Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 30

Thread: Sürekli yeniliyorum ya da berabere kalıyorum..

  1. #11
    Rookie
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    115
    Eski versiyon çok mühim değil ben eskiyi kullandığım için öyle yazdım. Hatta yeni versiyondan daha sağlıklı sonuçlar almak mümkün. Yalnız oyuncuların oynadığı pozisyonları görebilseydik daha sağlıklı bilgi verebilirdim. Genel taktik vereyim. 6. seviyedeyim hala bu oyunda bilmediğim çözemediğim çok şey var. Sanırım aldığım kupalara bakınca en azından kullandığım taktiğin başarılı olduğunu söyleyebiliriz. İlk sezonum hariç 4 sezondur hem ligi hem şampiyonlar ligini alıyorum. Kupada gerçekten başarısızım. fakat ben geçen sezon 5. seviyedeyken rakiplerin tamamı 7. seviyeydi. 8. seviye olanlar vardı.




    Kullandığımız emirler neredeyse birbirimize çok yakın.

    Ofansif
    Her iki kanattan
    Kisa pas
    Kontraatak acik
    Hafif pres
    Normal
    Bölgesel
    Ofsayt acik

    Ben neredeyse oyuna başladığımdan beri her iki kanattan atak yapıyorum ve kanat oyuncularım her sene lig liderliklerinde zirveye oynuyorlar. Karışık pas denediğim zamanlar takımın biraz bocaladığını gördüm. Sıkı pres de ilk yarı takım başarılı olabiliyor ama 2. yarıdan sonra yorulmaya başladıkları için tavsiye etmiyorum. Senin diziliminde hocam rakip oyuncular arasında AMC varsa kesin gol yersin çünkü defansın ortası boş. DMC ler AMC leri durduruyor. O yüzden AMC kullanan rakiplere karşı defansa DMC koyarsan daha az gol yersin. Her sezon çok fazla transfer yapmak iyi değil. Mesela ben bu sezonda hiç transfer yapmadım ve takım şuan hem lig hemde şampiyonlar liginde lider gidiyor. Önemli olan eldeki oyuncuları maksimum düzeyde kullanabilmek o zaman bu oyuncular lebelebi atar gibi gol atıyorlar. lig gol krallığı sezon sonuna kadar benim oyuncular farkı daha da açarlar. Aralarında takımda 4 sezondur kadroda olanlar var.




    Bunlar dışında verecek çok taktik var oyuncuların pozisyonlarını da görseydim daha net birşeyler söyleyebilirdim.

  2. #12
    Rookie
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    115
    Eklemeyi unutmuşum. En çok işe yarayan taktik şu; Takımda 1 yıldızlı kalitesiz oyuncuları kesinlikle gönderme. Onlar takımın güç ortalamasını düşürüyor ve ona göre rakiplerle eşleşmeni sağlıyor. Ne kadar güçlü takım kurarsan o kadar güçlü rakipler karşına çıkar.

  3. #13
    Newbie
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    16




    Last edited by Younus66; 11-21-2016 at 04:12 AM.

  4. #14
    Rookie
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    115
    Hocam anladığım kadarıyla sizin takımın taktiksel olarak hiç bir sıkıntısı yok. Problem fazlası bile olması. Bu kadar gözlemci seviyesinde oyuncuya sahip olunca doğal olarak eşleştiğiniz takımlar da iddalı rakipler oluyor.Eğer arkadaş listenizde sizinle aynı seviye olan güçlü takımlar varsa onları yeni sezon başlamadan arkadaş listesinden çıkarın. Yoksa her sezon bu takımlarla aynı gruba düşersiniz. Örnek vereyim arkadaş listemde biri vardı ligde sürekli yenildiğini söylüyordu. O sezon ligi zar zor 7. bitirdi ama hiç yenilmeden şampiyonlar ligini almıştı.

    Benim mutlaka işe yaradığını düşündüğüm son tavsiyeler şunlar olacak.

    Pas yönünü kanatlardan yapın. Kanatlardan hücum demek ortada ki oyuncuların gol atmayacağı anlamına gelmiyor. Tam tersi daha çok gol atıyorlar.
    AMC pozisyonuna bir AMC-ST alıp ileriye çık emri verin. O zaman bu eleman gol yağdırır. Resimde ki benim oyuncum gibi. Bu sezon istatistiklerine değil kariyer istatistiklerine özellikle bakın



    Her sezon çok fazla transfer yapmayın. en kötü performansı gösteren bir kaç oyuncuda değişiklik yapın.

    Sponsorun haftada 1 önerdiği oyuncuları mutlaka alın. Hepsi hileli oyuncular oluyor. Normal oyunculardan daha iyi oynuyor daha hızlı gelişiyorlar

    Şu ortada tek MC oyuncuyu rakibin defansın neresinde boşluk varsa ona göre sağa-sola veya ortaya koyun gerçekten işe yarıyor.

    AMC si olan takımlara karşı DMC kullanın.

    Benim nacizane tavsiyelerim bunlar. Bir şeyler eklemek isteyen varsa yazsın. Benim de bu oyunda bilmediğim çok şey var hala.

  5. #15
    Newbie
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    5
    Hem ofansif hem kontra oynarsan çok gol yersin ama bence kontra yerine kanat oyunu dene hatta ml mr yerine varsa aml Amr kullan

  6. #16
    Newbie
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    16
    Allah razı olsun cok teşekkürler Godsend hocam..

  7. #17
    Newbie
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    16
    Teşekkürler DREAMERS hocam..

  8. #18
    Rookie
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    115
    Rica ederim. Umarım faydaları olur. Pek elle tutulur bir taktik veremedim çünkü takımda taktiksel olarak bir sıkıntı yok hatta dizilişlerimiz emirlerimiz bile birbirine çok yakın. Benim başarımın sırrı sanırım takımı çok aşırı güçlendirmeden eski oyunculardan maksimum verim almam. Ne kadar güçlenirseniz güçlenin mutlaka daha güçlü birileri çıkıyor kaçınılmaz olarak. Bir de defans, orta saha , hücuma birer yaşlı oyuncu koymak da işe yarar. Gençlerle yaşlıları karma yapmak iyi verim arttırıyor.

  9. #19
    Newbie
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    16
    Hocam bendeki sorun gol atamamak ben bu isi cozemedim izliyorum 1 gol zor atıyorum izlemiyorum 3 4 atıyorum bu nasıl is inan anlamadım Godsend hocam..

  10. #20
    Rookie
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    115
    Gol atamama problemi muhtemelen karışık paslaşmanın bir sonucu. Kanatlardan pas yönü yapınca ilk etapta hemen sonuç vermese de ilerleyen maçlarda faydası olacaktır. Her sezon gol krallığına oynayan oyuncular ML ya da MR lerden çıkıyor. Demek ki en potansiyeli olan pozisyonlar bunlar, başka yerden pas yapmak bu potansiyeli boşa harcamak gibi bir şey. Kaybedecek bir şeyim yok diyorsan defans DL ve DR lerede ileri çıkış emri ver Younus hocam. Bu şekil özellikle DL olan oyuncular çok gol atabiliyor. Eski sezonumda Dl oyuncum gol krallığına bile oynamıştı ligde. Maç izleme olayı bu oyunda ilginç. Arkadaş listemdeki oyuncular maçlarını izlemeden takır takır kazanıyorlar. Benim takımın maçını izlemediğimde hemen bocalamaya başlıyorlar.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast