Results 1 to 2 of 2
Like Tree1Likes
  • 1 Post By Mpampis Sifakis

Thread: Real time vs Game time

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    6

    Real time vs Game time

    Καλημέρα,
    Εχτές έπαιζα παιχνίδι πρωταθλήματος και καθώς έβλεπα το παιχνίδι ζωντανά στον ίδιο χώρο ήταν φίλος με άλλο υπολογιστή που ήταν μέσα στο παιχνίδι και έβλεπε κι εκείνος το παιχνίδι μου για να με υποστηρίξει.
    Τότε συνέβη το εξής...
    Εγώ έβλεπα το παιχνίδι στο 29', έχω φάει γκολ ξεκινάω να κάνω αλλαγές και ο φίλος (που με υποστήριζε) την ίδια στιγμή βλέπει (μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα) το δεύτερο γκολ που έφαγα στο 44', το οποίο εγώ είδα με καθυστέρηση αρκετών δευτερολέπτων (ίσως και πάνω από λεπτό).
    Δηλαδή ότι αλλαγή και να έκανα το δεύτερο γκολ θα το έτρωγα όπως και να έχει;;;; !!!!
    Μήπως η ροή του παιχνιδιού είναι προκαθορισμένη ασχέτως αλλαγών;
    Είχα παρατηρήσει διαφορές στο χρόνο που βλέπει ο κάθε χρήστης τα γεγονότα, αλλά ποτέ την ομάδα που παίζει (και όχι τους θεατές) να υστερεί σε χρόνο...

    Με αυτά και με κάτι εντελώς ανάποδα αποτελέσματα έχουμε αρχίσει κι εγώ και η παρέα μου και ξενερώνουμε... παρακαλώ κοιτάξτε το γιατί είναι κρίμα, γιατί το στήσιμο του παιχνιδιού είναι πολύ καλό αλλά αν δεν είναι σωστό σε αποτελέσματα και αλληλεπίδραση στα ζωντανά τότε δεν μπορείς να παίξεις.

    Ευχαριστώ
    nikolgiorgos likes this.

  2. #2
    Greek Forum Moderator nikolgiorgos's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    17,714
    Κάποια τέτοια διαφορά δεν έχω παρατηρήσει σε παιχνίδι.
    Το λέω αυτό επειδή ασχολούμαι κάθε μέρα (όχι λιγότερο από 3 ώρες μ.ο. - στο Τ11, φόρουμ και facebook εννοώ).
    Έχω τρεις ομάδες σε 3 browser (firefox,chrome & opera) και τυχαίνει να δω ένα συμβάν σε διαφορετικό χρόνο από την άλλη μου ομάδα (που το βλέπω σαν υποστηρικτής) αλλά όχι τόσο πολύ.
    Να σου πω όμως κάτι. Κατ'αρχήν το παιχνίδι δεν είναι 100% live. Το πρόγραμμα ξεκινάει με έναν πρώτο υπολογισμό και μετά κάνει (επανα)υπολογισμούς περίπου κάθε 5-7 λεπτά αγώνα. Για αυτό και οι αλλαγές που κάνουμε δεν γίνονται άμεσα αλλά όταν κάνει τον νέο υπολογισμό το παιχνίδι.
    Επίσης (υποθέτω τώρα), όταν γίνεται αυτός ο υπολογισμός, το παιχνίδι έχει και ένα "ζάρι" που φέρνει κάποιο αποτέλεσμα.
    Ένα γεγονός που το έχω παρατηρήσει εγώ και πολλοί παίκτες από το αγγλικό φόρουμ, είναι η δεύτερη κίτρινη κάρτα που τρώει ένας παίκτης.
    Το ζάρι του παιχνιδιού έχει "αποφασίσει" να σου βγάλει εκτός έναν παίκτη. Οπότε πολλές φορές, ακόμα και όταν δίνεις εντολή για αλλαγή του παίκτη σου που έχει φάει κίτρινη, καθυστερεί το πρόγραμμα την αλλαγή σου αυτή και έτσι τρώει ο παίκτης σου την αποβολή.
    Καλώς ή κακώς το ζάρι υπάρχει, αλλιώς δεν θα ήταν παιχνίδι, απλώς ένας και μόνο υπολογισμός, θα έβγαινε κάθε φορά η πιο δυνατή ομάδα και θα τελείωνε εκεί, με αποτέλεσμα αυτοί που έχουν πιο αδύναμες ομάδες να μην έχουν ενδιαφέρον.
    Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό φόρουμ
    http://forum.topeleven.com/%CE%93%CE...%B4%CE%B1.html