UEFA Avrupa Ligi H Grubu son maçında Portekiz ekibine konuk olacak Beşiktaş'ın maçı TSİ 22.05'te başlayacak ve TRT 1'den naklen ve şifresiz olarak yayınlanacak. Sakatlığı süren Gökhan Töre ve Ersan maç kadrosuna alınmazken, Veli ile Motta da götürülmedi.

Kartal için UEFA'da kritik viraj-1449697414893.jpg

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi H Grubu altıncı ve son hafta maçında deplasmanda Portekiz'in Sporting Lizbon ekibiyle karşı karşıya gelecek. Başkent Lizbon'daki Jose Alvalade Stadı'nda oynanacak ve TSİ 22.05'te başlayacak karşılaşmayı Alman hakem Manuel Grafe yönetecek. Kartal'ın grubunun diğer mücadelesinde ise Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu, Rusya'nın Lokomotiv Moskova ekibini aynı saate konuk edecek.

Tur için 1 puan yeterli
BEŞİKTAŞ, S. Lizbon karşısında puan alması durumunda 2. tura yükselecek. Grupta 9 puanla lider durumda bulunan siyah-beyazlı ekip, 7 puanla üçüncü sırada yer alan Portekiz temsilcisi karşısından galibiyet ya da beraberlikle ayrıldığı takdirde adını 2. tura yazdıracak. Beşiktaş'ın karşılaşmayı kaybetmesi durumunda ise turu geçecek takımları, Skenderbeu-Lokomotiv Moskova maçının sonucu belirleyecek. Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle iki haftadır takımdan ayrı olan Ersan Adem Gülüm ile Kayseri maçında geçirdiği sakatlık sonrası dizinde ödem oluşan ve son iki antrenmana katılmayan Gökhan Töre, Sporting maçı kadrosuna alınmadı. Bu isimlerin dışında Ramon Motta ile Veli Kavlak da Lizbon'a götürülmedi.