-
Bu taktiğinde dikkat etmen gereken şey rakibin elinde dml-dmr varmı yokmu, eğer yoksa kanatlardan oynat. dl-dr-aml-amr ye ileri ok yaparak. ama eger rakibin elinde dml-dmr varsa senin aml-amr yi bloklayacaktır. bu durumda kanatlardan oynatmak işine gelmez. tam saha press oynarkende, yine rakibin elinde AMC varsa offside taktigin işe yaramaz. zaten oynarken görürsün eger amc varsa offside taktigindeysen (işte efendim "Hakan şükür offside taktiginden kurtuluyor, kaleyle arasında bir oyuncu kaldı..." vs vs) şeklinde. rakipte amc varsa kendi sahanda press / offside taktiksiz oynat. şuanki halinle kanatlardan güçlüsün, ortayı kapatmış durumdasın. tek dezevantajın tek forvet olmak onada başta dedigim gibi dl-dr-aml-amr ye ileri ok yapıp kanatlardan oynat dersen gol sorunun çözülür.
senin sistemle en kolay yenecegin rakipler 4-3-3 / 5-3-2 / 4-1-2-3 / 4-3-1-2(amcye dikkat) ...vs gibi kanatları açık olan rakipler. dün oynadım en son senin sisteminle 4-5-1 başladım kupa maçına defansive kontra atak olarak. ilk yarı 1-0 öndeydim, 2. yarı ml-mr yi ileri itip tamamen senin sisteme döndüm maç 3-1 bitti,ilk maçta 4-1 di zaten. (rakip 4-3-3)