Results 1 to 5 of 5
Like Tree10Likes
  • 3 Post By nikolgiorgos
  • 2 Post By nikolgiorgos
  • 4 Post By nikolgiorgos
  • 1 Post By nikolgiorgos

Thread: Κάνε το σωστό !

  1. #1
    Greek Forum Moderator nikolgiorgos's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    17,714

    Κάνε το σωστό !

    Κάνε το σωστό

    Εχουμε δει πολλές φορές μάνατζερς να παραπονιούνται ότι έχασαν (ή φέραν χ) από αδύναμες ομάδες ενώ η δική τους ήταν πιο δυνατή, με φουλ κατάσταση και ηθικό ενώ επίσης ο άλλος μάνατζερ δεν παρακολουθούσε το ματς .
    Το σχόλιο που συνοδεύει είναι ότι ήταν τρολ το ματς ή φιξαρισμένο.
    Είναι όμως ?
    Είναι τα παραπάνω αρκετά για να μας εξασφαλίζουν την νίκη κάθε φορά ?
    Κάναμε το σωστό ? για πάμε από την αρχή.
    Για μένα 3 είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες.

    Η Τύχη :
    το τ11 έχει μπόλικο από αυτό μιας και προσπαθεί να κάνει το παιχνίδι απρόβλεπτο, να μοιάζει λίγο με το πραγματικό ποδόσφαιρο και να μην νοιώθει κάποιος ότι αφού έχει χτίσει σούπερ ομάδα και κάνει 2-3 σωστά πραγματάκια ακόμα, θα είναι ασταμάτητος.
    Προσοχή όμως, ο παράγοντας τύχη στο τ11 δεν έχει μια προσθετική έννοια δηλ. εγώ έχω 130% ποιότητα, ο αντίπαλος έχει 90% οπότε και κακό ζάρι να τύχω, πάλι από πάνω είμαι.
    Η τύχη σε ένα τ11 παιχνίδι μπορεί να είναι επιλεκτική. δηλαδή να αγνοήσει πλήρως έναν από τους παράγοντες που θεωρούμε σημαντικούς (και θα αναφέρουμε παρακάτω).
    Μπορεί δηλ. στους υπολογισμούς ενός αγώνα, να αγνοήσει μια μεγάλη διαφορά ποιότητας ή ένα λάθος σύστημα/ παίκτες εκτός θέσης ή αν οι παίκτες μας παίζουν με φυσική κατάσταση στο κίτρινο.

    Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να καλύψουμε όλους τους άλλους παράγοντες ώστε να παραμείνει η τύχη μόνο υπεύθυνη για ένα κακό αποτέλεσμα. αυτό μπορεί να μην το αποφύγουμε αλλά μια συνολική καλή πορεία θα την έχουμε.
    Δυστυχώς βέβαια ένα κακό-άτυχο αποτέλεσμα μπορεί να έρθει σε αγώνα νοκ άουτ σε ένα κύπελλο οπότε να χάσουμε ένα στόχο της σεζόν. αλλά αυτό θα είναι μια εξαίρεση μόνο.


    Η παρουσία μας στον αγώνα :
    Όταν βλέπουμε έναν αγώνα, γενικός κανόνας είναι ότι η το παιχνίδι κάνει διαφορετικούς υπολογισμούς και λαμβάνει υπόψιν και άλλους παράγοντες ενώ το αυτόματο είναι πιο ευάλωτο στον παράγοντα τύχη. επίσης η ομάδα μας συνήθως παίζει καλύτερα και είναι πιο κινητική (ίσως όμως όχι αντίστοιχα αποτελεσματική στο γκολ, αυτό είναι άλλο).
    Πολλές φορές μου έχει τύχει να ξεκινήσω να παίζω με αντίπαλη ομάδα χωρίς τον μάνατζερ, να την δω να «μεταμορφώνεται» και να πάω να δω ότι μπήκε και ο άλλος μέσα στο παιχνίδι.

    Με την παρουσία μας επίσης δίνουμε και ένα μπόνους 8% στην κατοχή (ότι και αν σημαίνει αυτό) ή εξουδετερώνουμε το αντίστοιχο μπόνους που μπορεί να έχει ο αντίπαλος με την δική του παρουσία.
    Βλέπουμε πως κυλάει το παιχνίδι και δίνουμε αντίστοιχες οδηγίες.
    Εδώ να πω ότι ρίχνουμε και καμιά ματιά στον βοηθό προπονητή.
    Μπορεί να δώσει κάποια χρήσιμη συμβουλή – όχι τόσο στο γενικό πλαίσιο , να παίξουμε πιο επιθετικά ή πιο αμυντικά αλλά πιο ειδικά, όπως ότι η παγίδα οφ σαιντ μπερδεύει τους παίκτες μας ή ότι οι μακρινές πάσες δεν περνάνε.

    Παρακολουθούμε τα στατιστικά, ιδιαίτερα τα σουτ κάθε ομάδας.
    Αυτό είναι το σημαντικό στοιχείο, όχι η κατοχή της μπάλας που πολλές φορές είναι πλασματική ή τα εύστοχα σουτ στα οποία δεν μπορούμε να παρέμβουμε ιδιαίτερα.
    Αποφασίζουμε αν θα αλλάξουμε ένα παίκτη μας που πήρε κίτρινη κάρτα για να μην φάει κόκκινη (το κριτήριο μου για να το κάνω αυτό, συνήθως είναι αν έχει και χαμηλό βαθμό/ ηθικό).

    Γενικά παρακολουθούμε τις τρέχουσες βαθμολογίες των παικτών στον αγώνα αλλά μια αλλαγή παίκτη καλό είναι να κάνουμε ούτως ή άλλως (γύρω στο 60’-70’) γιατί συχνά φέρνει ένα γκολ ή ανατροπή σε μια όχι καλή ροή του αγώνα.
    φυσικά ενεργοποιούμε και 3-4 φορές και κάποιο από τα 4 (0-10%) μπόνους προπόνησης.


    H ποιότητα των παικτών :
    εδώ θα αναφέρω 2 κατηγορίες. η μία είναι η καθαρά ποσοτική.

    Πόσο πάνω από τα 5* που αγοράζουμε έναν παίκτη, αυτός αναπτύσσεται .
    Σε αυτό το θέμα προσπαθούμε να έχουμε ένα βασικό γκρουπ με νέους παίκτες και «γρήγορους» ώστε να ανεβαίνουν περισσότερο, να έχουμε καλύτερη απόδοση στα πράσινα σε σχέση με την ανάπτυξη και να μπορέσουμε να τους έχουμε σε υψηλή ποιότητα όσο είναι δυνατόν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

    Αυτό βοηθάει στην ομοιογένεια της ομάδας και στο να μην ξοδεύουμε πολλά τόκεν για μεταγραφές κάθε σεζόν.
    Γενικά να αναφέρω ότι για να θεωρήσουμε ότι έχουμε πράγματι μια διαφορά ποιότητας από την αντίπαλη ομάδα, 1 αστέρι (20%) είναι θα έλεγα το ελάχιστο.
    Μια ομάδα 5*-6* σε μια καλή μέρα, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα.

    Η άλλη κατηγορία είναι περισσότερο ποιοτική.
    Να έχουμε μεν παίκτες 6*-7* αλλά να έχουν καλή απόδοση στα παιχνίδια, και να είναι σταθεροί. να έχουν διπλές (ή κάποιοι τριπλές) θέσεις ώστε και να μπορούμε να διακρίνουμε αν ταιριάζουν περισσότερο σε κάποια άλλη θέση (πχ ένας dl-dc μπορεί να αποδίδει καλύτερα σαν σέντερ μπακ παρά σαν ακραίος).

    Επίσης να έχουν εξτρά θέσεις ώστε να μπορούμε να αλλάξουμε ένα σύστημα χωρίς απαραίτητα να κάνουμε αλλαγή. δηλ. να έχουμε aml-ml , dr-dc (και όχι σκέτο dr ώστε να μπορούμε να παίξουμε με 3 dc αν χρειασθεί), dc-dmc, st +aml/amr/amc και ένας χρήσιμος διπλός ή τριπλός ρόλος είναι dc/dmc/mc.

    Είναι καλό να έχουμε κάποιους σπεσιαλίστες στην ομάδα. 2 τουλάχιστον αμυντικοί με «κεφαλιές» & «τοίχος» είναι απαραίτητοι καθώς είναι οι ειδικότητες που βλέπουμε να λειτουργούν πολύ συχνά στους αγώνες .

    Ένας σπεσιαλίστας στα κόρνερ και ένας στα φάουλ επίσης.
    Το ότι έχουν αυτήν την ικανότητα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχουν και το ανάλογο ταλέντο.
    Αν δεν το έχουν, πρέπει να ψάξουμε να βρούμε αυτούς που το διαθέτουν.
    Είναι σημαντικό να μας προσφέρει ένας παίκτης ένα γκολ από φάουλ ή από κόρνερ κάθε δεύτερο παιχνίδι.
    Last edited by nikolgiorgos; 04-09-2017 at 07:47 PM.
    axd23, Jorge Volos and milpol like this.
    Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό φόρουμ
    http://forum.topeleven.com/%CE%93%CE...%B4%CE%B1.html

  2. #2
    Greek Forum Moderator nikolgiorgos's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    17,714
    Άλλοι παράγοντες :
    Ο 4ος αλλά πιο σημαντικός από τους δευτερεύοντες είναι τα συστήματα και οι οδηγίες που βάζουμε.

    Οκ αν έχουμε υψηλή ποιότητα, μια 8*-9* ομάδα, την βάζουμε να παίξει ένα στάνταρ ισορροπημένο σύστημα (4-4-2, 4-5-1V, 4-4-2 ND) και αφήνουμε τον άλλο να βρει τρόπο να μας νικήσει.
    Αν όμως δεν έχουμε την υπερ-ομάδα, το να βρούμε το πιο κατάλληλο σύστημα και οδηγίες είναι αυτό που μπορούμε να πράξουμε και να αξιοποιήσουμε.
    Δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, υπάρχουν αρκετά ποστ που αναφέρουν για αντι-συστήματα, απλώς θα αναφέρω μερικές γενικές συμβουλές.

    Καλό είναι να βρούμε μια χημεία στην ομάδα μας, ένα ισορροπημένο σύστημα που να αποδίδει καλά και σταθερά.
    Αν έχουμε βρει αυτή τη χημεία/συνταγή και δεν μας ικανοποιεί κάποια πρόταση αντι-συστήματος , απλά βάζουμε το αγαπημένο μας σύστημα με τους πιο φορμαρισμένους παίκτες.

    Όταν επιλέγουμε τους παίκτες μας, εξετάζουμε και την φόρμα τους.
    Τις τελευταίες βαθμολογίες που έχουν πάρει δηλ. και κατά πόσο έχουν αποτυχίες στις ειδικές τους ικανότητες (ένας κορνερίστας ή φαουλίστας ας πούμε, που έχει πολλές αποτυχημένες προσπάθειες στα τελευταία παιχνίδια).
    Κάποιοι παίκτες σε συγκεκριμένες διοργανώσεις τα καταφέρνουν καλύτερα.
    Όταν έχουμε έναν ημιτελικό CH.L. ή κύπελλο, ρίχνουμε και μια ματιά πίσω να δούμε ποια επιλογή μας είχε καλύτερες εμφανίσεις έως τώρα.

    Να θυμόμαστε επίσης ότι όταν κάνουμε power-training (δυναμική, συνεχόμενη προπόνηση σε ένα παίκτη μας για να ανεβάσουμε την ποιότητα του ή να τον κάνουμε σπεσιαλίστα, αυτός μπορεί να μην παίζει καλά τις επόμενες 1-2 ημέρες.

    Την 1η εβδομάδα της σεζόν, η ομάδα δεν έχει στρώσει ακόμα οπότε κάνουμε λίγο υπομονή και προσπαθούμε να βρούμε τον κατάλληλο παίκτη για την κατάλληλη θέση.
    Επίσης την 3η εβδομάδα, η ομάδα μπορεί να βγάλει κάποια κούραση (ιδίως αν χρησιμοποιούμε μόνο 11-12 παίκτες). Κάνουμε ροτέησον.
    Εναλλαγή δηλ. παικτών από τον πάγκο

    Με το να αλλάζουμε συνέχεια συστήματα και να μην παίζουμε το ίδιο, δεν σημαίνει ότι καταστρέφουμε την χημεία της ομάδας.
    Εγώ τις περισσότερες φορές προσαρμόζω την ομάδα στο σύστημα του αντιπάλου.
    Δεν με επηρεάζει αρνητικά αυτό.

    Καλό όμως είναι να μην κάνουμε και «ριζοσπαστικές» αλλαγές ή τελείως ξένα προς την ομάδα συστήματα.
    Αν δηλαδή η ομάδα μας παίζει καλά από τα πλάγια, καλά είναι να μην βάλουμε ένα σύστημα από την μέση επειδή το διαβάσαμε κάπου.
    Εκτός αν το δοκιμάσουμε αυτό κατά την διάρκεια ενός αγώνα που δεν μας πηγαίνει καλά.

    Όταν έχουν περάσει κάποιες μέρες, μπορούμε να πάμε πίσω και να δούμε πως έπαιξε ένας αντίπαλος μας σε προηγούμενα ματς.
    Με τι σύστημα έπαιζε, ποιους παίκτες, ποια συστήματα τον δυσκόλεψαν περισσότερο, ήταν παρών στα παιχνίδια του ? (βλέπουμε δηλ. να έχει κάνει αλλαγές ? – όχι τραυματισμένων παικτών, αυτοί αλλάζουν αυτόματα).

    Μπορούμε επίσης να εξετάσουμε και τους παίκτες του.
    Αν δεν έχει AML-ML αλλά έχει DML-DMR τι παίκτες είναι αυτοί ? Είναι και μέσοι ? Σκοράρουν-βγάζουν ασίστ ή είναι κυρίως αμυντικοί ? (οπότε δεν κινδυνεύουμε από τα πλάγια , μπορούμε να βάλουμε 3DC-1 DMC ας πούμε.
    Ποιοι παίκτες σκοράρουν ή βγάζουν άσιστ ? Τι κάρτες έχουν ? Τι πάγκο έχει ? Οι παίκτες του έχουν διπλές θέσεις ? Μπορεί δηλ. από την μέση που παίζει, να γυρίσει την ομάδα από τα πλάγια (με ST-AMC, ST-AML-AMR) χωρίς να κάνει αλλαγή ?

    Κάποια λεπτά πριν τον αγώνα, βγαίνουμε και ξαναμπαίνουμε στο παιχνίδι.
    Αυτό γιατί αν είμαστε πολύ ώρα μέσα, μπορεί να έχει γίνει «κρυφή» διακοπή από τον σέρβερ και ουσιαστικά αυτά που κάνουμε δεν τα λαμβάνει υπόψιν, είναι πλασματικά.

    Μπορεί να υπολογίζουμε ότι θα δούμε τον αγώνα μας σε μια ώρα αλλά επειδή τα φέρνει αλλιώς η ζωή και μπορεί να προκύψει κάτι, καλό είναι να έχουμε γενικά στημένη την ομάδα μας ώστε και στο αυτόματο να παίξει, να κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

    Ένα κόλπο που έκανα παλιότερα ήταν να έχω διαφορετικό σχήμα πχ να φαίνεται ότι θα παίξω από την μέση, και μετά 3 λεπτά πριν τον αγώνα να το αλλάξω και να πάω από με πλάγιους.
    Φυσικά το ίδιο μπορεί να κάνει και ένας αντίπαλος μας οπότε να έχουμε τον νου μας να ξαναελέγξουμε το αντίπαλο σχήμα όταν ξεκινήσει ο αγώνας (αυτό το κάνουμε φυσικά και κατά διαστήματα αλλά και όταν γίνεται μια αλλαγή παίκτη του αντιπάλου).

    Δεν συνιστώ να ξεκινάμε με ένα σχήμα όπου θέλουμε να μπερδέψουμε τον αντίπαλο και μόλις ξεκινήσει ο αγώνας να το ξαναλλάξουμε.
    Ο πρώτος υπολογισμός της μηχανής θα έχει ήδη γίνει για το πρώτο 10λεπτο αγώνα και πολλές φορές αυτό μπορεί να είναι μοιραίο για τον αγώνα μας.

    Αν ξέρω ότι σίγουρα δεν θα μπορέσω να παρακολουθήσω τον αγώνα μου, βάζω ένα ισορροπημένο σύστημα με 4 αμυντικούς (4Dw + 1DMC ακόμα πιο σίγουρα) και οδηγία σε άμυνα/αντεπιθέσεις.
    Πρώτος μας σκοπός είναι να μην φάμε γκολ όπως και στο πραγματικό ποδόσφαιρο.
    Δεύτερο είναι να βάλουμε γκολ.

    Αποφεύγουμε να στήσουμε την ομάδα μας με το ίδιο σύστημα που παίζει και ο αντίπαλος, ακόμα και αν έχουμε καλύτερη ποιότητα.
    Συνήθως το πρόγραμμα δεν πάει να συγκρίνει απλά τις 2 ποιότητες αλλά πάει σε ένα ζάρι 50-50.
    Last edited by nikolgiorgos; 04-09-2017 at 05:52 PM.
    Jorge Volos and Aggeloss like this.
    Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό φόρουμ
    http://forum.topeleven.com/%CE%93%CE...%B4%CE%B1.html

  3. #3
    Greek Forum Moderator nikolgiorgos's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    17,714
    Πάμε στα δευτερεύοντα τώρα.

    Αυτά μπορεί να μην παίζουν σπουδαίο ρόλο αλλά έστω και 1% να δίνει κάτι παραπάνω, μπορεί αυτό το 1% να είναι και αυτό που θα γύρει την πλάστιγγα του αγώνα προς την μεριά μας.

    Μπόνους προπόνησης.
    Πάμε φυσικά να πάρουμε το 10% ή τουλάχιστον να έχουμε το 8% και στις 4 κατηγορίες.
    Εδώ φυσικά βοηθάει και το εξτρά βίντεο-διαφήμιση που μας δίνει το Χ2 μπόνους μιας προπόνησης.

    Μην ξεχνάμε να ενεργοποιήσουμε και το +50% κατά την διάρκεια του αγώνα.
    Εγώ ξεκινάω με 1 ή 2 ομαδικές προπονήσεις πολύ νωρίς το πρωί που ξυπνάω και αν υπάρχει επαρκής κατάσταση των παικτών, κάνω και καμιά εξτρά προπόνηση ή αργά το βράδυ, τελειώνοντας η μέρα.
    Αν λείπει μόνο το 10% του μπόνους επίθεσης, χρησιμοποιούμε μόνο 4-5 επιθετικούς.
    Δεν χρειάζεται να κουράζουμε όλη την ομάδα.

    Αν βλέπουμε στον τομέα των προπονήσεων σχόλιο που λέει ότι πρέπει να κάνουμε 1-2 ακόμα προπονήσεις για να είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα, αγνοήστε το.
    Αν έχετε πιάσει το 10% δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

    Μπόνους νίκης
    Σε σημαντικά παιχνίδια, καλό είναι να έχουμε τουλάχιστον το 1ο, το βασικό.
    Σε τελικούς-ημιτελικούς, βάζουμε και κάποιο άλλο πιο υψηλό.
    Εγώ συνήθως βάζω το 3ο.
    Αν δεν μας ενδιαφέρει ένας αγώνας, το απενεργοποιούμε.
    Επειδή το μπόνους νίκης σε αγώνες ομοσπονδίας και σε φιλικούς είναι το ίδιο κουμπί, μην ξεχάσουμε να το βγάλουμε όταν πάμε να παίξουμε ένα απλό φιλικό.

    Κατάσταση των παικτών .
    Καλό είναι να ξεκινάμε έναν αγώνα με κατάσταση στο 95%.
    Αν οι παίκτες μας είναι στο 90%, είναι κρίμα να δώσουμε στον καθένα ένα πράσινο και να περισσέψει.
    Μπορούμε να πατήσουμε ένα κουμπί αναπλήρωσης (που είναι σαν να έχει περάσει ένα τρίωρο ξεκούρασης) και έτσι να ξοδέψουμε 8 πράσινα για όλη την ομάδα, αντί για 11.

    Αποφεύγουμε έντονες προπονήσεις πριν σημαντικούς αγώνες.
    Αν οι παίκτες μας έχουν χαμηλή κατάσταση και πράσινα να τους δώσουμε δεν σημαίνει ότι είναι σε πραγματική φουλ κατάσταση.
    Είναι λίγο πλασματική αυτή η αναπλήρωση.
    Καλό είναι να έχει περάσει ένα 3ωρο ξεκούρασης πριν έναν σημαντικό αγώνα.

    Ένας αγώνας ρίχνει την κατάσταση των παικτών περίπου 22-25% κάτω.
    Αν βάλουμε όμως μαν του μαν και έντονη πίεση στις οδηγίες, αυτό κατεβάζει κι άλλο την κατάσταση.
    Περίπου 35-40% κάτω.
    Σε αυτή την περίπτωση είναι χρήσιμη η ενεργοποίηση του μπόνους κατάστασης, όπου μειώνει λίγο το πέναλτυ απόδοσης λόγω χαμηλής κατάστασης.

    Στη παλιά έκδοση και πριν βγουν οι «ζωντανές» βαθμολογίες, οι παίκτες που είχαν λιγότερη απώλεια κατάστασης σε σχέση με άλλους, είχαν συνήθως και χαμηλότερη βαθμολογία-απόδοση μετά τον αγώνα.
    Έτσι ήταν μια ένδειξη αν ήθελα να κάνω αλλαγή έναν DC/MC/ST ποιόν από τους δύο να διάλεγα.


    Ηθικό : το ηθικό είναι περισσότερο μια ένδειξή σε τι κατάσταση βρίσκεται ένας παίκτης μας.
    Κατά πόσο είναι σε φόρμα ή να περιμένουμε κακές εμφανίσεις ή άσχημες στιγμές.
    Τραυματισμούς, κάρτες, αστοχίες σε χτυπήματα φάουλ, κόρνερ ή πέναλτυ.

    Το να φουλάρουμε το ηθικό ενός παίκτη, δεν σημαίνει ότι αναστρέψαμε την κατάσταση.
    1-2 καλά παιχνίδια ή φιλικά ενάντια σε εύκολες ομάδες όπου θα νικήσουμε με μεγάλο σκορ, βοηθούν καλύτερα.

    Εγώ προσωπικά, δεν έχω πάντα τους παίκτες σε φουλ ηθικό.
    Με καλό-πολύ καλό, επίσης παίζουν καλά.
    Όταν πέφτει στο χαμηλό-πολύ χαμηλό, τότε δίνω δύο απανωτά μπλε για να φουλάρω την μπάρα.

    Πρόσθετη κατοχή μπάλας.
    Προσέχουμε τα εισιτήρια μας ώστε να έχουμε μια υψηλή τιμή αλλά και να γεμίζουμε το γήπεδο ώστε να έχουμε το +5 % από εκεί.

    Οι φίλοι που έρχονται να μας υποστηρίξουν στον αγώνα μας, δίνουν επίσης ένα +2 % ο καθένας (με max το 10% συνολικά από αυτούς και 15% στο γενικό σύνολο μαζί με παρουσία μας και εισιτήρια).

    Γενικά :
    Ξέρουμε πως λειτουργούν οι διοργανώσεις, οι κληρώσεις, οι κανόνες και διάφορα χρηστικά του παιχνιδιού.

    Η κατασκοπία των αντιπάλων μας δίνει επίσης αρκετά στοιχεία.
    Αν ένας αντίπαλος μας στείλει αίτημα φιλίας, αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψιν είναι ότι μπορεί να δει τους αγώνες μας και από τις άλλες διοργανώσεις παρά το ότι μπορεί να βάλει έναν φιλικό αγώνα εναντίον μας για να βρει κάποιο σύστημα.

    Γενικά τα πιο πάνω, ισχύουν για παιχνίδια των επίσημων διοργανώσεων και όχι για φιλικά, παιχνίδια ομοσπονδιών ή εναντίον της ομάδας του Μουρίνιο.
    Εκεί υπάρχουν τελείως άλλοι αλγόριθμοι.

    Αν εφαρμόζουμε όσο μπορούμε τα παραπάνω, μπορεί να μην είμαστε αήττητοι αλλά σε βάθος χρόνου σίγουρα θα έχουμε μια πετυχημένη πορεία.
    Στο Τ11 μπορεί να σου τύχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα αλλά πρέπει να διακρίνεις αν ήταν ένα άτυχο ματς ή κάτι σου έχει ξεφύγει.
    Μπορεί να χάσεις κάποια απαράδεκτα ματς (τρολ που λέμε) αλλά ποτέ μια τρολ- παρατημένη ομάδα δεν θα κατακτήσει ένα πρωτάθλημα ή ένα κύπελλο σε μια διοργάνωση.

    Τέλος να θυμάστε ότι το Live που βλέπουμε, είναι μια απεικόνιση κάποιων υπολογισμών που έγιναν ελάχιστα λεπτά πριν.
    Και τα συνολικά στατιστικά του αγώνα μας, είναι η προσπάθεια απεικόνισης του συνόλου των υπολογισμών που έγιναν στην διάρκεια του αγώνα.
    Κάποιες φορές δεν είναι λογικοφανή αλλά δεν παύουν να είναι το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω.
    Last edited by nikolgiorgos; 04-09-2017 at 07:33 PM.
    Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό φόρουμ
    http://forum.topeleven.com/%CE%93%CE...%B4%CE%B1.html

  4. #4
    Greek Forum Moderator nikolgiorgos's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    17,714
    Το 1990 λοιπόν είχε βγάλει μια ταινία ο Σπάικ Λη, «Κάνε το σωστό» - καμιά σχέση βέβαια με το θέμα μας εκτός από τον τίτλο.

    Κάνε το σωστό !-do-right-movie.jpg

    Αλλά είχε και ένα φοβερό τραγούδι-εισαγωγή της ταινίας.
    Ας το ακούσουμε και πάμε γερά !

    Nick Lizas likes this.
    Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό φόρουμ
    http://forum.topeleven.com/%CE%93%CE...%B4%CE%B1.html

  5. #5
    VIP Nick Lizas's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    1,375
    που τα βρηκες ρε γιωργο τι μου θυμισες