Her iyi kariyerde iniş ve çıkışlar vardır. En iyi futbol menajerleri bile, takımlarındaki oyuncular ne kadar iyi olursa olsun, takımını daima başarıdan başarıya koşturamaz.

Ancak bir menajerin takımını gelecekteki maçlara hazırlamak ve takımın başarı şansını büyük oranda artırmak için yapabileceği belirli şeyler vardır.

Bu yüzden, aşağıdakileri denemeni öneririz:

1. Dizilişi değiştir ve uyarla. İlk on birinde farklı oyuncular kullanırsan neler olacağını araştır. Rakibinin karşısına çıkacağın dizilimde savunma odaklı oyuna daha fazla ağırlık vermen gerekiyorsa, yıldız bir hücum oyuncusu yerine savunmaya daha yönelik birini kullanabilirsin.

2. Takımının tamamen dinlenmiş ve morallerin yüksek olduğundan emin ol. Oyuncularının morali ne kadar yüksek olursa, sahada o kadar iyi olacaklardır. Oyuncuların çok yorgunsa, maksimum potansiyellerini saha içerisinde yansıtamayacaklardır.

3. Rakibinin hamlelerine uyum sağla. Rakibin ilk on birinle başa çıkabilmek için son dakika değişiklikleri yaptığını fark edersen, hemen müdahale edebilir ve sen de bir son dakika değişikliği yapabilirsin.

4. Oyuncularını oynarken rahat hissetmedikleri mevkilere koymaktan kaçın. Bir savunma oyuncusu, hücum mevkisi için uygun olmayabilir. Bu durumda Takım diziliminde oyuncunun hemen yanında bir ünlem işareti göreceksin. Sarı ünlem işareti küçük bir hata olduğunu belirtir. Kırmızı ünlem ise oyuncunun performansının büyük ölçüde düşeceğini gösterir.

5. Yaşı ilerlemiş oyuncular, aynı beceri seviyesindeki daha genç oyuncular kadar etkili olamayabilir. Yaşı ilerlemiş, tecrübeli oyuncular ile genç yıldızların bir arada bulunduğu bir kadro idealdir.

Fakat lütfen, konu taktik olduğunda ortada "altın kural" olmadığını unutma. Örneğin 4-4-2 dizilimi daima galibiyet getiren bir strateji olmayabilir. Top Eleven'ın maç simülasyonu, birçok farklı faktör ve veriyi göz önüne alır. Tüm ayarların, rakibin ayarlarıyla karşı karşıya getirilecektir. Bu yüzden bir önceki maçta galibiyet getiren bir dizilim ve on bir, bir sonraki maçta mağlubiyet getirebilir.