αυτά που προσέχω εγώ είναι
- να έχει διπλό ρόλο , δηλ. Dc-dr, dc-dl, dc-dmc ωστέ να μπορώ να κάνω ροτέησον ή να αλλάζω το σχήμα μου κατα την διάρκεια του αγώνα
(σε 3 ανοιχτούς ή 3 κλειστούς, σε 4 d ή σε 3dc + 1dmc).
- το 2ο είναι να έχει μια ειδική ικανότητα όπως κεφαλιές ή τείχος. προσπαθώ πάντα να έχω στις ομάδες μου δύο παίκτες με αυτές τις ειδικότητες.
από κει και πέρα, δεν νομίζω ότι οι επιμέρους ικανότητες παίζουν τόσο σπουδαίο ρόλο.
το ίδιο και η κατανομή των πόντων.
έχω πάρει πολλούς παικταράδες (ακόμη και από κηνυγό) που είχαν μοιρασμένες τις ιδικότητες και στα τρια ενώ άλλοι παίκτες που είχαν ανεβασμένη την άμυνα, δεν ήταν και τόσο καλοί.
εγώ προσωπικά πάντως, βάζω τους πόντους (αν είχα 10 ας πούμε), σε αναλογία 5 άμυνα. 4 φυσική κατ., 1 επίθεση.
τώρα αν έχει πιο ανεβασμένη την κεφαλιά απ'ότι το μαρκάρισμα δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ή είναι ένα σημάδι ότι έχει περισότερο ταλέντο στο ένα απότι στο άλλο.
αφού όμως δεν έχουμε την επίλογή να διαλέξουμε πού θα βάλουμε τους πόντους (πχ, να έχω 2 dc και τον ένα τον ψηλό να τον κάνω εξπέρ στις κεφαλιές - να δίνω εκεί τους πόντους δηλ. ενώ τον άλλο να τον κάνω καλό στα τάκλιν)., δεν νομίζω ότι παίζει κάποιον σπουδαίο ρόλο.