Top Eleven'de pekte eski sayılmam fakat diğer menajerlik oyunlarndan keşfettiğim taktiklerle Top Eleven'de başarılı maçlar çıkartıyorum. Bu taktikle sizi 5-0 yenecek rakipler 1-0 2-0 2-1 skorlarla yenebilir.
Benim her zaman favorim olan bir taktiktir, bu sezon şampiyonlar liginde yarı finale kadar 25$lik kadrom ile 30$ civarı kadro değeri olan rakipleri yenerek gittim. Yarı finalde ilk maçta deplasmanda bu taktiği kullanarak 2-3 yenmiştim fakat kendi sahamda 2 ortasahanın sakatlanması ve bir defans oyuncumun kırmızı kart görmesi sebebiyle çok farklı, 4-2-1-3 taktiğiyle çıkmıştım ve 2-6 yenilmiştim. Yani ilk taktiğim o kadar çok önemli. Taktik şöyle;
------- ST - ST
----ML-MC - MC-MR
----------DMC
-------DC-DC-DC
Takım Anlayışı: Defansif
Pres Tarzı: Kendi Sahanda Pres
Top Çalma Tarzı: Normal ( Eğer önemli maçlarda iseniz Zor yapın, fakat kırmızı kart riski vardır) Pas atma şekli: Karışık ( Eğer rakip takımın güçlü ortasahaları veya 5 li ortasahaları varsa UZUN TOP yapın)
Markaj tarzı: Bölgesel
Kontra-atak taktiği: Seçili
Ofsayt Tuzağı: Seçili değil
UYARI: Eğer 3-4 yıldızlı defans oyuncularınız varsa kesinlikle 3 lü dc yapmayın. Aksi taktirde farklı mağlubiyetler elde edebilirsiniz. Ben 4.Levelim, defans oyuncularımın 3 üde 5 yıldızlı. Forvet hattım 3 ve 4 yıldızlı (ikili forvet).
NOT: Eğer güçlü forvetiniz varsa 3 dc 1 dmc 5 mc 1 st yapıp Uzun top ile oynayın. Ben bi tane adam adama golcü, 5 yıldız genç st transfer edip bu taktiği uygulayacağım
Eğer çok gollü maçlar isterseniz 3-4-3 ofansif tarzında oynayın. Top eleven için klasik bir taktiktir fakat pekte tavsiye etmem.
alternatif taktiğim ise 4-4-2 dir.