεφαλιές και με τοίχος στην ενδεκάδα σου
    μάλλον συμφωνώ με αυτό.
    και γω στην αρχή ψαχνόμουν να δω συμπεριφορά στο γήπεδο, αν είναι ψηλός ο παίκτης, ποιές από τις ικανότητες έιναι πιο ανεβασμένες, μπα
    Αν βρω έναν 18άρη "γρήγορο", τον πλακώνω στα πράσινα και τους δίνω ένα από τα δύο. Τι μου λείπει.
    Πάνω κάτω οι αμυντικοί έχουν ίδια απόδοση.
    Δεν είναι παίκτες "κλειδιά".
    Fcgrfr likes this.
    Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό φόρουμ
    http://forum.topeleven.com/%CE%93%CE...%B4%CE%B1.html

Page 1 of 6 123 ... LastLast