Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
Like Tree9Likes

Thread: Kısa Pas mı ? Karışık Pas mı ? Yardım..

  1. #1
    Rookie
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    59

    Kısa Pas mı ? Karışık Pas mı ? Yardım..

    Karışık Pas veya kısa pasda kararsız kaldım hangisinden daha fazla sonuç alabilirim?

  2. #2
    Turkish Forum Moderator Ercan Mehmet Minkil's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Turkey
    Posts
    2,825
    Kısa pas tercihi daha iyi tabi bu oyun içindeki taktiğine göre değişir.

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    1
    bence karişik yapsan daha iyi olur oyuncular ona göre oynar

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    41
    Kısa pas ve karışık paslar oynayacagın sisteme ve maçın gidişatına göre değişir. Mesela maçta öne geçtiysen ve skoru korumaksa hedefin, orta sahanı kalabalıklaştırmalı ve kısa paslara odaklanmalısın. Böylece topa hakimiyet oranın artacak ve maçta hakimiyet kuracaksın.

    Karışık pas özellikle bir taktiği uygulama peşinde değilsen ve klastik taktikleri tercih ediyorsan kullanabilecegin bir yöntem.

    Kontra ataklı bir taktikte uzun pasları tercih etmen yararına olacaktır. Özellike AML - AMC - AMR gibi adamların varsa, orta sahanın arkasına kaçarak sürpriz goller atması muhtemeldir. Tabi karşı takım DML-DMC-DMR gibi adamlar kullanıyorsa bunu göz ardı etmemelisin.

    Kısaca şu mu iyidir bu mu iyidir demek yersiz. Her dizilişe özel taktikler ayarlanmalıdır.

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    48
    Peki üstadım bundan sonra kesinlikle bu taktik ile oynayacağım.
    Emirlerim bu dizilişe uyumlu mu.?Kısa Pas mı ? Karışık Pas mı ? Yardım..-eleven.jpg

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    41
    Mevcut taktiğinle oynayacagın maçlarda ya çok gol yiyecek, ya da cok gol atacagını düşünüyorum. Orta saha hakimiyetinin düşük olacagını söyleyebilirim. Her ne kadar 4 orta sahan varmıs gibi görünse de AML ve AMR lerin forvet gibi oynayacagından kontraataklardan ciddi goller yiyebilirsin.

    Oklarının yönü ve defansif anlayısla oynatman da patlamaya hazır bomba gibi gözüme görünüyor. Ofansif defanslar ve çakılı ikiliyle oluşturduğun defans blogu arasında kopukluk olabilecegini düşündürüyor bana.

    Adam adama markajı, kendinden daha iyi rakiplere karşı, sert bir anlayışla yapman daha dogru olur gibime geliyor. Bu emrin özelliği, karşındaki güçlü rakibini oynatmamaya yöneliktir. Yani "Seni yenemesem de, sen de beni yenemeyeceksin. Gerekirse kart alırım, senin sinirini bozar, seni oyundan attırırım ama seni oynatmam." anlayışıyla verilen bu emri bütün rakiplere uygulamanı tavsiye etmem.

    Kontra atak emrine gelince. Bu taktikle en uyumlu emirin bu oldugunu düşünüyorum. Kontratak taktiği uzun paslarla kombine edilmeli. Orta sahaya ihtiyaç yok şu durumda. Defanstan uzun topla direk forvete aktarma yapılmalıdır. Lakin rakibin ofsayt taktiği yaparsa, senin 4 forvetini zor durumda bırakabilir.
    loko34 likes this.

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    48
    Üstadım bu taktikle son 5 maçımı kazanarak iyi bir çıkış yaptım. Dizilişimle ilgiki sizin kadar vilgim ve tecrübem yok. Ama dizilişimi değiştirmeyeceğim ve bu şekilde kalmaya kararlıyım. Sen olsaydın nisbeten daha dengeli bir takım için emirlerin ne olurdu.? Hatalı gördüğün seçimlerim hangisi.? Teşekkürler..

  8. #8
    Rookie
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    72
    Merhaba, soru bana değil, ama ben de bir yorumda bulunmak istedim. Son beş maçta çıkış yapmış olman, acemi veya güçsüz rakiplerden kaynaklı değilse devam tabii. ) Ama dörtlü defans ve orta sahası üçlü olan bir rakibe karşı, hele bir de defansif ve kontra atak seçeneğiyle hallaç pamuğuna dönme riski var gibi geliyor bana.
    loko34 likes this.

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    48
    Doğruyu bulmaya çalışıyoruz tabii ki fikrinize değer veriyorum. Bu oyunda 35 Level'im ama inanın sizin kadar bilmiyorum. Bugünde galip geldim unutmadan. Tavsiyeniz nedir.? Bilmek isterim. Teşekkürler..

  10. #10
    Rookie
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    72
    Quote Originally Posted by loko34 View Post
    Doğruyu bulmaya çalışıyoruz tabii ki fikrinize değer veriyorum. Bu oyunda 35 Level'im ama inanın sizin kadar bilmiyorum. Bugünde galip geldim unutmadan. Tavsiyeniz nedir.? Bilmek isterim. Teşekkürler..
    Hemen belirteyim, ben 14 level' da oynuyorum. Yani benden bir hayli uzun bir geçmişiniz var. Size tavsiye verebileceğimi pek sanmıyorum.
    Ama sesli düşünmek olarak değerlendirilmek üzere şunları ifade edebilirim tecrübelerime dayanarak: Bir sistem çok da olmasa ısrarın bir faydası var. Sık sık sistem değiştirmenin takıma zarar verdiğini tahmin ediyorum. Diğer yandan rakipleriniz sistemleri birbirinden epey farklı. Her birine karşı sistem değiştirmek de çok güçlü bir kadroyu gerektirdiğinden zor görünüyor. En azından oldukça pahalı ve lüks benim açımdan. Bu nedenle biraz daha dengeli ama ofansif yönü güçlü bir dizilişi tercih ediyorum. 4-3-1-2. Bazen arkadaşlarım arasından fark ediyorum ki belli bir diziliş popüler olabiliyor. Örneğin iki sezondur arkadaşlarım arasında 4-1-3-1-1 epeydir yaygın.
    loko34 likes this.

Page 1 of 2 12 LastLast