Ubaciše napokon da specijalnost bude vidljiva na aukciji, da ne klikćem na svakog igrača ponaosob...
Printable View
Ubaciše napokon da specijalnost bude vidljiva na aukciji, da ne klikćem na svakog igrača ponaosob...
Видим спрема се неки нови апдејт јел зна неко нешто више о томе? :Д
pred tekmu u finalu Kupa odlučim da stavim drugu postavu za ligašku tekmu kako bi prva postava bila sveža a i možda ne bih imao dovoljno zelenih kofera da ih oporavim.
nisam pratio tekmu od početka ali kada sam ušao već je DC igrač dobio dva brza žuta i promenio sam formaciju u 4-3-2. s obzirom da sam imao igrača manje i bio u zaostatku od 2:0 nerešen rezultat je dobar ishod. sada sam u Ligi na +10 i sutra kod kuće overa titule. :cool:
Attachment 82469Attachment 82470Attachment 82471Attachment 82472Attachment 82473
nažalost, poraz u finalu Kupa na penale. odmaranje prve postave nije upalilo. opet sam zakasnio na tekmu i već u zaostatku. loše izdanje moje ekipe ali je Holth ipak uspeo da izbori produžetke koje nisam mogao pratiti kao i penale. vidim da je igrica ispoštovala redosled izvođača penala osim naravno prvog izbora koji se povredio u toku tekme. šteta, bila je to lepa prilika za duplu krunu. :(
Attachment 82474Attachment 82475Attachment 82476
ove promene podržavam
Attachment 82477
ali pobogu prestanite više da menjate igricu na svakih 2-3 meseca. šta li su sad smislili?! :rolleyes:
Attachment 82478
Izgubio danas finale kupa od tima sa višeg nivoa, kao i prošle sezone! Zbog čega kup i ligu šampiona igram sa timovi sa višeg nivoa? Od prvog nivoa se borim sa jačim nivoima! Jel i kod drugih isto?
Uzet prvi trofej danas sa Delijama u sezoni. U produžetcima se napokon isplatila ofanzivnija igra od protivnika. Sasvim zasluženo.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6b7b44e630.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2ad883c14a.jpg
Sve za jednog, jedan za sve
Evo Wolf malo za tvoju arhivu.😠
Jedan šut protivnika u prvom, jedan šut u drugom i eto primljenih 2 komada.
Ali dobro, cele sezone je ovako tako da se ne nerviram, premnogo.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2fc0bbf5ee.jpg
@ red star
čestitam na osvojenom Kupu! :)
gledam nešto zadnju liniju prve postave i primećujem čudne stvari. naime, iako za sve igrače radim iste vežbe ( 5 vežbi, gub. kond. 6% ) raspored skil poena je različit od igrača do igrača. Naime, dva igrača na poziciji DC dobijaju uglavnom skil poene u korist F/M i odbrana dok recimo igrač na poziciji DR uglavnom u odbranu a najmanje na F/M što je nelogično s obzirom na vežbe koje koristim. igrač kupljen preko skaut liste na poziciji DL ima skoro pa jednak raspored skil poena. :confused: :confused:
Da li na raspored skil poena utiče koje pozicije igrači pokrivaju pošto neki od ovih igrača imaju i DM_ pozicije ili broj utakmica ili šta? Attachment 82497Attachment 82498
Hvala Lespa
Poraz u finalu kupa od slabijeg protivnika sa nizeg nivoa.. Ovo je vec postala tradicija da gubim u finalima od slabijih... Izgleda da nordeus bas favorizuje timove sa nizih nivoa
Osvajanje Kupa i definitivno gubitak titule. Sve u jednom danu. 👹😡😠
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...db50b377bf.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ba53fb4055.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...afbd8b3b5a.jpg
Naravno da utiče... Atributi koji nisu bitni dobijaju 50% progresa u odosu na bitne... Ako koristiš teretanu na napadaču (fitnes mu je sporedni atribut, snaga bitan atribut), na svakih 1% fitnesa će dobiti 2% snage...
Ja sam do sada radio tako da izaberem sve igrače i radim vežbe koje sam napred naveo i gledao samo da dođem do 10% bonusa. Ali nisam obraćao pažnju na progres igrača i koje vežbe igračima pojedinačno najbolje odgovaraju. Da li to znači da treba trenirati igrače po zonama? ili kupovati igrače koji pokrivaju samo jednu poziciju i raditi samo vežbe koje odgovaraju isključivo za tu poziciju ili više pozicija ali iz horizontalne linije tj. po zonama? prva varijanta bi napravila problem kada treba promeniti formaciju u toku tekme sa igračima iz prve postave. :rolleyes:
hmmm... food for thought. :)
moraću da proučim tvoj post o treninzima. :)
p.s. Mesa tvrdi da kada golman trenira sa svima on ne dobija skil poene tako da ću ga staviti na individualni trening.
Pobeda i u revanšu. Zaslužen prolaz u finale LŠ.
A i protivnik u finalu isto poznat. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f7cf109a61.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c3812c5bb5.jpg
@ wolf
p.s. Mesa tvrdi da kada golman trenira sa svima on ne dobija skil poene tako da ću ga staviti na individualni trening.
Prošle sezone sam potpisao golmana akademca. I istrenirao sam mu za specijaljost za odbranu penala, trenirajući ga isključivo sa drugim igračima.
Kada god sam stavio vežbu, u mojih 16 sezona", "trening za golmane", najmanje su tu % i skil poena dobili. Meri se u promilima. Tako da nju više i ne koristim.
Npr. u napadačkim treninzima "izvodjenje prekida", "završnica 1 na 1" i "igra po krilu" imaš za golmani između ostalog: izletanje, predviđanje, udaranje
U fizici "prepone" imaš isto udaranje nogom.
Ovo je taj golman akademac od prošle sezone.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6a3ad668e9.jpg
I evo slike iz ove. Inace samo ga treniram. Slabo mi igra jer imam dobrog prvog.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...370a03e6d7.jpg
Evo ti šta ja koristim za bonus treninge...
Attachment 82539
U svakom od ovih 5 treninga imaš ponešto za golmane...
ZAGREVANJE - Kondicija i Refleksi...
ISTEZANJE - Sva četiri, s tim što su Kondicija i Okretnost bitni, a Snaga i Brzina manje bitni, ali ne i nebitni...
KONTROLA LOPTE - Kreativnost (manje bitan) i Koncentracija...
DODAJ, TRČI i ŠUTNI - Brzina (manje bitan) i Predviđanje...
VIDEO ANALIZA - Kreativnost i Komunikacija
Svih 5 treninga ima poneki golmanski ili psihofizički... E sad da li mu je bitan ili manje bitan taj trening, a pre svega mislim na psihofizičke, gde su mu snaga, brzina, agresivnost i kreativnost manje bitni, to je za diskusiju...
Ajmo dalje redom...
Igrače od 26 i više godina je besmisleno trenirati individualno, njih uvek grupni trening, a ove od 30+ ne moraš ni da treniraš, treba im minimum 8 sezona da skoče zvezdicu...
Ja ne treniram individualno ni ove od 24-25 godina, a ove od 22-23 samo ponekad... Ove od 18-21 treniram individualno pod obavezno, osim kad me troluje, pa popizdim, natrpam im grupni trening, u zavisnosti da li su odbrana ili napad, a ponekad samo psihofizika za sve igrače :D
Glavna ideja je da do 21 godine igraču iznivelišeš bitne atribute i gledaš, pošto ti radiš power trening, da ih sve digneš na minimum 120%, a onda izabereš najbitnije od tih bitnih, i dižeš nebu pod oblake... Naravno, nemožeš sve atribute jednako lako da dovedeš u nivo ostalih ako su slabi... Ja sam im predlagao da uvedu individualne treninge za atribute (da kada ST, recimo, nauči AML ili AMR, možeš centaršut da dovedeš u nivo sa ostalim atributima), ali ih očigledno boli uvo... Ja najviše problema imam da dovedem u nivo kreativnost, uklizavanje i agresivnost...
E, sad idemo dalje...
- Golmanima GOLMANSKI TRENING pokriva 5 atributa i na svaki atribut ti ide po 20% od ukupnog treninga...
- Za UDARANJE postoji samo jedan trening, IGRA PO KRILU i tu nema psihofizičkih atributa, tako da ti svih 100% ide na atribut...
- Za KOMUNIKACIJU i KONCENTRACIJU najbolji je trening JEDNA LINIJA ODBRANE, tu oba atributa dobijaju po 50%. Ima ih na još nekim treninzima, ali su u kombinaciji sa KREATIVNOŠĆU, koja im odvlači 50%, ali je golmanima manje bitna...
- Za PREDVIĐANJE i IZLETANJE najbolji trening je ZAVRŠNICA 1 NA 1, oba atributa dobijaju po 50%...
- Ostaje još KONDICIJA, a tu je najbolji SLALOM DRIBLING... Svi treninzi gde se pojavljuje KONDICIJA odvlače % na SNAGU, BRZINU ili AGRESIVNOST...
Attachment 82543
Ma koliko bilo lepo da imaš igrače koji pokrivaju 2-3 pozicije, njima se treninzi razlivaju na previše atributa... Najlakše je individualno trenirati igrače sa 1 pozicijom...
Štoperima i bekovima je bitno po 8 atributa, a PRESING IGRA pokriva 5... TERETANA štoperima pokriva KONDICIJU i SNAGU, a TRKA IZDRŽLJIVOSTI bekovima pokriva KONDICIJU i BRZINU... Ostaje još IGRA GLAVOM za štopere i CENTARŠUT za bekove, a i jedno i drugo pokriva ODBRANA CENTARŠUTA...
Ako umesto TERETANE i TRKE IZDRŽLJIVOSTI koristiš ISTEZANJE i za bekove, i za štopere, praktično sa 3 treninga možeš da pokriješ celu poslednju liniju...
Attachment 82542
@ wolf
Ma ne radim više power training jer nema više zelenih a ni stare verzije a mrzi me da provaljujem koji igrač dobro napreduje po novoj verziji mada se to kao što si ti rekao vidi koji igrač posle nedelju dana dobije ocenu a koji ne...
proučiću sve tvoje postove i probati da pronađem trening koji odgovara ekipi...
hvala ti.
ispadanje u polufinalu Lige prvaka koje nisam očekivao. sa jučerašnjim porazom u finalu Kupa izgleda da je ekipa ušla u lošu formu onda kad je najvažnije. :(
Ne znam zašto je njegov DC igrač tekme kad je očigledno da je golman ključ pobede.
Attachment 82547Attachment 82548Attachment 82549Attachment 82550
Ma za trening bonuse samo ovo udri... Treba ti 8 igrača koji ne igraju, 4 odbrana i 4 napad, najbolje veznjaci da budu, ostaje ti 17 igrača da igraju 2 utakmice dnevno i njih treniraj posle kako hoćeš... Iz 4 puta digneš bonus sa 8% na 10%
Attachment 82567
Ma siguran sam da si ti u pravu za sve ovo ali hoću malo da eksperimentišem i da forsiram trening po zonama. Videću kako će reagovati ekipa na te vežbe iako sam siguran da je sve to šminka i ništa više od toga ali eto da probam. Vidim da koje god čovek vežbe da odabere najčešći skil poeni su kondicija i brzina. Nije ni čudo da igrači imaju više razvijen f/m od ostalih osobina. bar je tako kod mene...
nešto u zadnje vreme nemam bonus spec trener pa više ne mogu sa tri treninga od 6% kond. da dođem do 10% bonusa. jbg
Лига невероватно висока победа над квалитетним противником
Проверио сам и играчи су му били нормално распоређени,не разбацани по
терену...
Attachment 82577
Први фаворит за титулу избачен
морао сам да препустим напад
противнику и да чекам своју шансу што се
испоставило врло продуктивно,поготово ако се
узме у обзир да је противник гол постигао из једне
једине праве шансе...
Attachment 82578
2. финале НЛ обезбеђено,пре пар сезоне завршио сам
са тацном са бројем 2 надам се да овај пут стиђе трофеј у витрину
Attachment 82579
Gledao sam osobine najboljeg u ekipi ( Holth ) i vidim da su se bitni atributi za njegove pozicije napunili sa 150+ procenta tako da i ne čudi što mu je učinak po sezoni 60 - 70 golova. Jedini atribut " udaranje glavom" je na samo 80 % ali pošto igra kao krilo i nije toliko bitno. S obzirom da sam se uverio u ono što Wolf piše u svojim postovima a to je da se na igrača sa 2-3 pozicije razliva previše atributa, možda bi trebalo da naslednik Holth-a bude igrač koji samo igra na poziciji AMR. Zanimljivo, iako je u setu mojih standardnih vežbi bila i vežba " piggy in the middle" koja podrazumeva atribut agresivnost moji napadači nisu dobijali taj skil što se vidi u njihovim osobinama. znači, igrica daje prednost onim vežbama koje pune bitne atribute za njihove pozicije.
Attachment 82597Attachment 82598
Takođe, primećujem da je DC igračima bitna snaga i igranje glavom ali ako pokrivaju i bekovske pozicije onda skil poeni odlaze na centaršut i / ili dodavanje ako pokrivaju i poziciju DM_ što je kontraproduktivno o čemu je Wolf pisao ovih dana. Vidim da je osobina agresivnost bitna samo kod igrača zadnje linije pa treba izbegavati vežbe sa tom osobinom kod treninga ostalih zona i da sve pozicije koje završavaju sa L i/ili R imaju centaršut kao bitnu osobinu. Dobar primer su igrači Tadić kome se atribut centaršut napunio na 161% ili Santos kome se zbog pozicije DMR napunio atribut dodavanje na 175%. svi ti skil poeni su mogli otići na atribut snagu ili recimo pozicioniranje. :rolleyes:
Dakle, Wolf druže u pravu si igrači treba da pokrivaju jednu poziciju kako bi se skil poeni raspoređivali na bitne atribute. Eto, godinu dana ako ne i duže otkako je uvedena novina oko treninga a ja nisam to ni primetio. Očigledno mi je bilo bitno da samo dođem do 10% trening bonusa i nisam ni obraćao pažnju na ove stvari.
Attachment 82599Attachment 82600Attachment 82601Attachment 82602
Ma to na 10% izguraš sa 6% potrošene kondicije po igraču, a ostale treninge radiš kako odgovara igračima... I nemoj samo AMR ili AML, nek imaju i MR, odnosno ML... Razlika je samo pozicioniranje, ali je vrlo zajebano kada ML ili MR imaju jak šut i završnicu, što ML i MR nemaju sami po sebi... Imaćeš opciju da igraš defanzivniju formaciju, a krila će ti i dalje ubijati u napadu... Pa video si Khisamova, 90% vremena je proveo igrajući kao ML, a na AML je išao samo ako jurim rezultat...
Веома неизвесна лига
Да би дошао до првог места треба ми чудо
јер лидер игра против 13. и 14. у последња 2 кола
Attachment 82616
Poraz u finalu lige sampiona zato sto nam nije bio dan...
Attachment 82632
Ali dobro to nije ni toliko strasno s obzirom da nam nikad nije dan kad igramo finale...
Pogledajte samo ocene mojih i njegovih igraca. On je imao samo 1 igraca sa ocenom preko 7 dok je kod mene skoro ceo tim bio sa ocenom preko 7..
Attachment 82633
Naravno ja sam pratio utakmicu a protivnik nije mada to nije ni toliko bitno izgleda...
Delije uzimaju posle Kupa i Ligu Šampiona pobedom na penale.
U prvoj seriji moj najbolji igrač ove sezone, inače mu specijalnost izvodjenje penala, maši. U 5. i 6. seriji moj golman brani za konačnih 5:4. To je standard izgleda.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b4e8c4fb37.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...dbf88945d6.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7acf938e07.jpg
Na žalost i ove godine je tripla kruna izmakla za malo. U prvenstvu smo, na žalost, samo drugi
Belgrade United osvaja titulu u boranija ligi, posle 8 sezona... Samo jednog rivala smo imali, sve ostalo botovi i slično... Izgubili smo u prvom kolu 1-2 od boranije na 28% i tada sam popizdeo, pokupovao 10 klinaca za po token i dobio sve utakmice do kraja... Zanimljivo je da je rival od nas primio 8 golova, a od svih ostalih samo 1 gol... :rolleyes:
Attachment 82652
Ovo mi se ne sviđa nimalo...
Krilo mi je imalo centaršut na 108%, odradim trening, dobije +1% na centaršut, pogledam opet atribute, a tamo i dalje stoji 108%...
Bravo za triplu
@ najdox
BRAVO ZA TRIPL KRUNU.
Auh kakva sezona za Celtic 1888!!!
Počelo je katastrofalno... Prvo remi 3-3 na startu... Onda poraz 1-3 od ekipe koju sam 3 sata pre toga tukao 3-1 u kupu (i još 2 puta posle toga)... U 3. kolu već razmišljam o tankovanju, izvodim postavu sa 3 igrača od 1* i 2*, naravno poraz, 1-3 protiv jednog od favorita... Sledi pobeda od 6-0, a onda igra na guzove protiv najslabijih timova u ligi, 2 remija i 2 pobede od 1 razlike... Posle 7 kola smo pri dnu tabele, sa 10 bodova zaostatka za prvim (tol'ko sam im dao fore :D )... A onda kreće serija pobeda, samo jednom prekinuta trolom od 0-1 u 18. kolu, kada smo izgubili prvo mesto... U prvom delu sezone gol razlika 32 - 20, a u drugom 53 - 7... Ovo je 31. sezona i 24. trofej u ligi...
Attachment 82686
Attachment 82687
26. kolo i 3:3 u gostima protiv protivnika koji ima kvalitet 120% ( second best) koji je pratio ovaj mec ali koji je bio poprilicno neaktivan u sezoni jer kako drukcije objasniti da ekipa kvaliteta 7* zavrsi Ligu tek na desetom mestu. steta, da je bio aktivniji bila bi zanimljivija borba za skudeto.
Attachment 82691Attachment 82692Attachment 82693Attachment 82694