Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Reguli si sfaturi TOP ELEVEN

  1. #1
    Newbie H3LL's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    34

    Reguli si sfaturi TOP ELEVEN

    Tacticile

    Iti poti seta tacticile pentru toate meciurile programate. Acest lucru se realizeaza din aceasi pagina unde iti selectezi formatia de start. Vei gasi aceasta pagina daca dai click pe "Meciul urmator" in meniul echipei sau folosind iconita de editare din dreptul fiecarui meci urmator de pe pagina cu meciurile urmatoare. Cand vei intra pe pagina informatiile care au fost salvate vor fi afisate. Daca nu exista niciun meci programat, nicio informatie nu va fi afisata, dar poti sa setezi echipa de start si tactica implicite.

    Pentru a seta tactica pentru un anumit meci trebuie sa dai click pe butonul de tactici. Echipa de start afisata sub tactica va fi actuala echipa de start selectata pentru meciul respectiv.

    Fiecare echipã are un set de tactici standard care este folosit atunci când echipa nu primeste alte ordine tactice. Pe pagina cu tactica vedeti echipa pe care ati ales-o si dacã pozitionati cursorul deasupra unui jucãtor primiti informatii suplimentare despre acesta. Vedeti pozitia pe care acesta preferã sã joace precum si abilitatea si forma sa actuale. Abilitatea si forma sunt indicate prin numere, de exemplu 4 inseamnã 4 trepte de abilitate etc. Dacã doriti sã schimbati jucãtorii ce formeazã echipa pentru urmãtorul meci trebuie sã mergeti la pagina lotului.

    Tactica aleasã este aplicabilã pentru urmãtorul meci. Primiti informatii despre urmãtorul meci in pãtratul de sub cel in care este prezentatã formatia de joc. Aici sunt prezentate printre altele echipa impotriva cãreia jucati, când se joaca meciul si cine este arbitrul. Pe lângã numele arbitrului puteti vedea si valorile de P si S unde P reprezintã priceperea iar S strictetea arbitrului. Este greu sã incercati sã pãcãliti un arbitru priceput, deasemenea acesti arbitri judecã mai bine fazele de off-side. Dacã un arbitru are o valoare S ridicatã inseamnã cã este foarte strict si nu va tolera nici o infractiune sau agresivitate.

    Stilul de joc:
    Când vã alegeti tactica prima datã trebuie sã alegeti stilul de joc ce detereminã felul in care echipa va actiona când are mingea. Dacã alegeti sã jucati defensiv, echipa va risca putin si va incerca sã pãstreze mingea când o recupereazã. Jocul defensiv are dezavantajul cã nu creeazã prea multe sanse de gol, dar nici adversarul nu isi va crea prea multe. Dacã alegeti sã jucati ofensiv toatã echipa va inainta si veti crea destule sanse de a marca dar defensiva voastrã nu va fi prea puternicã ceea ce va da si adversarului mai multe sanse de a marca.

    Strategia ofensivã
    Reprezintã modul in care va actiona echipa in treimea adversã de teren. Puteti alege intre :

    1) Mixt
    Echipa joacã normal si va incerca sã atace atât pe flancuri cât si pe centru si prin suturi de la distantã. Aceastã tacticã inseamnã cã echipa va juca un meci normal din punct de vedere al tacticii adoptate in atac.

    2) Pase la intâlnire
    Dacã alegeti aceastã tactica echipa va incerca sã joace mai mult cu pase pe culoar. Aceastã tacticã este utilã dacã aveti atacanti rapizi, iar fundasii adversi nu sunt prea rapizi si portarii nu sunt prea buni impotriva atacantilor in fazele unu la unu.

    3) Joc pe extreme
    Dacã alegeti aceastã tacticã echipa va pãtrunde mai mult pe flancuri si va centra in careul advers. Aceastã tacticã este utilã când aveti atacanti buni la cap, iar portarul advers nu se pricepe in prinderea baloanelor inalte.

    4) Suturi de la distantã
    Aceastã tacticã poate fi utilã dacã aveti jucãtori capabili sã tragã bine de la distantã iar portarul advers nu se pozitioneazã prea bine.

    Strategia defensivã
    Aceastã tacticã indica modul cum echipa va juca in zona din jurul careului. Alternativele sunt:

    1) Normal
    Folosind aceasta tacticã va apãrati normal si nu lãsati mai mult spatiu nici pe flancuri nici in centru.

    2) Strânge pe aripi
    Dacã bãnuiti cã adversarul va ataca mai mult pe flancuri puteti pune fundasii sã-si concentreze atentia pe extreme si sã incerce sã opreascã centrãrile adversarilor. Aceasta duce la slãbirea apãrarii pe centru fãcându-vã vulnerabili la atacurile pe centru prin pase la intâlnire si la contraatacurile adverse.

    3) Strânge pe centru
    Dacã anticipati cã adversarul va ataca prin pase la intâlnire sau va apela la suturile de la distantã este recomandat sã vã concentrati apãrarea pe centru. Aceastã strategie lasã defensiva vulnerabilã pe flancuri.

    Pregatirea impotriva unei formatii
    Exista posibilitatea sa iti pregatesti echipa pentru cum urmeaza sa joace adversarul tau. Daca crezi ca adversarul va juca 4-4-2,ai posibilitatea sa alegi sa iti pregatesti echipa selectand aceasta formatie dintr-o lista pe pagina cu tactici. Aceasta optiune tactica poate fi si salvata ca implicita.

    Daca adversarul va folosi formatia respectiva, atunci aceasta va avea un efect negativ asupra capacitatii adversarului de a-si creea sanse de gol. Cat de mare va fi acest efect depinde de cat de obisnuit este adversarul de a juca formatia respectiva. Aceasta este determinata de formatiile de joc utilizate de adversar in ultimile 3 meciuri (inclusiv amicale). Cu cat a jucat mai multe meciuri (din ultimile 3) cu o anume formatie de joc, cu atat echipa sa va juca mai bine acea formatie.

    Cu alte cuvinte, aceasta inseamna ca daca adversarul foloseste o formatie pe care a folosit-o mai inainte in mod frecvent si tu nu te-ai pregatit pentru acea formatie, atunci adversarul tau va avea un numar impresionant de sanse de gol.

    Daca decizi sa-ti pregatesti echipa sa se apere contra unei formatii si ea nu este folosita in meciul respectiv de catre adversar, atunci adversarul tau va beneficia de un mic bonus in plus la abilitatea sa de a-si crea sanse. Daca alegi sa nu-ti pregatesti echipa pentru a se apara contra unei anume formatii, atunci adversarul nu va mai primi niciun bonus in plus in afara de experienta pe care o are formatia pe care o foloseste in meciul respectiv.

    Agresivitatea:
    Prin agresivitate se intelege cât de agresiv vor actiona jucãtorii pe teren. Le puteti spune sã joace tare, dur, si vor avea intrãri tari si uneori brutale. Echipa va juca ceva mai bine si dacã sunteti norocos cel mai bun jucãtor al adversarului se va accidenta. Dezavantajul este cã jucãtorii tãi vor primi cartonase galbene si chiar rosii, iar adversarul va primi multe lovituri libere si chiar penalty-uri in favoarea sa. Deasemenea jucãtorii vor obosi si vor pierde din vigoare spre sfârsitul fiecãrei reprize. Dacã le cereti jucãtorilor sã evolueze grijuliu acestia nu vor intra prea tare iar echipa va evolua mai slab ca de obicei. Avantajul este cã adversarii nu vor primi prea multe lovituri libere sau penalty-uri in favoarea lor, iar jucãtorii tãi nu vor lua cartonase. Mai mult, jucând grijuliu scade riscul ca jucãtorii sã se accidenteze in timp ce jucând dur acestia se pot accidenta mai usor. Când alegeti agresivitatea cu care va juca echipa trebuie sã luati in considerare cine va fi arbitru. Dacã arbitrul este strict (un S mare) trebuie sã evitati sã jucati agresiv, ati putea chiar cere jucãtorilor sã joace grijuliu pentru a nu primi cartonase si a nu oferi adversarilor multe lovituri libere sau chiar penalty-uri. In amicale nu puteti alege agresivitatea, toata lumea joaca grijuliu.

    Cãpitanul echipei:
    Jucãtorul pe care il alegeti drept cãpitan ar trebui sã fie cel mai respectat din echipa. Ar trebui sã fie devotat echipei, sã fie printre cei mai abili si preferabil un lider. Aveti in vedere nivelul abilitãtii si nu luati in considerare forma. Când alegeti capitanul ar trebui sã scadeti 3 din nivelul abilitãtii dacã jucãtorul nu este devotat echipei ( nu are simbolul cu inima ) si sã adunati 2 dacã este un lider. Dacã tot aveti 2 jucatori cu aceeasi valoare este bine sã-l alegeti pe cel care este lider. Un lider va juca optim atunci când este capitan si va trage toatã echipa dupã el. Alegerea unui jucãtor nerespectat de ceilalti dãuneazã jocului echipei. Totusi alegerea unui cãpitan este optiunea cea mai putin importantã dintre setãrile tactice ce trebuie alese.

    Capitanul echipei va prelua initiativa si va executa loviturile libere si penalty-urile daca aceste sarcini nu sunt atribuite niciunui jucator, sau daca jucatorul desemnat nu este disponibil.

    Coordonatorul:
    Dacã aveti un mijlocas bun ar fi bine sã-l alegeti coordonator de joc si sã vã desfãsurati majoritatea fazelor cu ajutorul acestuia. In acest caz abilitatea lui va cântãri mai mult decât a celorlalti mijlocasi si va da echipei mai multa fortã in atac. Existã totusi riscul ca adversarul sã decida marcajul strâns asupra acestuia, fapt ce va determinarea scãderii aportului dat de abilitatea coordonatorului in comparatie cu a celorlalti mijlocasi.

    Executantul loviturilor libere:
    Din lista derulantã veti putea alege executantul loviturilor libere. Dacã nu alegeti pe nimeni, loviturile libere si penalty-urile vor fi executate de capitanul echipei. Un bun executant trebuie sã aibã si multã experientã. Experienta este mai importantã pentru executantul loviturilor libere, deci nu ar trebui sã alegeti un jucator neexperimentat drept executant al loviturilor libere. Cu cât un jucãtor este mai abil si intr-o formã mai bunã cu atât se va dovedi un executant mai bun. Când alegeti executantul loviturilor libere trebuie sã luati in considerare si dacã acesta are calitatea specialã pentru lovituri libere sau dacã are calitatea specialã a suturilor puternice de la distantã. Cititi mai multe despre calitãtile speciale ale jucãtorilor in sectiunea din reguli dedicatã calitãtilor speciale.

    Executantul penalty-urilor:
    Din lista derulantã puteti alege executantul penalty-urilor. Dacã nu alegeti pe nimeni un executant la intâmplare va fi ales de fiecare datã când primiti un penalty. La executarea unui penalty experienta este foarte importantã. Executantul trebuie sã fie abil si intr-o formã bunã. Când jucati un meci de cupã decisiv veti vedea cãsute in dreptul fiecãrui jucãtor in pagina unde alegeti tactica. Alegeti jucãtorii care doriti sã execute penalty-urile in cazul in care se va ajunge la loviturile de departajare. Dacã bifati mai mult de 5 jucãtori numai cei 5 mai de sus vor fi selectati. Dacã ati ales un executant al penalty-urilor pe parcursul timpului regulamentar atunci el va executa primul penalty si din cadrul loviturilor de departajare.

    Marcaj la om:
    Dacã adversarul are un jucãtor foarte bun care bãnuiti cã va domina partida ar fi o idee buna sã-l marcati strâns, la om. Jucãtorul marcat indeaproape nu va avea la fel de mult spatiu ca in mod normal si va crea mai putine sanse de gol sau va marca mai putine goluri. Jucãtorii dumneavoastrã vor intra mai tare la el crescând astfel sansele de a fi accidentat, dar aceasta probabilitate este totusi foarte micã. Sansele de accidentare pentru echipa adversã nu cresc in ansamblu. Dezavantajul cu aceasta tacticã este cã va oferi mai mult spatiu celorlati jucãtori adversi, care nu sunt in marcaj strâns, si care vor avea evolutii ceva mai bune. Dacã jucãtorul pe care il marcati strâns nu joacã totul se va desfãsura in mod normal.

    Bonus de victorie:
    Vã puteti motiva jucãtorii sã evolueze mai bine promitându-le o primã de victorie. Cu cât le promiteti mai multi bani cu atât mai bine vor evolua pe parcursul meciului. Trebuie sã aveti suficienti bani sa acoperiti prima la inceputul meciului sau efectul va fi contrar. Suma aleasã este o sumã ce va fi plãtitã intregii echipe si nu trebuie sã dati fiecãrui jucãtor in parte suma promisã. Dacã echipa câstigã atunci toatã suma promisã este plãtitã iar dacã face egal numai un sfert din ea. Dacã echipa pierde, jucãtorii nu primesc nimic. In meciurile de cupã disputate in douã manse suma este platitã numai dacã echipa avanseazã in runda urmãtoare. Primele de victorie nu sunt incluse in tacticile standard.

    Inlocuirea jucãtorilor accidentati usor:
    Puteti sã alegeti dacã doriti ca jucãtorii accidentati usor pe parcursul unui meci sã continue sã joace sau nu. Aceastã optiune este o alegere de tip Da/Nu, unde Da este optiunea implicitã. Folosind un jucãtor accidentat usor implicã riscul ca jucãtorul sã se accidenteze din nou, caz va conduce la o accidentare gravã. Un jucãtor accidentat usor va fi recuperat si bun de joc intr-un interval de pânã la 4 zile.

    Pase lungi:
    Dacã alegeti sã jucati cu pase lungi veti scãdea importanta mijlocului pentru dumneavoastrã cât si pentru adversar. Tactica poate fi utilã dacã adversarul are un mijloc foarte puternic. Dacã jucati cu multi mijlocasi in teren ar trebui sã evitati aceastã tacticã.

    Pressing:
    Fãcând pressing la posesorul balonului vã veti intãri mijlocul lucru ce va aduce o posesie mai buna. Adversarul va avea probleme in gãsirea oportunitãtilor de a trage de la distantã. Cu alte cuvinte aceastã tacticã este utilã dacã vã gânditi cã adversarul va apela la multe suturi de la distantã dar jucãtorii vor obosi spre sfârsitul reprizelor, si mai ales in partea secundã, pentru cã vor vâna incontinuu posesorul balonul.

    Joc la offside:
    Dacã le cereti fundasilor sã joace la offside, acestia vor lãsa adversarii in pozitie de offside in majoritatea situatiilor dar când fundasii gresesc pasul la offside atunci adversarii vor scãpa singuri cu portarul având o bunã ocazie de a inscrie. Când arbitrul nu este prea priceput (valoarea P) nu va judeca foarte bine fazele de offside si dacã nu este prea strict (valoarea S) va lasã anumite faze nesemnalizate pe care dumneavoastrã le credeti offside-uri evidente. Jocul la offside va crea probleme pentru adversari in producerea de ocazii de a marca dar ocaziile pe care totusi le vor crea vor fi mai periculoase.

    Trisare:
    Prin aceastã tacticã le cereti jucãtorilor sã incerce sã obtinã avantaje prin simulãri, tragerea adversarilor de tricou si prin alte comportamente nesportive. Puteti câstiga avantaje din folosirea acestei tactici dacã meciul are un arbitru potrivit pentru acest tip de tacticã. Un arbitru nepriceput (valoarea P) are dificultãti in aprecierea fazelor si dacã este si strict (valoarea S) puteti obtine lovituri libere sau chiar penalty-uri prin trisare sau puteti duce la eliminarea unui jucãtor adevers. Apãrarea va juca putin mai bine fiindcã poate sã tragã jucãtorii adversi de tricouri. Dar fiti foarte atenti in folosirea acestei tactici impotriva unui arbitru priceput mai ales dacã este si strict fiindca riscati sã oferiti adversarului multe lovituri libere sau penalty-uri si chiar sã aveti jucãtori eliminati.

    Dupã ce v-ati ales tactica trebuie sã apãsati butonul "Salveazã tactica" pentru salvarea ei. Dacã bifati si cãsuta "Salveazã ca default" aceasta va deveni noua tacticã standard
    Last edited by H3LL; 11-03-2013 at 08:16 PM.

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    16
    Hmm :-? . Interesant si util. Multumesc.

  3. #3
    Newbie H3LL's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    34
    Cu placere.

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    8
    eu nu vad nicaieri date despre arbitru si date despre cine ar putea fi capitanul echipe...

  5. #5
    Rookie minasthiryt's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    82
    Din cate am vazut eu nu poti seta cate o tactica la fiecare meci in parte. Odata ce ai setat o tactica AIA ramane si la GENERAL, nu doar pt un meci anume.

    Fii mai explicativ daca se poate ori arata prin poze cum faci tu sa iti ramana o tactica la fiecare meci in parte.
    ✰✰✰✰✰CFPI✰✰✰✰✰
    Since: Nov. 2010 - Now: Level 27
    - 1 - 0 - 1
    CF POLI IASI > http://forum.topeleven.com/team-show...poli-iasi.html

  6. #6
    Rookie minasthiryt's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    82

    Daca tu te referi ca iti pot selecta tactica pentru un meci dand click pe butonul "pregatiti-va pentru meci" asa e, iti poti selecta tactica si ce mai vrei tu, lucru care jocul il va lua in considerare pentru urmatorul meci DAR daca apoi mergi la GENERAL > LOT automat vei vedea ca tactica salvata utilizand "pregatiti-va pentru mei" va deveni o tactica "generala" si aplicabila la toate meciurile urmatoare daca tu nu mai faci nici o schimbare dupa primul meci jucat.

    Asa ca una e sa poti selecta tactica pentru meciul viitor in functie de adversar si ALTA e sa iti selectezi o tactica pentru fiecare meci in parte, spre exemplu pentru o zi cand ai 3 meciuri: o tactica pt meciul de liga, una p[entru cupa si o a 3a pentru UCL.

    daca gresesc sa imi spuneti!

    ✰✰✰✰✰CFPI✰✰✰✰✰
    Since: Nov. 2010 - Now: Level 27
    - 1 - 0 - 1
    CF POLI IASI > http://forum.topeleven.com/team-show...poli-iasi.html

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    8
    eu tot nu inteleg unde gasesti informtiile depsre arbitru, unde vezi care ar putea fi capitanul echipei (exceptand nivelul jucatorului-care e faza cu inima, cu dedicarea fata de club), unde poti pune jucatorii sa triseze...

  8. #8
    Newbie Catalin Popescu's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Bucharest
    Posts
    16
    se pare ca nici nu explica nimeni care-i treaba cu toate astea..

    Quote Originally Posted by bitzurock View Post
    eu tot nu inteleg unde gasesti informtiile depsre arbitru, unde vezi care ar putea fi capitanul echipei (exceptand nivelul jucatorului-care e faza cu inima, cu dedicarea fata de club), unde poti pune jucatorii sa triseze...

  9. #9
    Apprentice
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Alba Iulia, Romania
    Posts
    256
    Quote Originally Posted by H3LL View Post
    Tacticile

    Iti poti seta tacticile pentru toate meciurile programate. Acest lucru se realizeaza din aceasi pagina unde iti selectezi formatia de start. Vei gasi aceasta pagina daca dai click pe "Meciul urmator" in meniul echipei sau folosind iconita de editare din dreptul fiecarui meci urmator de pe pagina cu meciurile urmatoare. Cand vei intra pe pagina informatiile care au fost salvate vor fi afisate. Daca nu exista niciun meci programat, nicio informatie nu va fi afisata, dar poti sa setezi echipa de start si tactica implicite.

    Pentru a seta tactica pentru un anumit meci trebuie sa dai click pe butonul de tactici. Echipa de start afisata sub tactica va fi actuala echipa de start selectata pentru meciul respectiv.

    Fiecare echipã are un set de tactici standard care este folosit atunci când echipa nu primeste alte ordine tactice. Pe pagina cu tactica vedeti echipa pe care ati ales-o si dacã pozitionati cursorul deasupra unui jucãtor primiti informatii suplimentare despre acesta. Vedeti pozitia pe care acesta preferã sã joace precum si abilitatea si forma sa actuale. Abilitatea si forma sunt indicate prin numere, de exemplu 4 inseamnã 4 trepte de abilitate etc. Dacã doriti sã schimbati jucãtorii ce formeazã echipa pentru urmãtorul meci trebuie sã mergeti la pagina lotului.

    Tactica aleasã este aplicabilã pentru urmãtorul meci. Primiti informatii despre urmãtorul meci in pãtratul de sub cel in care este prezentatã formatia de joc. Aici sunt prezentate printre altele echipa impotriva cãreia jucati, când se joaca meciul si cine este arbitrul. Pe lângã numele arbitrului puteti vedea si valorile de P si S unde P reprezintã priceperea iar S strictetea arbitrului. Este greu sã incercati sã pãcãliti un arbitru priceput, deasemenea acesti arbitri judecã mai bine fazele de off-side. Dacã un arbitru are o valoare S ridicatã inseamnã cã este foarte strict si nu va tolera nici o infractiune sau agresivitate.

    Stilul de joc:
    Când vã alegeti tactica prima datã trebuie sã alegeti stilul de joc ce detereminã felul in care echipa va actiona când are mingea. Dacã alegeti sã jucati defensiv, echipa va risca putin si va incerca sã pãstreze mingea când o recupereazã. Jocul defensiv are dezavantajul cã nu creeazã prea multe sanse de gol, dar nici adversarul nu isi va crea prea multe. Dacã alegeti sã jucati ofensiv toatã echipa va inainta si veti crea destule sanse de a marca dar defensiva voastrã nu va fi prea puternicã ceea ce va da si adversarului mai multe sanse de a marca.

    Strategia ofensivã
    Reprezintã modul in care va actiona echipa in treimea adversã de teren. Puteti alege intre :

    1) Mixt
    Echipa joacã normal si va incerca sã atace atât pe flancuri cât si pe centru si prin suturi de la distantã. Aceastã tacticã inseamnã cã echipa va juca un meci normal din punct de vedere al tacticii adoptate in atac.

    2) Pase la intâlnire
    Dacã alegeti aceastã tactica echipa va incerca sã joace mai mult cu pase pe culoar. Aceastã tacticã este utilã dacã aveti atacanti rapizi, iar fundasii adversi nu sunt prea rapizi si portarii nu sunt prea buni impotriva atacantilor in fazele unu la unu.

    3) Joc pe extreme
    Dacã alegeti aceastã tacticã echipa va pãtrunde mai mult pe flancuri si va centra in careul advers. Aceastã tacticã este utilã când aveti atacanti buni la cap, iar portarul advers nu se pricepe in prinderea baloanelor inalte.

    4) Suturi de la distantã
    Aceastã tacticã poate fi utilã dacã aveti jucãtori capabili sã tragã bine de la distantã iar portarul advers nu se pozitioneazã prea bine.

    Strategia defensivã
    Aceastã tacticã indica modul cum echipa va juca in zona din jurul careului. Alternativele sunt:

    1) Normal
    Folosind aceasta tacticã va apãrati normal si nu lãsati mai mult spatiu nici pe flancuri nici in centru.

    2) Strânge pe aripi
    Dacã bãnuiti cã adversarul va ataca mai mult pe flancuri puteti pune fundasii sã-si concentreze atentia pe extreme si sã incerce sã opreascã centrãrile adversarilor. Aceasta duce la slãbirea apãrarii pe centru fãcându-vã vulnerabili la atacurile pe centru prin pase la intâlnire si la contraatacurile adverse.

    3) Strânge pe centru
    Dacã anticipati cã adversarul va ataca prin pase la intâlnire sau va apela la suturile de la distantã este recomandat sã vã concentrati apãrarea pe centru. Aceastã strategie lasã defensiva vulnerabilã pe flancuri.

    Pregatirea impotriva unei formatii
    Exista posibilitatea sa iti pregatesti echipa pentru cum urmeaza sa joace adversarul tau. Daca crezi ca adversarul va juca 4-4-2,ai posibilitatea sa alegi sa iti pregatesti echipa selectand aceasta formatie dintr-o lista pe pagina cu tactici. Aceasta optiune tactica poate fi si salvata ca implicita.

    Daca adversarul va folosi formatia respectiva, atunci aceasta va avea un efect negativ asupra capacitatii adversarului de a-si creea sanse de gol. Cat de mare va fi acest efect depinde de cat de obisnuit este adversarul de a juca formatia respectiva. Aceasta este determinata de formatiile de joc utilizate de adversar in ultimile 3 meciuri (inclusiv amicale). Cu cat a jucat mai multe meciuri (din ultimile 3) cu o anume formatie de joc, cu atat echipa sa va juca mai bine acea formatie.

    Cu alte cuvinte, aceasta inseamna ca daca adversarul foloseste o formatie pe care a folosit-o mai inainte in mod frecvent si tu nu te-ai pregatit pentru acea formatie, atunci adversarul tau va avea un numar impresionant de sanse de gol.

    Daca decizi sa-ti pregatesti echipa sa se apere contra unei formatii si ea nu este folosita in meciul respectiv de catre adversar, atunci adversarul tau va beneficia de un mic bonus in plus la abilitatea sa de a-si crea sanse. Daca alegi sa nu-ti pregatesti echipa pentru a se apara contra unei anume formatii, atunci adversarul nu va mai primi niciun bonus in plus in afara de experienta pe care o are formatia pe care o foloseste in meciul respectiv.

    Agresivitatea:
    Prin agresivitate se intelege cât de agresiv vor actiona jucãtorii pe teren. Le puteti spune sã joace tare, dur, si vor avea intrãri tari si uneori brutale. Echipa va juca ceva mai bine si dacã sunteti norocos cel mai bun jucãtor al adversarului se va accidenta. Dezavantajul este cã jucãtorii tãi vor primi cartonase galbene si chiar rosii, iar adversarul va primi multe lovituri libere si chiar penalty-uri in favoarea sa. Deasemenea jucãtorii vor obosi si vor pierde din vigoare spre sfârsitul fiecãrei reprize. Dacã le cereti jucãtorilor sã evolueze grijuliu acestia nu vor intra prea tare iar echipa va evolua mai slab ca de obicei. Avantajul este cã adversarii nu vor primi prea multe lovituri libere sau penalty-uri in favoarea lor, iar jucãtorii tãi nu vor lua cartonase. Mai mult, jucând grijuliu scade riscul ca jucãtorii sã se accidenteze in timp ce jucând dur acestia se pot accidenta mai usor. Când alegeti agresivitatea cu care va juca echipa trebuie sã luati in considerare cine va fi arbitru. Dacã arbitrul este strict (un S mare) trebuie sã evitati sã jucati agresiv, ati putea chiar cere jucãtorilor sã joace grijuliu pentru a nu primi cartonase si a nu oferi adversarilor multe lovituri libere sau chiar penalty-uri. In amicale nu puteti alege agresivitatea, toata lumea joaca grijuliu.

    Cãpitanul echipei:
    Jucãtorul pe care il alegeti drept cãpitan ar trebui sã fie cel mai respectat din echipa. Ar trebui sã fie devotat echipei, sã fie printre cei mai abili si preferabil un lider. Aveti in vedere nivelul abilitãtii si nu luati in considerare forma. Când alegeti capitanul ar trebui sã scadeti 3 din nivelul abilitãtii dacã jucãtorul nu este devotat echipei ( nu are simbolul cu inima ) si sã adunati 2 dacã este un lider. Dacã tot aveti 2 jucatori cu aceeasi valoare este bine sã-l alegeti pe cel care este lider. Un lider va juca optim atunci când este capitan si va trage toatã echipa dupã el. Alegerea unui jucãtor nerespectat de ceilalti dãuneazã jocului echipei. Totusi alegerea unui cãpitan este optiunea cea mai putin importantã dintre setãrile tactice ce trebuie alese.

    Capitanul echipei va prelua initiativa si va executa loviturile libere si penalty-urile daca aceste sarcini nu sunt atribuite niciunui jucator, sau daca jucatorul desemnat nu este disponibil.

    Coordonatorul:
    Dacã aveti un mijlocas bun ar fi bine sã-l alegeti coordonator de joc si sã vã desfãsurati majoritatea fazelor cu ajutorul acestuia. In acest caz abilitatea lui va cântãri mai mult decât a celorlalti mijlocasi si va da echipei mai multa fortã in atac. Existã totusi riscul ca adversarul sã decida marcajul strâns asupra acestuia, fapt ce va determinarea scãderii aportului dat de abilitatea coordonatorului in comparatie cu a celorlalti mijlocasi.

    Executantul loviturilor libere:
    Din lista derulantã veti putea alege executantul loviturilor libere. Dacã nu alegeti pe nimeni, loviturile libere si penalty-urile vor fi executate de capitanul echipei. Un bun executant trebuie sã aibã si multã experientã. Experienta este mai importantã pentru executantul loviturilor libere, deci nu ar trebui sã alegeti un jucator neexperimentat drept executant al loviturilor libere. Cu cât un jucãtor este mai abil si intr-o formã mai bunã cu atât se va dovedi un executant mai bun. Când alegeti executantul loviturilor libere trebuie sã luati in considerare si dacã acesta are calitatea specialã pentru lovituri libere sau dacã are calitatea specialã a suturilor puternice de la distantã. Cititi mai multe despre calitãtile speciale ale jucãtorilor in sectiunea din reguli dedicatã calitãtilor speciale.

    Executantul penalty-urilor:
    Din lista derulantã puteti alege executantul penalty-urilor. Dacã nu alegeti pe nimeni un executant la intâmplare va fi ales de fiecare datã când primiti un penalty. La executarea unui penalty experienta este foarte importantã. Executantul trebuie sã fie abil si intr-o formã bunã. Când jucati un meci de cupã decisiv veti vedea cãsute in dreptul fiecãrui jucãtor in pagina unde alegeti tactica. Alegeti jucãtorii care doriti sã execute penalty-urile in cazul in care se va ajunge la loviturile de departajare. Dacã bifati mai mult de 5 jucãtori numai cei 5 mai de sus vor fi selectati. Dacã ati ales un executant al penalty-urilor pe parcursul timpului regulamentar atunci el va executa primul penalty si din cadrul loviturilor de departajare.

    Marcaj la om:
    Dacã adversarul are un jucãtor foarte bun care bãnuiti cã va domina partida ar fi o idee buna sã-l marcati strâns, la om. Jucãtorul marcat indeaproape nu va avea la fel de mult spatiu ca in mod normal si va crea mai putine sanse de gol sau va marca mai putine goluri. Jucãtorii dumneavoastrã vor intra mai tare la el crescând astfel sansele de a fi accidentat, dar aceasta probabilitate este totusi foarte micã. Sansele de accidentare pentru echipa adversã nu cresc in ansamblu. Dezavantajul cu aceasta tacticã este cã va oferi mai mult spatiu celorlati jucãtori adversi, care nu sunt in marcaj strâns, si care vor avea evolutii ceva mai bune. Dacã jucãtorul pe care il marcati strâns nu joacã totul se va desfãsura in mod normal.

    Bonus de victorie:
    Vã puteti motiva jucãtorii sã evolueze mai bine promitându-le o primã de victorie. Cu cât le promiteti mai multi bani cu atât mai bine vor evolua pe parcursul meciului. Trebuie sã aveti suficienti bani sa acoperiti prima la inceputul meciului sau efectul va fi contrar. Suma aleasã este o sumã ce va fi plãtitã intregii echipe si nu trebuie sã dati fiecãrui jucãtor in parte suma promisã. Dacã echipa câstigã atunci toatã suma promisã este plãtitã iar dacã face egal numai un sfert din ea. Dacã echipa pierde, jucãtorii nu primesc nimic. In meciurile de cupã disputate in douã manse suma este platitã numai dacã echipa avanseazã in runda urmãtoare. Primele de victorie nu sunt incluse in tacticile standard.

    Inlocuirea jucãtorilor accidentati usor:
    Puteti sã alegeti dacã doriti ca jucãtorii accidentati usor pe parcursul unui meci sã continue sã joace sau nu. Aceastã optiune este o alegere de tip Da/Nu, unde Da este optiunea implicitã. Folosind un jucãtor accidentat usor implicã riscul ca jucãtorul sã se accidenteze din nou, caz va conduce la o accidentare gravã. Un jucãtor accidentat usor va fi recuperat si bun de joc intr-un interval de pânã la 4 zile.

    Pase lungi:
    Dacã alegeti sã jucati cu pase lungi veti scãdea importanta mijlocului pentru dumneavoastrã cât si pentru adversar. Tactica poate fi utilã dacã adversarul are un mijloc foarte puternic. Dacã jucati cu multi mijlocasi in teren ar trebui sã evitati aceastã tacticã.

    Pressing:
    Fãcând pressing la posesorul balonului vã veti intãri mijlocul lucru ce va aduce o posesie mai buna. Adversarul va avea probleme in gãsirea oportunitãtilor de a trage de la distantã. Cu alte cuvinte aceastã tacticã este utilã dacã vã gânditi cã adversarul va apela la multe suturi de la distantã dar jucãtorii vor obosi spre sfârsitul reprizelor, si mai ales in partea secundã, pentru cã vor vâna incontinuu posesorul balonul.

    Joc la offside:
    Dacã le cereti fundasilor sã joace la offside, acestia vor lãsa adversarii in pozitie de offside in majoritatea situatiilor dar când fundasii gresesc pasul la offside atunci adversarii vor scãpa singuri cu portarul având o bunã ocazie de a inscrie. Când arbitrul nu este prea priceput (valoarea P) nu va judeca foarte bine fazele de offside si dacã nu este prea strict (valoarea S) va lasã anumite faze nesemnalizate pe care dumneavoastrã le credeti offside-uri evidente. Jocul la offside va crea probleme pentru adversari in producerea de ocazii de a marca dar ocaziile pe care totusi le vor crea vor fi mai periculoase.

    Trisare:
    Prin aceastã tacticã le cereti jucãtorilor sã incerce sã obtinã avantaje prin simulãri, tragerea adversarilor de tricou si prin alte comportamente nesportive. Puteti câstiga avantaje din folosirea acestei tactici dacã meciul are un arbitru potrivit pentru acest tip de tacticã. Un arbitru nepriceput (valoarea P) are dificultãti in aprecierea fazelor si dacã este si strict (valoarea S) puteti obtine lovituri libere sau chiar penalty-uri prin trisare sau puteti duce la eliminarea unui jucãtor adevers. Apãrarea va juca putin mai bine fiindcã poate sã tragã jucãtorii adversi de tricouri. Dar fiti foarte atenti in folosirea acestei tactici impotriva unui arbitru priceput mai ales dacã este si strict fiindca riscati sã oferiti adversarului multe lovituri libere sau penalty-uri si chiar sã aveti jucãtori eliminati.

    Dupã ce v-ati ales tactica trebuie sã apãsati butonul "Salveazã tactica" pentru salvarea ei. Dacã bifati si cãsuta "Salveazã ca default" aceasta va deveni noua tacticã standard
    Aberatii.
    Level 1 - League 3rd place (started late, in the season)
    Level 2 - League 2nd place, CL 2nd place (both due to troll results)
    Level 3 - League 1st place, CL 1st place, Cup (lev 6) 3rd place
    Level 4 - League 1st place, CL 1st place

    Bought 28 Tokens, referrals 32 Tokens, won 3 Tokens.

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    10
    Quote Originally Posted by Eugen Cristea View Post
    Aberatii.
    Tot ce e scris aici e de la xperteleven.com nu TOP ELEVEN.

    Nu are legatura una cu alta, thread'u asta ar trebui sters nu lasat sa induca in eroare lumea.

Page 1 of 2 12 LastLast