Predlazem:

1) da se nekako obelezi - titulom (kao sto vec ima recimo specijalnost u opisu igrcaca, naravno ako je ima, recimo za penale, ili kornere...) koju je osvojio tokom sezone u ligi. Ako je bio najbolji strelac u sezoni 1, 4, 5, 8... da ima zlatnu kopacku i pored nje 1, 4, 5, 8...znaci sezone gde ju je imao i tako dok ne ode u penziju. Isto vazi za najboljeg asistenta i MVP igraca.
Da im to dodaje na trzisnoj vrednosti i da mu se na konto toga obavezno dodeli zvezdica vise, umesto manje na prelasku u iducu sezonu, pa da te titule dobiju smisao, jer ovako ne vidim cemu sluze.

2) da mladi igraci ozbiljnije brze napreduju. Jer ne moze se sustici napredak sa toliko potrebnih skil ponena. Da neko formira tim koji ce zaista da mu potraje, a ne da sve bude u kupovini tokena. Kupovacemo, nema brige, ali molim vas da nas malo i stimulisete. Da igraca ako krenete od 18.godine da razvijate, da moze da zadrzava barem za jednu zvezdicu veci kvalitete bar do 25-26, da ne morate stalno da menjate tim.

3) Da se ne brisu statistike igraca kako je igrao u kupu, ligi sampiona i ligi kada se predje u novu sezonu, vec da to po sezonama ostaje da bi moglo da se prati da li igrac stagnira, razvija se ili pada. Da to moze da vidi i onaj ko ga je kupio.

4) Da skil poeni zaista znace to sto im pise. Dva igraca koja igraju na istoj poziciji, imaju identicne skil ponene u svim kategorijama, obojica istom nogom igraju i jedan uvek dobija ocene 5, 6, kartone i nema nikakav ucinak, drugi daje golove, asistencije, ocene 8, 9... Na osnovu cega?

5) Primetio sam i to vec nije slucajnost. Da promene formacije i taktike tokom meca - AMA BAS NISTA NE DONOSE u 90% slucajeva. Zaista bi bilo dobro da se to regulise. Bio drugi menadzer tu i on isto nesto radio, ili da uopste nije prisutan, pocnete li da gubite, posebno od protivnika slicnog kvaliteta, mozete na glavce da okrenete strategiju, smisleno, pojacate napad, odbranu, bilo sta da radite, on je pobedio. Nije pravilo, ali je ucestalo.