Beklenmeyen Sonuçlar 2015/2016
Quote:
Originally Posted by
Godsend
Her sezon olduğu gibi bu oyun bu sezonda bana yeni ve acı dolu deneyimlerle yeni şeyler öğretti.:) Gerçi zaten bildiğim bir şeydi ama artık emin oldum. Sezon başlamasıyla bütün oyuncularımın nerdeyse elit seviye olmasına güvenip hiç transfer yapmadım. Ligde başlangıçta tüm maçları kaybedip veya berabere kalıp ligin diplerine demir atınca anladım ki ne olursa olsun ilk 11 e en az 2 yeni oyuncu eklemek zorundasınız. Takım transferleri yapınca şimdilerde toparlandı ve 3. sıraya yerleşti.
2. fark ettiğim ve gene zaten bildiğim bir olayda şu oldu. 2 pozisyonlu oyuncuların oklar kullanılsın veya kullanılmasın direk oyunun gol atma, topa sahip olma ve gol yeme yüzdelerine etkisi oluyor. Mesela oyuna ilk başladığım zamanlar kanat oyuncular ml- aml ve mr- amr olarak kullanıyor ileri ok koyuyordum topa sahip olma çok yüksek olmuyordu ama takım gol yağdırıyordu. Son sezonlar kanat oyuncularım ml-mc ve mr-mc kullanmaya başladım. Bu sefer takım eskisi gibi çok gol atamasa da bu seferde topa sahip olma yüzdesi korkunç artıyordu.
Ciddi misin? Bu çok iddialı bir söylem. Ben bu tarz bir şey gözlemlemedim ama deneyeceğim.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Beklenmeyen Sonuçlar 2015/2016
O doğru da MR-MC ve AMR-MR'ye takıldım ben, benim genelde hep MC-MR-AMR veya MC-ML-AML'dir AMR ve AML'ler ne topa sahip olma oranında ne de gol atma oranın da yüksek bir fark vardır, eğer arada en az +%25 fark yoksa hepsi nafile, hiçbir şeyin garantisi yok. Mesela şu geldi aklıma, 2 sezondur genelde ortadan pasları tercih ediyorum, aynı pozisyonda (MC) oynattığım 2 oyuncu var biri %150 (bu sezon) MC-AMC-ST, diğeri %122 MC-DMC-AMC, topa sahip olmada hangisiyle başlarsam başlayayım bir fark yok ama gol konusunda DMC olan ST olandan daha usta ve onunla oynadığım zaman özellikle zayıf rakiplere daha çok gol atıyorum.
Sent from my iPhone using Tapatalk