Quote Originally Posted by Alexinho View Post
Επισης ειδα οτι το man-to-man μαρκαρισμα ισως με βοηθησει περισσοτερο, εφοσον δεν πρεπει να φαω γκολ.
Τοσο καιρο νομιζα οτι πετυχαινει σε καταλληλα συστηματα μονο, γι'αυτο δεν το χρησιμοποιουσα, αλλα μαλλον εκανα λαθος.
(Νικο, πες κι εσυ που βλεπεις πολλα στο φορουμ.)

Με λιγα λογια, μεθαυριο θα βαλω κοκκινα βελακια στους ML-MR και man-to-man.
Αυτος σιγουρα θα πιστευει οτι βρηκε το καταλληλο συστημα για να με κοντραρει. Για να δουμε τι θα γινει....

κάποια πράγματα για το μαν του μαν

Κατ’αρχήν να αναφέρω ότι σε διάφορα θέματα το Τ11 είναι απλά ένα παιχνίδι και η λογική του δεν στηρίζεται πάντα στο πραγματικό ποδόσφαιρο.
Στο πραγματικό ποδόσφαιρο, δεν παίζεις μτμ εναντίον αντιπάλων επιθετικών που υπερέχουν σε φυσικά και τεχνικά χαρακτηριστικά.
Απλά θα σε καταστρέψουν. Παίζεις ζώνη, κάλυψη χώρου, τριγωνάκια να πω σύμφωνα με το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Βάζεις τον αντίπαλο επιθετικό ανάμεσα σε 3 παίκτες.
Στο Τ11 όμως, το μτμ μπορεί να προσφέρει καλύτερη αμυντική λειτουργία εναντίον ανώτερων επιθετικών, σε αντάλλαγμα με κάποια περισσότερη απώλεια κατάστασης.
Γενικά διαβάζοντας στο φόρουμ διάφορα ποστ (αλλά και διαπιστώνοντας το και ο ίδιος), το μτμ βοηθάει στο να μην αφήνεις χώρο στους αντίπαλους επιθετικούς (κυρίως AML-C-R)
βγαίνοντας σε αντεπίθεση να σκοράρουν με μακρινά σουτ.
Επειδή όμως έχει το πέναλτυ κατάστασης, καλύτερα να μην το ξεκινούμε από την αρχή του παιχνιδιού γιατί στο 2ο ημίχρονο μπορεί να πέσει η απόδοση των παικτών λόγω κούρασης και να χάσουμε όποιο πλεονέκτημα μας έδωσε.
Εγώ προσωπικά το χρησιμοποιώ όταν δεν μου βγαίνει ένα αποτέλεσμα και θέλω να κάνω ανατροπή και βάζω επίσης επίθεση πίεση έντονη. Μπορεί να το συνοδέψω με εξτρά μπόνους κατάστασης.
Δεν βάζω όμως αντεπιθέσεις και οφσάιντ. Το τελευταίο όμως δεν είναι σίγουρο. Μια φορά ο βοηθός, παίζοντας το παραπάνω σύστημα, μου πρότεινε να βάλω και οφσάιντ.
Ή καμιά φορά το βάζω όταν έχει μείνει λίγη ώρα παιχνιδιού και θέλω να κρατήσω το αποτέλεσμα.
Ή αν είναι αμφίρροπο το αποτέλεσμα και βλέπω ότι ο αντίπαλος έχει αρκετά σουτ ενώ εγώ δεν έχω αρκετά τάκλιγκ.
Το μτμ δεν έχει κάποιο σύστημα ως προυπόθεση, απλά για να μην γίνει αστοχία στους υπολογισμούς τους παιχνιδιού, καλό είναι να υπάρχουν κάποια εμφανή «ζευγάρια» παικτών.
Δηλ. αν ο άλλος παίζει πχ hexagon (4-2-AML-AMR-2ST) , να μην πάμε εμείς με 3DC-1DMC και μτμ. Δεν θα κολλήσουν τα ζευγάρια.
Ή αν παίζει 3-4-3 (ML, MR-, 3ST) να μην έχουμε μόνο 4 αμυντικούς.