Yönetim, Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesindeki 'otomatik uzatma' opsiyonunu iptal etti. Eski sözleşmeye göre Bursa maçında oynayıp uzatmaya hak kazanan Sabri'nin durumu sezon sonunda belli olacak.


Sabri depremi!-1449270573162.jpg

Galatasaray, dün şok bir kararla Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesinde yer alan 'otomatikman uzama' opsiyonunu iptal etti. Mukavelesinde bir maç daha oynaması durumunda uzama maddesi olan ve Bursaspor karşılaşmasında forma giyen tecrübeli futbolcunun, eski sözleşmeye göre kontratı yenilecekti. Kritik karar sarı- kırmızılı kulübün sitesinden şöyle açıklandı: "Sabri Sarıoğlu ile şirketimiz arasında 1+1 sezon olarak imzalanan sözleşmenin, oyuncunun sezon içinde belli maç sayısına ulaşması halinde otomatik olarak uzama opsiyonu karşılıklı varılan mutabakat çerçevesinde iptal edilmiştir. Altyapıdan yola çıkan, en zor zamanlarda kaptanlık pazubandını taşıyan ve her şart altında Galatasaray için terinin son damlasına kadar savaşan oyuncumuza, sergilediği Galatasaraylılık duruşundan ötürü teşekkür ederiz." Yönetim ile Sabri sezon sonunda masaya oturacak ve taraflar anlaşma sağladığı taktirde yeni mukavele imzalanacak. Sabri, G.Saray'dan yılda 4.8 milyon TL garanti para ve 45 bin TL maç başı kazanıyor.

En çok asist yapan isim
Bu sezon ligde 5 asist yaparak G.Saray'ın en çok gol pası veren ismi olan Sabri, dün de yaptığı 2 asistle zaferde başrol oynad.ı Özellikle 2. yarıda topu ayağına her alışında tribünlerden ıslıklanan tecrübeli futbolcu, 2. gol sonrası taraftarlarla gerginlik yaşadı.