Results 1 to 10 of 57
Like Tree34Likes

Thread: Potencijali igraca i prepoznavanje talenata na TL

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Pro Kole22's Avatar
    Level 8

Evo nas opet. Prosle sezone sam kupio ekstra talenta kojeg nisam trenirao individualno. Ovu sezonu je zapoceo sa 72% kvaliteta i 19g. Hteo sam da proverim koliko ce potrositi kofera trenirajuci ga od 80% do 100% kvaliteta. Potrosio je ravno 70 kofera, stim da sam koristio dve varijante treninga. Jednu od 80-90%, drugu od 90-100%. U prvoj varijanti sam koristio polovinu kondicije za treninge koji nemaju maksimalan ucinak jer ih jos uvek nisam otkljucao. Tu je igrac gubio oko 15% ucinkovitosti treninga. Rezultat, potrosio je 38 kofera da bi sa 80% stigao do 90%. U drugoj varijanti sam koristio samo 1/3 kondicije za treninge koji nemaju maksimalnu ucinkovitost, rezultat je bio malo bolji, potrosio je 32 kofera za skok sa 90% na 100% kvaliteta. Ne znam zasto, ali verujem da ce igrac sa najvecim potencijalom pri maksimalno ucinkovitim treninzima za skok pune zvezdice izmedju 80-100% potrositi manje od 70 zelenih kofera. Ostaje da se to proveri negde u buducnnosti. Drugi igrac, istog potencijala je potrosio oko 80 kofera za skok pune zvezdice izmedju 80-100%, ali sam njemu zbog pozicije (DL) trenirao vestine od kojih su neke i 30% manje ucinkoviti jer treninge nisam otkljucao. Obojica su za skok pune zvezdice dobili po 300 skilova. Znaci 15 skilova za skok od 1% u kvalitetu.

Od 80-90% zagrevanje -10% od maksimuma, presing maksimum, jedna linija odbrane 20% od maksimuma, zaustavi napadaca 10% od maksimuma, istezanje 10% od maksimuma.

od 90-100% su treninzi bili malo drugaciji, zagrevanje, 3x presing i zaustavi napadaca.
    Sa 90% kvaliteta potrosio cak 38 kofera, sa 178 na 140.

Sa 90-100% potrosio samo 32 kofera, sa 140 na 108 zelenih.

Raspored vestina na kraju treninga, jos nije adekvatan, ali dobio je 300 vestina za skok od 20% u kvalitetu.

U timu vec 4. sezonu igra Puscasu. Igrac je koji je najveci faktor (F19), ali za 400k mu je manja trzisna vrednost od najboljeg faktora. Zeleo sam da proverim koliko ce zelenih kofera potrositi za trening specijalnosti na 5* kvaliteta i uporediti ga sa Kutinjom koji je najbolji potencijal (ima ga u postovima iznad). Rezultat, Puscasu je potrosio ravno 45 kofera plus 11% kondicije za 49 specijalnih vestina, odnosno 45x15+11=686 kondicije. odnosno po spec. skilu mu je trebalo okruglo 14% kondicije, sto ce reci da u odnosu na Kutinja i nema neke razlike u napretku. Kutinjo je zavrsio trening specijalnosti sa 695 kondicije, 13,9 po skilu, Puscasu sa 700, 14 po skilu. Zbog cega ta razlika od 400k u trzisnoj vrednosti izmedju ove dve vrste igraca, za sad ostaje misterija, ali posto je Nordeus postavio da je jedna vrsta vrednija od ove druge, sigurno da postoji neka razlika iako su oba F19.

Last edited by Kole22; 03-06-2018 at 11:43 AM.