Siyah-beyazlılar, iyi başlayıp, üstün oynadığı maçta Mario ile öne de geçti. Ancak sonrasında Tolga ile başlayan hatalar zincirini iyi değerlendiren Sporting peş peşe 3 gol bulup, gecemizi kabusa çevirdi.

Kartal aldığı turu verdi-1449788169518.jpg

UEFA Avrupa Ligi'nde son haftaya grup lideri olarak giren Beşiktaş, en kötü senaryonun gerçekleşmesiyle Avrupa'ya veda etti. Siyah-beyazlılar, Sporting Lizbon'a deplasmanda 1-0 öne geçtiği maçta 3-1 mağlup olurken, Lokomotif Moskova'nın da Skenderbeu'yu Makedonya'da 3-0 yenmesiyle grubu 3. bitirip, elendi.

Maça fırtına gibi girdi
Aslında Lizbon'da her şey iyi başladı. Beşiktaş, Sporting karşısında karşılaşmaya fırtına gibi girerken, üst üste pozisyonlar buldu. Rakip sahada uyguladığı baskıyla Lizbon'u bozan temsilcimiz, ilk yarıda Olcay Şahan ile yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince devre 0-0 sona erdi.

Gomez ayağa kaldırdı
İkinci yarıda da ataklarını sürdüren siyah-beyazlılar, aradığı gole 58. dakikada kavuştu. İsmail'in rakip alanda kaptığı topla Quaresma'yı kaçırdı. Portekizli, soldan içeriye kesti. Mario Gomez tamaladı: 0-1. Bu skor, Beşiktaş'a grup lideri olarak ikinci turu getiriyordu. Ancak golden sonra karşılaşmanın seyri bir anda değişti.

Sporting geç açıldı
Kaybedecek bir şeyi kalmayan Sporting tüm hatları ile yüklenirken 67'de Tolga Zengin'in büyük hatasında Slimani eşitliği sağladı. 72'de Ruiz, 77'de Teofilo'nun golleri geceyi kabusa çevirirken, Beşiktaş'ın Avrupa hayalleri de başka bahara kaldı. Siyah-beyazlı takımda Tolga'nın dışında Tosic de kötü futboluyla yenilgide başrolde yer aldı.