Results 1 to 2 of 2
Like Tree4Likes
  • 4 Post By milpol

Thread: Πως να καταλάβετε τις ρυθμίσεις του αντιπάλου - Οδηγός από τον Khris

  1. #1
    Moderator milpol's Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Greece
    Posts
    2,023

    Lightbulb Πως να καταλάβετε τις ρυθμίσεις του αντιπάλου - Οδηγός από τον Khris

    Επίσημο θέμα στο αγγλικό φόρουμ εδώ : https://forum.topeleven.com/tutorial...ngs-khris.html

    Εισαγωγή :

    Αποφάσισα να μεταφράσω,όσο καλύτερα μπορώ, αυτόν τον οδηγό στην γλώσσα μας , μιας και τον βρίσκω εξαιρετικά βοηθητικό για όλους τους παίκτες, αρχάριους και μη . Ο khris , όχι μόνο μας δίνει μία ιδέα για το πως μπορούμε να διακρίνουμε τις ρυθμίσεις του αντιπάλου, αλλά μας μιλάει και για τον τρόπο λειτουργίας της μηχανής του παιχνιδιού . Ελπίζω να σας βοηθήσει να βελτιωθείτε σαν παίκτες αλλά και να σας δείξει έναν νέο δρόμο σκέψης .

    Ας ξεκινήσουμε


    ------------

    θα μιλήσουμε για:

    Πως να διακρίνουμε τις 5 νοοτροπίες

    Η ζωντανή ροή αγώνα , σε συνδυασμό με το ζωντανό βίντεο , μπορεί να μας δώσει αρκετές πληροφορίες για την νοοτροπία του αντιπάλου
    σ.σ. Αν βλέπουμε να ξεκινάει ο αντίπαλος την επίθεσή του από την άμυνά του , τότε χρησιμοποιεί αμυντική ή πολύ αμυντική νοοτροπία .Αν ο αντίπαλος πιέζει στο δικό μας μισό , και βλέπουμε να ξεκινάει τις επιθέσεις του , μετά το κέντρο , χρησιμοποιεί επιθετική νοοτροπία. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να βλέπουμε πόσο πολύ "ανεβαίνουν " τα μπακ μας .

    Εστίαση πάσας

    Αυτή είναι μία ρύθμιση που επηρεάζει άμεσα την μπάρα κατοχής , μπορούμε να διακρίνουμε πως , αλλάζοντας την εστίαση πάσας , από την αριστερή στην δεξιά μεριά ή και ανάποδα , η μπάρα κατοχής μπορεί άνετα να μειωθεί 10-15% . Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά στο σενάριο που έχει επιλεχθεί για το παιχνίδι. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση αν ο καλύτερός μας παίκτης βρίσκεται στα αριστερά , επειδή το παιχνίδι κάνει μία σ.σ. όπως το αναφέρει ο khris: "απλοποίηση των παραγόντων που δημιουργούν μια προσομοίωση" , επιλέγοντας παίκτες σαν καθοριστικούς, αγνοώντας άλλους , ώστε να έχουμε διαφορετικό σενάριο σε κάθε ματς.
    Μπορείτε να καταλάβετε την εστίαση πάσας του αντιπάλου δίνοντας βάση στο "βίντεο" την ώρα του παιχνιδιού , με ευκολία.

    σ.σ. Αν δεν γνωρίζετε για την μπάρα κατοχής , έχω φτιάξει ένα βιντεάκι στο YouTube - με ελληνικούς υπότιτλους- , εξηγώντας τα πάντα. θα το βρείτε στο ακόλουθο link https://www.youtube.com/watch?v=iJoTlxgqQA4

    Στυλ πάσας

    Κοντινές ,μεικτές,μακρινές μπορούν εύκολα να διακριθούν .Πάντα ξεκινάω με μεικτές , μετά τείνω να αλλάξω σε μακρινές , ώστε να διαπιστώσω αν η μηχανή έχει επιλέξει την συγκεκριμένη ρύθμιση , να με ωφελήσει ή όχι . Όταν χρησιμοποιώ μεικτές ή μακρινές , εάν δω ότι μια μακρινή μου πάσα "κόβεται" από τον αντίπαλο (που θα μπορούσε να είναι μια αντεπίθεση προς εμένα) , κατευθείαν αλλάζω σε κοντινές.

    Επιβολή αντεπιθέσεων

    Αυτή είναι μία ρύθμιση , που ως έναν βαθμό έχει κάτι φανερά συνδεδεμένο με ΝΑΙ-ΟΧΙ , που ο προσομοιωτής χρησιμοποιεί για την δημιουργία ενός σεναρίου και , όπως και στο σκληρό τάκλιν μπορεί να επηρεάσει τον αντίπαλο δίνοντας μια δεύτερη κίτρινη , αν έχει επιλεχθεί η επιλογή ΝΑΙ(σ.σ. δείτε εδώ https://forum.topeleven.com/%CE%93%C...%89%CF%82.html)
    Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τις αντεπιθέσεις . Αν η μηχανή του παιχνιδιού έχει επιλέξει την επιβολή αντεπιθέσεων σε ΟΧΙ (μην μπερδεύετε με την επιβολή ή όχι , που μπορούμε να δώσουμε εμείς) , όταν ενεργοποιήσουμε τις αντεπιθέσεις, η μηχανή μπορεί να αντιδράσει άμεσα , δίνοντας μία αντεπίθεση στον αντίπαλο (σ.σ. δείτε εδώ ένα πείραμα που έκανα https://www.youtube.com/watch?v=L4jixCZB88M )

    οπότε ,έχοντας μερικές τακτικές σε ρύθμιση ΝΑΙ κατά την διάρκεια του ματς , μπορεί να δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στον αντίπαλο . Αντιθέτως , μπορούμε να επωφεληθούμε και εμείς φυσικά .
    Για παράδειγμα , αν βάλετε σκληρό τάκλιν , και κατευθείαν πάρετε κίτρινη κάρτα , αλλάξτε αυτή την ρύθμιση αμέσως , διότι ένα πέναλτι εις βάρος σας , μία δεύτερη κίτρινη / απευθείας κόκκινη ή ακόμα και ένα γκολ από φάουλ , σας περιμένει ,κατά πάσα πιθανότητα

    επιπρόσθετα , όπως είπαμε και παραπάνω , εάν αλλάξουμε την επιβολή αντεπιθέσεων σε ΝΑΙ , και διακρίνουμε μία πτώση στην μπάρα κατοχής όπως και μια αποτυχημένη μακρινή μπαλιά , χρειάζεται να αλλάξουμε την ρύθμιση σε "επιβολή αντεπιθέσεων ΟΧΙ"

    Στυλ πίεσης

    Ήπια-έντονη πίεση (η έντονη πίεση είναι συνδεδεμένη με ένα επιθετικό μπόνους σ.σ. έντονη πίεση = μεγαλύτερη απώλεια κατάστασης . Η μηχανή θα επιλέξει αυτόματα , μερικούς παίκτες που θα ωφεληθούνε , και θα έχουν κάτι σαν "έξτρα δύναμη" . Αυτό επίσης συμβαίνει και με την ρύθμιση ένας εναντίον ενός

    τάκλιν

    χαλαρό , κανονικό και σκληρό , μπορούμε να τα διακρίνουμε από τα στατιστικά του αγώνα . Περισσότερα τάκλιν στα στατιστικά , πιο επιθετική (aggresive) επιλογή έχει διαλεχτεί από την μηχανή .
    1) Το κανονικό δίνει περίπου 20 τάκλιν αγώνα
    2) Το χαλαρό μπορεί να δώσει ακόμα και κάτω από 10
    3) Το σκληρό δίνει περίπου 30

    Το τάκλιν μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες λήψης καρτών, αλλά δεν έχει σχέση με την επιλογή ενός επιθετικό παίκτη που έχει επιλέξει το παιχνίδι ,ως μέρος ενός συγκεκριμένου σεναρίου αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και με χαλαρό τάκλιν , θα επιλεχθεί ένας επιθετικός (aggresive) παίκτης ,από προεπιλογή, που ίσως να πάρει 2 κίτρινες κάρτες.Αυτό σημαίνει ότι η μηχανή θέλει να τον κάνετε αλλαγή για να αποφύγετε περαιτέρω κυρώσεις .

    Στυλ μαρκαρίσματος

    Ζώνη και ένας εναντίον ενός μπορούν να διακριθούν με ευκολία.

    Επιβολή οφσάιντ

    Ο Khris δεν μας αναφέρει κάτι εδώ

    Πως να διαχειριστείτε τις αλλαγές ενός αγώνα

    -Η μπάρα κατοχής ως βασικός παράγοντας για τον καθορισμό της κατάστασης του αγώνα.
    Οπότε όχι, το "ζωντανό βίντεο" δεν είναι ο κύριος παράγοντας που μας λέει ποιος κάνει τα πράγματα σωστά (ποιος έχει το πάνω χέρι ) , έχει μερικά μικρά λάθη. Έτσι, το "ζωντανό βίντεο" σας επιτρέπει να εντοπίσετε , για παράδειγμα, ορισμένες ρυθμίσεις του αντιπάλου , αλλά οι κύριες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του αγώνα προέρχονται από τη μπάρα κατοχής , η οποία μπορεί να επηρεαστεί άμεσα από την αλλαγή τακτικών , οι οποίες δεν έχουν πάντοτε ποδοσφαιρική λογική .
    Οι ρυθμίσεις επιλέγονται μέσα σε ένα σενάριο σε λειτουργία ON-OFF (σ.σ. το ΝΑΙ-ΟΧΙ που λέγαμε) χωρίς λογική τακτικά, ανεξαρτήτως από το τι μπορεί να κάνει ο αντίπαλος . Ο khris μας επισημάνει ότι , "διαφορετικά θα ήταν τόσο τρελό, έχοντας μια συνεχή αλλαγή παραμέτρων μέσα σε έναν αγώνα θα ήταν παράλογο" .

    Ο αγώνας χρειάζεται μια βάση, ένα σταθερό μονοπάτι , επιλέγοντας από την αρχή , μερικούς παίκτες X,Ψ,Ω, ως "καθοριστικούς" για να επηρεάσουν αυτόν τον αγώνα, και τους A,Β,Γ,να αγνοηθούν (ακόμη και αυτοί οι A, B, Γ είναι οι 6 * μιας ομάδας που έχει 50% μονάστερους και 50% εξάστερους ). Δηλαδή , οι X,Ψ,Ω παίκτες ( ακόμα και αν είναι οι μονάστεροι ) που επιλέγει το παιχνίδι ως "καθοριστικούς για το συγκεκριμένο σενάριο αγώνα" , θα καθορίσουν το σκορ και οι ABC εξάστεροι θα αποδώσουν σαν "ουδέτεροι παίκτες" αυξάνοντας τίποτα άλλο παρά μόνο την αρχική ποιότητα που καθορίζει τις "δυνατότητες νίκης "του αγώνα , αλλά αυτές θα εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια του αγώνα.
    Το ίδιο συμβαίνει, με τις ρυθμίσεις (τακτικές) , το παιχνίδι δημιουργεί διάφορα σενάρια επιλέγοντας μερικές επιλογές στο ON και μερικές στο OFF για να σας ωφελήσουν ή να σταθούν εναντίον σας , θέλοντας να μας κάνει να "ενεργήσουμε" ή όπως το περιγράφει ο khris να "αναλάβουμε δράση" .
    Οι επιθετικοί (aggresive) παίκτες - που είδαμε νωρίτερα - είναι μέρος των ίδιων ρυθμίσεων του σεναρίου που επιλέγονται στην αρχή κάθε αγώνα.

    -Εκτελεστές φάουλ/κόρνερ/πέναλτι
    Αξίζει να σημειωθεί , ότι για αυτές τις θέσεις το παιχνίδι συνήθως επιλέγει ένα "μοναδικό παίκτη" στην ομάδα μας για να σκοράρει , αν τον έχετε βρει,τέλεια.
    Εάν πάλι δεν έχετε βρει τον "μοναδικό παίκτη" και αυτός που δοκιμάζετε , αστοχεί δύο φορές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, αλλάξτε αμέσως τον εκτελεστή , γιατί ένα παιχνίδι μπορεί να έχει επιλεχθεί (σ.σ από την μηχανή του αγώνα και το αρχικό σενάριο )να κριθεί στα κόρνερ / φάουλ . Για παράδειγμα , "ενέργεια που δεν έγινε ποτέ" (όπως την ονομάζει ο Khris ) μία αλλαγή του εκτελεστή φάουλ π.χ, μπορεί μετατρέψει ένα πιθανό 2-1 σε 1-1.

    Πως το παιχνίδι δημιουργεί ένα σενάριο ?

    Εδώ θα μιλήσω για την ομαδική απλοποίηση που το παιχνίδι πραγματοποιεί ώστε να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο σενάριο . Πώς επιλέγει "αδυναμίες" , τις "διακυμάνσεις βαθμολογιών" και πως αυτό επηρεάζει την επιλογή καθοριστικών παικτών.

    -Ευστοχία . Η κατοχή μπορεί να μην είναι αρκετή ώστε να σκοράρουμε , μπορούμε να παρατηρήσουμε πως η ευστοχία παραμένει στο 0 , ακόμα και αν έχουμε τον έλεγχο της μπάρας κατοχής . Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι έχει επιλέξει "φτωχούς" παίκτες ως καθοριστικούς , ή αυτοί που έχουν "διακυμάνσεις βαθμολογίας" δηλαδή 6-8-6-8-6 (σ.σ. κυρίως μέσοι ) έχουν επιλεχθεί σαν καθοριστικοί . Αξίζει να αναφερθεί ότι , υπάρχουν περιπτώσεις που μπορούμε να προβλέψουμε πότε ένας παίκτης θα πάρει ένα 6 , και να τον αφήσουμε στον πάγκο σε ένα σημαντικό ματς .

    Η μηδενική/χαμηλή ευστοχία συνήθως απαιτεί μία αλλαγή , είτε να "πειράξουμε" τους παίκτες ανάμεσα στις γραμμές , ώστε οι παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν μία ευκαιρία (γκολ-ασσίστ) να , να το επιτύχουν . Μπορεί επίσης να διορθωθεί ,εάν αφαιρέσουμε τελείως μια ζώνη , για παράδειγμα να παίξουμε χωρίς επιθετικό ή να σπρώξουμε τους μέσους μας μπροστά , ώστε να δημιουργήσουμε ένα "άδειο κέντρο" , με σκοπό την διαθεσιμότητα περισσότερων παικτών για επιθετικές επιλογές .

    Απλοποίηση των παικτών μίας ομάδας

    Τεστ που πραγματοποιήθηκαν μας δείχνουν ένα εκπληκτικό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η μηχανή και δημιουργεί ένα σενάριο αγώνα.
    Αν παίξουμε έναν αγώνα με ομάδα γεμάτη πεντάστερους , απέναντι σε μία ομάδα με μισούς μονάστερους και μισούς πεντάστερους , μπορούμε να διακρίνουμε πως το σκορ μπορεί να είναι 3-0 ή και 0-3 . Αυτό συμβαίνει , αν η μηχανή επιλέξει περισσότερους πεντάστερους από την "μεικτή ομάδα" , ο αγώνας στην ουσία θα είναι μία ίση μάχη πεντάστερων . Για αυτό , μερικές φορές , οι ομάδες με χαμηλότερη ποιότητα , έχουν αρκετές ευκαιρίες νίκης . Αντιθέτως , αν η μηχανή παραμελήσει τους 5* , και επιλέξει τους 1* , το σκορ μπορεί να φτάσει στα ύψη , υπέρ της ομάδας γεμάτη με 5* .
    Σημειώστε ότι η αρχική απόσταση (ποιότητες των δύο ομάδων) καθορίζει τις πιθανότητες/επιλογές νίκης . επιπρόσθετα , το όριο έχει αυξηθεί μέχρι και 60% , ο οποίος είναι ο λόγος που μπορείτε να φέρετε ισοπαλία με μία ομάδα 60% χαμηλότερης ποιότητας .

    Γνωστά σενάρια και λύσεις

    -Όταν η μηχανή επιλέγει έναν επιθετικό (aggresive) παίκτη και θέλει να τον κάνουμε αλλαγή
    -Σούπερ τερματοφύλακας . Δώστε προσοχή όταν ο αντίπαλος τερματοφύλακας εξελίσσεται σε "παίκτης του αγώνα" . Ο μόνος τρόπος να παρέμβουμε είναι η αλλαγή του δικού μας τερματοφύλακα.

    Μερικές λεπτομέρειες

    -Ύψος και βάρος , όπως επίσης και το αγαπημένο πόδι ενός παίκτη , είναι εντελώς διακοσμητικά . Δεν υπολογίζονται στις μετρήσεις.
    -Το παιχνίδι τείνει να επιλέγει επιλογές, για παράδειγμα , μια επιλογή που επιλέγει το παιχνίδι είναι ένας "μοναδικός εκτελεστής" για τα φάουλ , ο οποίος είναι "ο επιλεγμένος" από την μηχανή για ένα χρονικό διάστημα ( συνήθως εβδομάδες ) και χρειάζεται να δοκιμάσετε τους παίκτες σας για να τον ανακαλύψετε .
    Το παιχνίδι δεν επιλέγει έναν διαφορετικό παίκτη ανά αγώνα, καθώς αυτό θα ήταν παράλογο.
    Συνήθως, ο παίκτης των φάουλ και των κόρνερ , που λειτουργεί καλύτερα, (και για τις δύο πλευρές) είναι ένας μοναδικός μες στην ομάδα σας.
    Δοκιμάστε τους παίκτες σας, για να τον βρείτε . Σημειώστε ότι , μπορεί να είναι πολύ καθοριστικό εάν σε έναν αγώνα έχετε 3-4 κόρνερ, ή φάουλ.

    Οι "συνεισφέροντες ρόλοι" (σ.σ οι παίκτες που βγαίνουν συχνά "καθοριστικοί" ) μπορούν να αλλάξουν μόλις υπογράψετε έναν νέο παίκτη, γι 'αυτό ένας "βασικός παίκτης" ή ο "καλύτερος παίκτης σας" μπορεί ξαφνικά να έχει μια καθολική πτώση στην απόδοσή του.
    Ο khris αναφέρει ότι : αυτό είναι ένα παιχνίδι που παρέχει έναν περιορισμένο αριθμό συμβολικών ρόλων για να δημιουργήσει μια ρεαλιστική ομάδα .Ως εκ τούτου, δεν μπορείτε να έχετε 11 παίκτες να σκοράρουν 40 γκολ .
    Έτσι, μόλις αγοράσετε έναν νέο παίκτη, προσέξτε πώς αυτό επηρέασε την απόδοση των άλλων παικτών.

    Εάν ένας παίκτης που υποτίθεται ότι είναι συνεισφέρων παίκτης, όπως ένας παίκτης στην γραμμή AM (AML-AMC-AMR) ή ένας striker (ST) είναι κακό-προγραμματισμένος, μην επενδύετε σε αυτόν. Επικεντρωθείτε σε παίκτες που συνεισφέρουν (αυτοί που σκοράρουν μία φορά ανά αγώνα - παίκτες κλειδιά - αυτοί που βγάζουν ασσίστ κτλ)

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ
    Όσον αφορά την αμυντική νοοτροπία και την απόκριση της μηχανής παιχνιδιού:
    Το παιχνίδι δημιουργήθηκε για να δώσει τις "πιθανότητες επίθεσης και τον έλεγχο του αγώνα σε μία ομάδα", έτσι, ο έλεγχος μπορεί να αποκτηθεί, με επιθετική νοοτροπία , αμυντική ή μέχρι και πολύ αμυντική.
    Ο khris αναφέρει επίσης ότι: Όταν παίζετε με αμυντική νοοτροπία , δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι θα κάνει τους παίκτες σας "να παραμείνουν σε αμυντική συμπεριφορά" ή να δημιουργήσουν ένα "παρκάρισμα λεωφορείου " εάν, παίξετε με 5 αμυντικούς + πολύ αμυντική νοοτροπία.

    Όλα αφορούν, ποιος έχει τον έλεγχο του αγώνα, όσον αφορά την μπάρα κατοχής ..
    Έτσι, όπως ανέφερα προηγουμένως, το παιχνίδι επιλέγει κάθε ρύθμιση σε ON-OFF (ΝΑΙ-ΟΧΙ) για να σας ευνοήσει ή να σταθεί εναντίον σας , δηλαδή η ρύθμιση "πολύ αμυντική" μπορεί να σημαίνει ότι, θα αποκτήσετε την κατοχή σε όλο τον αγώνα και τις πιθανότητες / ευκαιρίες επίθεσης και βασικά τον έλεγχο του αγώνα.


    ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2

    Όσο περισσότερη διαφορά ποιότητας έχουν 2 ομάδες , τόσο πιο «ανοιχτή και ανεκτική» είναι η μηχανή . Όσο πιο κοντά στο 0 είναι η διαφορά ποιότητας , τόσο πιο ακριβής πρέπει να είναι οι τακτικές μας ,

    Έτσι, οι ανακριβείς τακτικές /ρυθμίσεις μπορούν να επιτραπούν (σ.σ. από την μηχανή) όταν παίζουμε εναντίον χαμηλότερης ποιότητας αντιπάλους . Ειδικά όταν δεν παρακολουθούμε τον αγώνα, οι παίκτες πρέπει να έχουν όσες επιλογές χρειάζονται για να σκοράρουν ώστε να αποφευχθεί ένα troll σκορ έναντι μιας ομάδας -30%.
    ------------
    ΕΠΙΛΟΓΟΣ

    Προσπάθησα , να μεταφράσω αυτό το κακογραμμένο , θα έλεγα , αλλά και πολύ βοηθητικό άρθρο , όσο καλύτερα μπορούσα . Όμως είμαι σίγουρος ,πως σε κάποια σημεία υπάρχει η περίπτωση μπερδέματος , λόγω είτε ανακριβής εξήγησης του khris, είτε ανακριβής μετάφρασης από εμένα . Για αυτόν τον λόγο , εάν έχετε οποιαδήποτε απορία , σχολιάστε ελεύθερα.

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
    milpol
    Last edited by milpol; 07-23-2020 at 07:48 PM.
    For official in-game help please refer to Top Eleven Support here.
    I upload top eleven content on my YouTube Channel.

  2. #2
    VIP Nick Lizas's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    1,375
    Τότε είναι πολύ εύκολο να βρούμε ποιους παίκτες έχει επιλέξει η μηχανή για τα στημένα να αφήσουμε κενές όλες τις θέσεις και να τις επιλέξει αυτόματα η μηχανή του παιχνιδιού θα το δοκιμασω