Results 1 to 2 of 2

Thread: Διαπαγματεύσεις - προσφορά

  1. #1
    Greek Forum Moderator nikolgiorgos's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    17,714

    Διαπαγματεύσεις - προσφορά

    Διαπραγματεύσεις - Προσφορά

    Καταρχήν διαπραγματεύσεις κάνουμε όταν φτάσουμε στο επίπεδο 4.
    Πως κάνουμε προσφορά
    Είμαστε στις μεταγραφές και πάμε στην μεσαία στήλη που λέει διαπραγματεύσεις.
    Εκεί επιλέγουμε τον παίκτη που θέλουμε να κάνουμε προσφορά.
    Στην περίπτωσή μου διαλέγω αυτόν
    Ν1
    Διαπαγματεύσεις - προσφορά-nego-1-choose-player.jpg

    Η ποιότητα όλων αυτών των παικτών είναι ίδια. Με το παλιό σύστημα δηλ. είναι όλοι ένα κώνο από το να γίνουν εξάστεροι. Διαφέρει φυσικά η αξία του παίκτη και η ηλικία. Η ηλικία είναι και αυτή που επηρεάζει τον πάγιο αριθμό τοκεν που πρέπει να δώσουμε στην νορντεους σαν φιξ ποσό για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.
    Από 9 τόκεν συνήθως ξεκινάνε οι πιο νέοι παίκτες και με πιο μεγάλη (σε χρήματα) αξία (από 18-21 είναι συνήθως και «γρήγοροι» στην προπόνηση) , μετά 8 τοκεν οι μεσαίας ηλικίας και 7 οι πιο μεγάλοι σε ηλικία.
    Πάω τώρα και βλέπω τα εως τώρα στατιστικά του παίκτη.
    Ν2
    Διαπαγματεύσεις - προσφορά-nego-2-player-stats.jpg

    Βλέπω ότι έχει καλά στατιστικά (αυτό είναι καλό) και έχει παίξει έως τώρα στα 6 από τα 12 ματς τα σεζόν (αυτό δεν είναι και τόσο καλό γιατί φαίνεται ότι τον υπολογίζει κάπως ο μάνατζερ του).
    Εδώ (αφού πατήσω το κουμπί – κάνε προσφορά), βλέπω το προφίλ του μάνατζερ. Είναι επίπεδο 5, ένα πιο πάνω από μένα δηλαδή, έχει 6* για μένα παίκτες / 5* για αυτόν και ο παίκτης από την λίστα είναι 4* για αυτόν που σημαίνει ότι δεν είναι και τόσο σημαντικός.
    Επίσης βλέπω και το γενικό προφίλ, ότι είναι δραστήριος, έχει κερδίσει τρόπαια την περασμένη σεζόν και είναι 2ος αυτή την σεζόν.
    Ν3
    Διαπαγματεύσεις - προσφορά-nego-3-players-team.jpg

    Ρίχνω και μια ματιά στα επιτεύγματα. Δεν λεν και πολλά.
    Ν4
    Διαπαγματεύσεις - προσφορά-nego-4-manager-achvm.jpg

    Πάω να κάνω προσφορά λοιπόν. Εκτός από τα 8 αρχικά τοκεν που παίρνει η νορντέους, αν προσφέρω 2 τόκεν, η νορντέους θα πάρει άλλα δύο (και το σύνολο των τοκεν που θα πρέπει να δώσω είναι 12). Αν προσφέρω 5, θα είναι 8 φιξ +5 +5=18 σύνολο. 5 τόκεν μοιάζει ένα λογικό ποσό. Για 2 τόκεν δεν νομίζω να μου τον δώσει. Φυσικά αυξάνοντας τα τόκεν (με την μπάρα και το βελάκι) αυξάνονται και τα χρήματα που θα πληρώσω. Αυτά τώρα τα τόκεν (όχι τα χρήματα) δεσμεύονται γι 24 ώρες.
    Ν5
    Διαπαγματεύσεις - προσφορά-nego-5-offer.jpg

    Ο άλλος μάνατζερ βέβαια μπορεί να δεχτεί και να δώσει τον παίκτη πιο γρήγορα ή να την απορρίψει οπότε τα τόκεν επιστρέφονται πιο νωρίς. Επίσης μπορεί να κάνει αντιπρόταση. Να ανεβάσει την μπάρα και να ζητήσει 10 τόκεν (οπότε τότε πάει 8 φιξ +10+10=28 τόκεν σύνολο). Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε μια ειδοποίηση ότι ο παίκτης που μας ενδιαφέρει, μπορεί να πουληθεί άμεσα. Αν δεχτούμε, πληρώνουμε τα εξτρά τόκεν και τον παίρνουμε. Αν δεν συμφωνούμε, αφήνουμε την πρώτη μας προσφορά και περιμένουμε.
    Επίσης μπορούμε να κάνουμε μια αντιπρόταση δηλ. να πάμε την προσφορά μας στα 7 τόκεν και να περιμένουμε.
    Πολλές φορές βέβαια ο άλλος μάνατζερ αγνοεί την προσφορά μας και απλώς την αφήνει να λήξει μετά τις 24 ώρες. Αυτός δεν έχει να χάσει τίποτα, εμάς δεσμεύονται τα τοκεν.
    Γι’αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό να βλέπουμε το προφίλ και κυρίως το επίπεδο του μάνατζερ.
    Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό φόρουμ
    http://forum.topeleven.com/%CE%93%CE...%B4%CE%B1.html

  2. #2
    Greek Forum Moderator nikolgiorgos's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    17,714
    Αυτός πχ είναι ένας παίκτης από μάνατζερ ίδιου επιπέδου (5* και για αυτόν) , φρεσκοαγορασμένος και με πολύ καλά στατιστικά. Οπότε δεν πιστεύω ότι θα τον δώσει εκτός αν του κάνουμε καμιά πρόταση με 20Τ (δηλ. 8φιξ +20+20 =48 Τ για να πληρώσουμε) και αρκετά χρήματα βέβαια.
    Ν6
    Διαπαγματεύσεις - προσφορά-nego-6-suarez.jpg


    Αυτός είναι ένας άλλος παίκτης από την λίστα, από μάνατζερ ένα επίπεδο επάνω (οπότε είναι 4* για αυτόν), με όχι καλά στατιστικά, οπότε εκεί θα έχουμε καλύτερες πιθανότητες.
    Διαπαγματεύσεις - προσφορά-nego-7-kamanan.jpg

    Το θέμα βέβαια είναι ότι αν κάνουμε 2 προσφορές, μπορεί να δεχτούν και οι δύο και να δώσουμε ένα σωρό τοκεν. Καλύτερα να περιμένουμε να λήξει η 1η πρόταση μας και μετά να κάνουμε άλλη – εκτός αν τόκεν υπάρχουν
    Φυσικά όλα τα πιο πάνω είναι στην παλιά έκδοση, όπου έχουμε περισσότερες πληροφορίες.
    Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό φόρουμ
    http://forum.topeleven.com/%CE%93%CE...%B4%CE%B1.html