Arkadaşlar saha dizilişim ve emir bu şekilde bu saha dizilişi ile yapmam gereken ok veya emirlerde değiştirmem gereken bir şey varmı varsa yazıp belirtirseniz çok sevinirim.
Attachment 62603Attachment 62604
Printable View
Arkadaşlar saha dizilişim ve emir bu şekilde bu saha dizilişi ile yapmam gereken ok veya emirlerde değiştirmem gereken bir şey varmı varsa yazıp belirtirseniz çok sevinirim.
Attachment 62603Attachment 62604
1. sert hücum oynama oyuncuların çok fazla kart görür.
2. pas yönü hep karışık olsun zaten topla karışık oynadıklarında her pozisyon da top kanatlara gelecek bunu canlı animasyonda göreceksin.
3. top çalma özelliği normal olsun.
4. ofsaytı kesinlikle kapat yoksa defans oyuncuların ortasaha çizgisine kadar çıkıyor kontra yemen kaçınılmaz oluyor sonuç olarak golü yiyorsun.
5. pres tarzında hep hafif olsun. sıkı olduğunda oyuncuların çabuk yoruluyor ve oyundan düşüyorlar.
Çok sağol hocam peki kanat oyuncuları,bek oyuncuları,ortasaha oyuncularına ileri geri ok vermeme gerek varmı ?
Eyvallah hocam dediklerine göre bir sistem yapacam hatta istersen yaptıktan sonra bide o şekli resim olarak atıyım :)
Senin yazdıklarına göre böyle bir şey yaptım markaj kısmında sanırım karşımdaki takımın hücum oyuncularına göre bölgesel veya adam adama yapmam gerekiyor benim düşüncem tabi yani şöyle eğer rakibin hücum oyuncuları benim defden güçlüyse bölgesel yaparım daha çok iş yapr ama eğer benim defden güçsüz ise o zamanda adam adama yaparım sizce nasıl olur :) ?
Attachment 62608
Attachment 62610
Dizilişim ne olursa olsun bu taktikle çıkıyorum.
Pas atma şekli: kısa, markaj: adam adama şeklinde değiştir tamamdır :)
öyle yapma genelde ben şöyle yapıyorum. eğer rakip benden çok güçsüzse mesela rakip 65 70 civarıysa (benim şu andaki kadromun ortalaması 85 üzerinden 83.2) o maçı eğer şanssızlık olmazsa kazanıyorum. o zaman rakibin değerine göre sadece markaj tarzını bölgesel yapıyorum oyuncularım çok fazla kondisyon harcamasın diye, diğer maça saklıyorum kondisyonlarını. çünkü adam adama ile bölgesel de yaklaşık %10-15 kondisyon farklılık var.
Aynen Rasim Ozana katılıyorum son atmış olduğu yorumda :) Ercan Mehmet Minkil hocam yani dizilişindeki oyuncuların kalitesinden anlaşıldığı üzere seviyenizden bile kat kat kaliteli oyuncular normal o emirleri dizilişiniz ne olursa olsun zaten kazanmaya en yakın taraf sizssiniz tekrarda teşekkürler Rasim Ozan :)
Attachment 62616
Buyur Rasim Ozan son olarak böyle yaptım. :)
Şimdi hocam karsındaki adam sende güclü veya senin gücünle aynı ise presi sıkı yapıp girmek bence saçma olur cünkü kontra yeme ihtimali devreye giriyor ama şu olabilir maç içinde duruma göre değişilebilir.
Karşı taraf güçlüyse sıkı presle maça denge getirmeye çalışırsın ve karşı takımı presinle hata yapmaya zorlarsın tam tersi yani asıl olması gereken budur futbolda.
Karşı taraf senden güçsüz ise presini hafif tutarsın oyununu normal oynarsın ve karşı takımı bu şekilde kendi takımını yormadan yenersin.
Bu 2 durum bu :)
Şimdi daha iyi bir açıklama oldu sizin taktiğinizide deniyecem hocam :)
Verdiğin taktiği biraz önceki maçımda denedim muazzam bir şekilde maça hükmettim fakat şu konuda kafam karışık onada bir cevap buldukmu büyük bir ihtimal konu kilit olacak :D pas atma şekli sizdeki emirlerdeki gibi karışık kalmalımı yoksa kısa pas olsa ne olur sonucta kısa pas demek topa daha cok hakim olmak demek ya da şöyle diyebilirimki atıyorum rakip benden güçlü o zaman pas atma şeklini karısık yaparım yani senin verdigin taktik oldugu gibi kalır ama baktım rakip benden gücssüz o zaman kısa pas yaparım ve topun kontrolü hep bende olur ve hataya yer vermemiş olurum siz ne diyorsunuz bu görüşüme
Karışık demek en iyisi gerektiğinde kısa gerektiğinde oyuncu uzun oynamalı bu şekilde daha mantıklı.Kısa pasları oyunun skoru sende olduğunda yapabilirsin maç esnasında...Uzun paslarıda skor lehimize kötü gider veya 0-0 iken ve maçın bitmesine az süre kalırsa doldurma uzun pasları da unutmamak lazım :)
Peki Rasim Ozan ve Ercan Mehmet Minkil fikirleriniz için çok teşekkür ederim konu kilit benim için şuan :)