Καταρχήν τι είναι το fair-play ? Το ευ αγωνιζεσθαι, το να παίζεις τίμια αλλα΄και το να παίζεις για την νίκη χωρίς σκοπιμότητες.
Αυτά στο πραγματικό ποδόσφαιρο αλλά και στα άλλα σπορτς.
Είναι όμως το ίδιο και για το top eleven ?

Αυτή την σεζόν η ομάδα μου ο ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ, επίπεδο 11, έπεσε στο ίδιο πρωτάθλημα με ένα φίλο από εδώ από το φόρουμ, τον Δημήτρη με την ομάδα ΑΡΓΙΟΛΕΟ.
Λόγω της επαφής μας εδώ στο φόρουμ και της δημιουργίας των ομοσπονδιών, είμαστε στο ίδιο γκρουπ και παίζουμε μαζί στα κύπελλα.
H ομάδα μου φέτος (μάλλον και την επομενη σεζόν) θα παραμείνει επίπεδο.
Είπα όμως να βοηθήσω τον Δημήτρη.
Έτσι έπαιξα με κανονική ομάδα και κέρδισα τους ανταγωνιστές του , την Koukouteo, την Bushbaby και τον Timon, ενώ λόγω συνθηκών έτυχε να έχω την αδύναμη ομάδα ενάντια στον PAOK και έχασα, ενώ με τον ΑΡΓΙΟΛΕΟ έβαλα την αδύναμη όπως και σε άλλα παιχνίδια και έχασα επίσης.
Click image for larger version. 

Name:	league d10.jpg 
Views:	57 
Size:	87.8 KB 
ID:	70247

Βεβαίως βοηθώντας τον ΑΡΓΙΟΛΕΟ να κερδίσει το πρωτάθλημα ή έστω να βγει στο τσου-λου, βοηθάω έμεσα και την ομάδα μου γιατί έτσι θα μπορέσει να ενισχυθεί οικονομικά, να πάρει καλύτερους παίκτες (να χτίζει το γήπεδο ή να βάζει εξτρά μπονους νίκης) και έτσι να έχει πιο δυνατή ομάδα στο γκρουπ που έχουμε και να τα καταφέρνουμε καλύτερα ενάντια στους αντιπάλους μας στις ομοσπονδίες.

Είναι αυτό ενάντια στο fair-play ?
ή απλώς το Τ11 είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής και μόνο (άσχετο από σπορ) και έτσι όλες οι κινήσεις σου απλά σκοπεύουν στο να προχωράει η ομάδα σου ?

Εγώ είμαι υπέρ της 2ης άποψης αν και καταλαβαίνω κάποιους που κατά καιρούς κάνουν παράπονα στο αγγλικό φόρουμ ότι έχασαν ένα πρωτάθλημα επειδή ο αντίπαλος είχε μια "φιλική" ομάδα και τον βοήθησε σε κάποια αποτελέσματα.