Results 1 to 10 of 113
Like Tree76Likes

Thread: MNK Kaskada (ex FC Ljiljani)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    VIP MNK Kaskada's Avatar
    Sezona 60 Level 57

Na početku sezone nam je odmah bilo jasno da nemožemo ostvariti neke velike rezultate jer su s nama u takmičenju na sva 3 trofeja bile 3-4 jače ekipe i 3-4 ekipe naše jačine, pa nisam ni pratio utakmice. Kako je sezona odmicala postalo je jasno da ni ostali menadžeri nisu baš pretjerano aktivni. Žrijeb Kupa i Lige Prvaka i rano ispadanje nekih pretendanata za titulu nam se tako potrefio da nisam imao ozbiljnog protivnika do polufinala. Onda kad sam shvatio da ipak mogu osvojiti 1 ili čak 2 trofeja u ovoj sezoni odlučio sam da ispratim barem Kup i Ligu Prvaka do kraja, dok u ligi i dalje nismo pratili utakmice. Kup smo nesretno ispali od Rauhbeina. Nakon što smo ostvarili dobar rezultat 1:1 na gostovanju očekivao sam da ćemo kući odigrati mnogo bolje i statistički je bilo tako ali protivnik nas je dokrajčio kontranapadima kroz sredinu. Nasuprot Kupu u Ligi Prvaka smo imali mnogo više sreće, više o tome u nastavku ovog posta dole ;-)

Garnitura:

Liga Tabela:

Kup:

Liga Prvaka:

Osvojeni Trofej:

Strijelci, asistenti i MVP lige:

Ekipa i Statistika sezone:

Najbitnije tri utakmice sezone su bile polufinale protiv Vučice i finale protiv Reala. Iako je Vučica bila mnogo jača nekom srećom smo uspjeli da dobijemo obje utakmice, u prvoj utakmici čak sa igračem manje a u drugoj sa igračem više. U finalu protiv Reala se nismo htjeli zaletiti i primiti 2 ili 3 komada već smo strpljivo igrali. Nakon gola za Real u 32 minutu odlučili smo da ne paničarimo i da ne mijenjamo formaciju niti igrače. Kako je igra odmicala preuzeli smo inicijativu i izjednačili u 67 minuti golom našeg plejmejkera Celso Acosta Cabrere. Otišli smo u produžetke i bilo je jasno da ćemo pobijediti jer protivnik kao da je ubacio u rikverc, nije ih bilo na terenu (pretpostavljam da su moji bili odmorniji i spremniji na dodatni fizički napor). Minuta je 95 i naš najbolji igrač posljednjih nekoliko sezona Spathis zabija za vodjstvo 2:1 i kako će se ispostaviti i konačni rezultat. Od postignut gola moji igrači odlučuju da ne rizikuju mnogo i stalno izbacuju loptu sto dalje od naseg gola a sve sto je protivnik uspio da uradi je par loše izvedenih kornera koji nisu prestavljali nikakav problem za moje visoke igrače. Naša 6. titula u 14 odigranih finala LP i prokleststvo niza izgubljenih finala LP je konačno razbijeno.

Prva utakmica polufinala protiv Vučice:

Druga utakmica polufinala protiv Vučice:

Finale protiv Real Madrida:

Rezime sezone:
    Last edited by MNK Kaskada; 09-19-2016 at 09:41 PM.