Λοιπόν φίλες και φίλοι το top eleven (νέα βέρσιον) παρόλο που είναι εντυπωσιακό.... είναι γεμάτο bugs που θα σπάσουν τα νεύρα σε όποιον ασχοληθεί μαζί του..
Και εξηγούμαι για να μη παρεξηγηθώ...
Καταρχήν να ενημερώσω ότι είμαι προγραμματιστης με χιλιάδες γραμμές κωδικά σε διάφορα projects (web και μη). Επίσης να ενημερώσω ακόμα ότι για κάμποσα χρόνια έγραφα σε περιοδικά σχετικά με το χώρο της πληροφορικής..
Ας πάμε όμως στα προβλήματα που το παιχνίδι βγάζει και θα σας κάνουν ακόμα και να σκεφθείτε να σπάσετε το PC σας ειδικά αν έχετε πληρώσει...
Οπότε βασικός κάνονας για όποιον ασχοληθεί.. Οπλίζεσαι με αρκετή υπομονή και δεν πληρώνεις!!!
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν ...
α) Προχθές διεκδικώ ένα παίχτη και έχω φθάσει μαζί με κάποιον άλλο αντίπαλο στον 16 γύρο (είχα 46Τ μέσα)..
Στο 17ο γύρο λοιπόν ξεκινά να μετρά αντίστροφα.. 15, 14, 13 και δίνει το παίκτη στον αντίπαλο.. (ξέχασε να μετρήσει άλλα 12 δευτ) πετώντας στο κάλαθο τον άχρηστων τα ωραία μου Τ που είχα μοσχοπληρώσει.. Θα μου πείτε τρελός είσαι άνθρωπε μου και εφτασες στο 17ο γύρο? Ε ναι μερικές φορές είναι το γαμώτο και μπαίνεις στη κόντρα με κάποιον (που μπορεί να είναι και bot, δε γνωρίζεις..)
β) Πάλι μεταγραφή.. Ο πληστηριασμός δεν έχει μπει καν σε γύρους.. Θέλει 30 δευτερόλεπτα για να μπει στον πρώτο γύρο... και κάποιος έχει κάνει μια προσφορά (ξέρετε από αυτές που βάζουν ένα Τ σε 10 παίκτες και πάνε για ύπνο, με σκοπό να πάρουν κάποιο παίκτη)..
Εγώ περιμένω να κατεβεί στα τελευταία δευτερόλεπτα και 2-3 πριν τη λήξη του να χτυπήσω το παίκτη με Bid αν δεν βάλει κι άλλος διεκδικητής και συνήθως αυτό πιάνει έτσι ώστε με ένα μόνο Τ να πάρετε κάποιον χωρίς να χαλάσετε άλλα Τ.
Η χρόνος κυλά αντίστροφα λοιπόν 30, 29, 28, 27 και δίνει το παίκτη σ' αυτόν που είχε κάνει τη προσφορά!!!!
Έλεος!
γ) Οι αγώνες είναι για το πούλο.... Δεν μπορεί να δίνεις τα πάντα για έναν αγώνα να τους έχεις όλους πάνω από 90% κατάσταση και ηθικό super (σκορπώντας μπλε και πράσινα)... προετοιμασία στο "εξαιρετική" και να με 98% σύνολο (5 αστερία) την ομάδα σου να παίζεις με αντίπαλη ομάδα της τάξης του 48% και 3 αστερία και να χάνεις το παιχνίδι 4-1 !!!!!!!!!!!
δ) οι αγώνες δεν φαίνονται πολλές φορές στο "αγώνες σε εξέλιξη" ενώ φαίνονται κανονικά στους αγώνες των φίλων σου...
ε) Οι όμιλοι στο τσαμπιονς λιγκ δείχνουν 1ο, 2ο, 4ο, και μετά 3ο! (κάνα σόρτ μάγκες? τόσο δύσκολο είναι)
στ) παίζεις με 15% μπόνους (και τουλάχιστον 8 οπαδούς να σε υποστηρίζουν) ενώ ο άλλος χωρίς οπαδούς και χωρίς παρουσία και χάνεις το παιχνίδι στην εδρα σου!!!! (ευνοείτε χαμηλότερης δυναμικοτητας αντίπαλος έτσι.. αν ήταν ισοδύναμος λες οκ πάει στο διάολο..)
ζ) Για τις απαιτήσεις του παιχνιδιού σε μνήμη δε θα πω και πολλά...
Σε ι5 με 8gb Ram και το παιχνίδι σκάει και σου λέει "not enough memory"!! Tι έγινε ρε μάγκες της εταιρείας? To battlefield 4 και άλλα παιχνίδια παίζουν πολύ καλύτερα σε χαμηλότερης ποιότητας PC's.. Αξίζει να σημειωθεί ότι παίζω με 2 διαφορετικά accounts από 2 διαφορετικά μηχανήματα... Το δεύτερο PC είναι ένα dual core με 4gb ram... Δε φαντάζεστε τι τραβάω για να μπορέσω να φορτώσω το game!! συνήθως κάνω όλες τι ενέργειες προπονήσεις κλπ και μπαίνω 10 λεπτά πριν τον αγώνα για να κάνω τις τελευταίες ρυθμίσεις αν χρειάζονται και να παρακολουθησω το ματς...
Δεν φαντάζεστε τι γίνεται όμως όταν παλεύω να μπω μίση ώρα με μηνύματα του τύπου "δεν επαρκεί η μνήμη σου", "δε μπορώ να συνδεθώ στο facebook", "ξαναφορτώστε το παιχνίδι από την αρχή", "errors" και διάφορες άλλες μχχχκιες που μου πετάει στα μούτρα .. και όταν τελικά καταφέρνω να το φορτώσω ο αγώνας έχει λήξει με 1-0 υπέρ του αντιπάλου και και έχω πεταχτεί έξω από το κυπελο με αυτό το γκολ...
Τελος πολλές φορές εκεί που παίζετε θα πάρετε ένα μήνυμα στα ξαφνικά του τύπου "ξαναφορτωσε το παιχνιδι" ακόμα και αν δεν κάνετε τίποτα!!!! (ξέχασα να σας πω ότι και η σύνδεση μου είναι 24αρα με μέτρηση στα 19Kbps)
Έπαιζα για μήνες πέρσι το παιχνίδι και στο τέλος δεν άντεξα και το παράτησα... φέτος με τη νέα βερσιον παίζω περίπου ένα μήνα και ήδη σκέφτομαι να το παρατήσω και πάλι.. (ο εγκέφαλος έχει φθάσει σε σημείο Reset)
Με λίγα λόγια γιατί βαριέμαι να γράψω και για άλλα bugs που συμβαίνουν συνεχεία ...
Your game sucks!!
Ποτέ μη δώσετε λεφτά να αγοράσετε Τ!!
Oσοι σκέφτονται να αρχίσουν να παίζουν, θα τους πρότεινα να βρουν άλλα παιχνίδια του είδους που θα σας σπάσουν πολύ λιγότερο τα νεύρα!
Αν μου λέγανε να βαθμολογήσω το game σε κάποιο review για πρώτη φορά στη ζωή θα έβαζα 0 σε software!