Ας δούμε κάποια παραδείγματα τώρα.
Αυτή την σεζόν είμαι επίπεδο 20 (άλλο πράγμα η σεζόν και άλλο το επίπεδο.
Για να ανέβεις επίπεδο, πρέπει να τερματίσεις στην 1η επτάδα).
Το ανώτερο επίπεδο λοιπόν που μπορώ να βρώ παίκτες στην αγορά (όχι από τον "κυνηγό"), είναι 119.
Ο παίκτης μου ο Musito, είναι 116, σχετικά χαμηλό.
Αυτός ο παίκτης είναι και 30 χρονών οπότε δύσκολα θα ανέβει άλλο επίπεδο και την επόμενη σεζόν θα είναι 4* για μένα.
Εγώ όμως στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, στο επίπεδο, θα μπορώ να βρω 5* παίκτες με ποιότητα 124.
Οι αντίπαλοι επίσης θα έχουν ομάδες με 5* παίκτες (οι πιο αξιόλογοι τουλάχιστον), οπότε εγώ θα υστερώ με παίκτες σαν αυτόν.
Θα τον πουλήσω επομένως.
Ο DECO είναι τώρα εξάστερος παίκτης. Ίσως ως το τέλος της σεζόν γίνει και 7* γιατί είναι και νέος & "γρήγορος".
Αυτόν θα τον κρατήσω στο ρόστερ την επόμενη σεζόν. Το ίδιο και τον ALEMAO.
Οπτικά όταν βλέπουμε αυτούς τους 2 παίκτες, ο 2ος είναι πιο εντυπωσιακός με το 7ο αστέρι, αλλά ουσιαστικά η διαφορά τους στην ποιότητα είναι πολύ μικρή.
Οπότε όταν βλέπουμε έναν αντίπαλο, καλό είναι να εξετάζουμε και την ποιότητα των παικτών και όχι μόνο τα αστέρια.
Επαναλαμβάνω
Όλοι αυτοί οι παίκτες, θα ανεβάζουν την ποιότητα τους, απλώς λόγω της ανόδου, θα αφαιρεθεί "οπτικά" ένα αστέρι.
Ο πρώτος παίκτης μου τώρα, ο Παλιούρας, έχει ένα αστέρι.
Αυτός είναι ένας παίκτης που κράτησα από την ακαδημία.
Αν τον πουλήσω και τον αγοράσει ένας μάνατζερ από το επίπεδο 16, για αυτόν θα είναι 5* παίκτης.
Έχει ένα αστέρι (καθώς πέρασε 1 σεζόν) αλλά ένα παίκτη που κρατάμε για πολλές σεζόν, η ποιότητά είναι είναι πιο χαμηλή από αυτό το ένα αστέρι.
Τα ποσοστά που βλέπουμε στην νέα έκδοση, είναι σε σχέση με την ποιότητα του πάικτη.
Ένας παίκτης στο επίπεδό μου, που μόλις απέκτησε το 6ο αστέρι, θεωρείτιαι από το παιχνίδι σαν 100%.
Αν ανεβάινει, μεγαλώνει και το ποσοστό.
Αν γίνει πχ 6*, τότε θα έχει 120% ποσοστό.
(ένα αστέρι δηλ. είναι 20%).
Ωστόσο αυτά τα ποσοστά δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμα πουθενά οπότε εγώ ποσωπικά ούτε που τα κοιτάω, για να μην με μπερδεύουν.