Results 1 to 1 of 1

Thread: ROTA AVRUPA LİGİ | Galatasaray 1-1 Astana

  1. #1
    Turkish Forum Moderator Ercan Mehmet Minkil's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Turkey
    Posts
    2,825

    ROTA AVRUPA LİGİ | Galatasaray 1-1 Astana

    Şampiyonlar Ligi'nde umduğunu bulamayan Galatasaray'ın Avrupa Ligi vizesi alabilmesi için Astana'ya yenilmemesi gerekiyordu. Sarı-Kırmızılılar, geriye düştüğü karşılaşmada sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılarak grubu 3. sırada bitirdi ve rotayı Avrupa Ligi'ne çevirdi.



    ROTA AVRUPA LİGİ | Galatasaray 1-1 Astana-1449615421311.jpg

    UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 6. maçında Galatasaray ile Astana, kozlarını Türk Telekom Arena'da paylaştı. Galatasaray, rakibiyle 1-1 berabere kalarak Avrupa Ligi vizesi aldı. Sarı-Kırmızılılar'ın tek golü Selçuk İnan'dan geldi.



    Galatasaraylı taraftarlar mücadeleye beklenen ilgiyi göstermedi. Tribünlerde 25 bin civarında taraftar bulunduğu tahmin ediliyor...

    2. dakikada Chedjou'nun hatasıyla topa sahip olan Astana'lı futbolcular, Galatasaray kalesine yüklendiler ancak pozisyon bulamadılar.

    Yasin Öztekin, 4. dakikada kaleyi çaprazdan gören bir noktadan vurdu fakat top az farkla auta gitti.

    Burak Yılmaz, 7. dakikada Astana defansının uzaklaştıramadığı topa kafayla vurdu, kaleci Eric rahat bir şekilde kontrol etti.

    Sneijder, 14. dakikada Sabri'nin açtığı ortadan sonuç alamadı.

    Galatasaray kalesinde büyük tehlike!


    Karşılaşmanın ilk tehlikesi Astana'dan geldi. Twumasi'nin ceza sahası çizgisinin üzerinde yaptığı sert vuruşta top direkte patladı.

    Podolski, 19. dakikada Sneijder'in pasında topu çok iyi kontrol etti ve sol ayağıyla kaleyi denedi. Alman futbolcunun bu şutu az farkla dışarı çıktı. Bu pozisyonun hemen ardından bu kaleyi deneyen isim Sneijder oldu. Sneijder'in tehlikeli şutunda kaleci Eric topu güçlükle çıkardı.


    ROTA AVRUPA LİGİ | Galatasaray 1-1 Astana-fft30mm4045623.jpg

    Galatasaray, maçın başından bu yana en tehlikeli pozisyonunu 25. dakikada yakaladı. Sabri'nin ortasında top savunmadan sekti. Seken topu önünde bulan Yasin Öztekin'in şutu dışarı gitti.

    35. dakikada Astana bir kez daha tehlikeli geldi. Twumasi'nin ceza sahası içerisinde gönderdiği tehlikeli pasta Muslera, ayağıyla son anda dokundu...

    Burak Yılmaz, 40. dakikada Podolski'nin ortasında ceza sahası içerisinde topa kafayla vurdu fakat auta gitti.

    Aslan'da kaçan kaçana!

    Yasin Öztekin, 43. dakikada ceza sahasının gerisinden çok sert bir şut çıkardı. Kaleci topu güçlükle kornere gönderdi.

    İlk yarıda son saniyelere girilirken Yasin Öztekin'in pasıyla topu önüne alan Burak Yılmaz, kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu köşeye yuvarladı fakat direğe çarpan top dışarı çıktı.

    İlk yarı, golsüz eşitlikle sona erdi.

    Her iki takım da ikinci yarıya aynı 11'le başladı. Sneijder'in 46. dakikada ceza sahasının gerisinden çektiği sert şutta top farklı bir şekilde auta gitti.

    Yasin Öztekin, 50. dakikada sol kanattan sağ ayağıyla uzak bölgeye ortaladı, Astana defansı araya girerek topu kornere attı.

    Maksimovic, 54. dakikada çaprazdan kaleyi denedi. Top, az farkla üst direkten dışarı çıktı.

    Olcan Adın, 61. dakikada sol kanattan ortaladı. Sneijder, direğin dibinde kafayla vurdu. Kaleci Eric topu güçlükle kornere gönderdi. Bu pozisyonun ardından Selçuk İnan, kalecinin pasında gelişine vurdu ancak ağları sarsamadı.

    Arena'da büyük şok! Top ağlarda...

    Galatasaray, beklenmedik bir anda topu kalesinde gördü. 62. dakikada sol kanattan açılan ortada Twumasi gelişine vurdu ve top Galatasaray ağlarına gitti.


    ROTA AVRUPA LİGİ | Galatasaray 1-1 Astana-fft30mm4045624.jpg

    Kaptan bir kez daha dümende!

    Astana henüz golün sevincini yaşayamadan sahneye Selçuk İnan çıktı. Kaptan, savunmadan seken topu önünde buldu, bekletmeden rakip ağlara yolladı. Skor şimdi 1-1...

    Twumasi, 69'da ceza sahasının dışından kaleyi denedi. Twumasi'nin şutunda top az farkla dışarı gitti.

    Yürekler ağza geldi

    Sabri Sarıoğlu, Twumasi'nin şutunda topa engel olmak isterken ters vurdu ve top kaleye yöneldi. Muslera, iyi bir refleksle topa hakim olarak tehlikeyi önledi.

    77. dakikada Podolski, ceza sahasının dışından kaleyi denedi fakat şut çok zayıf gitti.

    82. dakikada Yasin Öztekin, topuk pasıyla topu Olcan'a bıraktı. Sol ayağıyla çapradan sert bir şut gönderen Olcan, kaleci Eric'e takıldı.

    Karşılaşmanın hakemi mücadelenin sonuna üç dakika daha ilave etti. Uzatma dakikalarında da başka gol olmadı. Galatasaray ile Astana, Türk Telekom Arena'da 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma sonunda tribünlerden yoğun ıslık sesleri yükseldi.

    İlk 11'ler

    Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Chedjou, Hakan, Olcan, Selçuk, Podolski, Sneijder, Yasin, Burak.

    Yedekler: Cenk, Bilal, Umut, Jose, Sinan, Koray, Tarık

    Astana: Eric, Anicic, Ilic, Postnikov, Shomko, Maksimovic, Kethevoama, Muzhikov, Canas, Twumasi, Kabananga
    Last edited by Ercan Mehmet Minkil; 12-09-2015 at 07:28 AM.