Όταν έχουμε έναν παίκτη που έχει το σύμβολο ? από δίπλα, σημαίνει ότι το συμβόλαιο του τελειώνει αυτήν την σεζόν. Τι σημαίνει αυτό ?
Την νέα σεζόν το συμβόλαιο του έχει πλέον λήξει και δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σε αγώνα, να τον πουλήσουμε ή να τον προπονήσουμε.
Την νέα σεζόν έχουμε περιθώριο 7 ημερών για να ανανεώσουμε το συμβόλαιο του. Για την ανανέωση του συμβολαίου πληρώνουμε ένα bonus 10% της αξίας του.
Αυτό σημαίνει βέβαια ότι την επόμενη σεζόν που ο παίκτης μας θα είναι 1 χρόνο μεγαλύτερος και θα έχει πέσει η αξία του, θα γλυτώσουμε κάποια χρήματα από αυτό.
Αν δεν έχουμε 14 παίκτες (είναι το βασικό ρόστερ για να συμμετέχεις στο πρωτάθλημα) με συμβόλαιο στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, το παιχνίδι σου δίνει συμπληρωματικούς μεγάλους σε ηλικία παίκτες για να παίξεις. Αν αγοράσεις νέους παίκτες μετά, αυτούς τους απολύεις αν θες, χωρίς αποζημίωση αλλά και χωρίς να μπορείς να τους πουλήσεις. Αυτό γίνεται 1 μόνο φορά στην αρχή του πρωταθλήματος. Μετά, αν μια ομάδα δεν έχει αρκετούς παίκτες για να κατέβει σε αγώνα (11 δηλ. χωρίς τραυματισμούς ή κόκκινες), δεν ξαναδίνει παίκτες το παιχνίδι, απλώς η ομάδα χάνει στα χαρτιά 0-3.
Ο νέος παίκτης που αγοράζουμε για πρώτη φορά έχει τριετές συμβόλαιο - 3 σεζόν. Από κει και πέρα, οι ανανεώσεις είναι για 2 μόνο σεζόν. Αν πάμε σε παίκτη με ? στην μέση της σεζόν για να κάνουμε ανανέωση, θα μας δείξει 3 χρόνια. Αν πάμε στην αρχή της νέας σεζόν, θα μας δείξει 2 χρόνια. Είναι το ίδιο πράγμα.
Αν έχουμε μαζεμένους κώνους σε έναν παίκτη, καλύτερα να κάνουμε ανανέωση το συμβόλαιο του και μετά να τους δώσουμε γιατί με τους κώνους θα ανέβει και η αξία του παίκτη οπότε θα πληρώσουμε μεγαλύτερο bonus υπογραφής.
Γι ‘αυτόν τον λόγο, αν έχουμε έναν «γρήγορο» που το συμβόλαιο του τελειώνει (τον πήραμε 18 χρονών και τώρα είναι 20 δηλαδή), καλύτερα να υπογράψουμε το συμβόλαιο στην αρχή της σεζόν, για να παίρνει άφοβα μετά τους κώνους από αγώνες ή προπονήσεις.
Αν έχουμε έναν παίκτη μεγάλο σε ηλικία, 31-32-33, η ανανέωση ή υπογραφή του νέου συμβολαίου του είναι ανάλογα με το πόσα χρόνια ακόμη θα μπορεί να παίξει. Αν έχει ένα χρόνο μόνο ακόμα, θα του γίνει μονοετές συμβόλαιο ή ανάλογα.