Results 1 to 2 of 2
Like Tree2Likes
  • 1 Post By Ercan Mehmet Minkil
  • 1 Post By balikocum

Thread: Shakhtar Donetsk 3-0 Fenerbahçe

  1. #1
    Turkish Forum Moderator Ercan Mehmet Minkil's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Turkey
    Posts
    2,825

    Shakhtar Donetsk 3-0 Fenerbahçe

    F.Bahçe’den Devler Ligi’ne veda

    Fenerbahçe, 2 yıl aradan sonra katıldığı Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. 0-0 rövanşında Shakhtar Donetsk’e konuk olan sarı lacivertliler, Ukraynalı rakibine 3-0 mağlup oldu. Lucescu’nun öğrencileri tur atlayarak play-off’a kalırken, Kanarya yoluna Avrupa Ligi’nden devam edecek

    UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Shakhtar Donetsk ile temsilcimiz Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Sarı lacivertliler, Lviv Arena'da oynanan karşılaşmada Ukraynalı rakibine 3-0 mağlup oldu. Shakhtar'a galibiyeti 25. dakikada Gladkiy, 65. dakikada Srna (P), ve 68. dakikada Teixeira'nın attığı goller getirdi.

    Mircea Lucescu'nun öğrencileri bu sonuçla Devler Ligi'nde play-off turuna kalan taraf oldu. Fenerbahçe ise yoluna Avrupa Ligi'nden devam edecek. Kanarya, gruplara kalabilmek için play-off elemesi oynayacak.

    VAN PERSIE KADRODA YOK
    Teknik direktör Vitor Pereira, geçen hafta oynanan ve 0-0 sona eren ilk karşılaşmanın başlangıç kadrosunda iki değişiklik yaptı. Robin van Persie'yi sakatlığından dolayı kadroya almayan Portekizli teknik adam, Volkan, Şener Kjaer, Alves, Caner Josef de Souza, Meireles, Diego, Nani, Sow, Fernandao 11'i ile sahaya çıktı.

    SHAKHTAR 25'TE GOLÜ BULDU
    Fenerbahçe, ilk maçta olduğu gibi başlangıçta yine rakibine pozisyonlar verdi. Pas yapmakta sıkıntı çeken sarı-lacivertliler, 25. dakikada Gladkiy'in golüne engel olamadı ve 1-0 geriye düştü. İlk ciddi şut girişimini 35. dakikada Meireles'le yapan Fenerbahçe, 43. dakikada Sow'un kafa vuruşuyla gole çok yaklaşmasına rağmen, soyunma odasına 1-0 geride gitti.

    LVIV'DE PENALTI ŞOKU
    Sarı lacivertliler, ikinci yarıya etkili başlayan taraf olurken, beraberliği yakalayabilecek pozisyonlara da girdi. 57. dakikada Nani'nin frikiğinde gole çok yaklaşan Kanarya, 65. dakikada büyük bir şok yaşadı. Defansta Kjaer'in kaçırdığı Bonfim, Volkan'ın müdahalesi ile yerde kaldı. Kazanılan penaltıda golü yapan Srna skoru 2-0'a taşıdı.

    TEIXEIRA UMUTLARI SÖNDÜRDÜ
    Bu golden 3 dakika sonra bir kez daha ağları sarsan Shakhtar, temsilcimizin bütün umutlarını bitirdi. 68. dakikada çok hızlı gelişen kontratakta kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda ağları bulan Teixeira, takımına turu getirirken, maçın da skorunu ilan etti: 3-0.
    balikocum likes this.

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    23
    Lucescu farkı işte. Bu adamın taktik bilgisine hayranım. En ölü kadroyu bile üst sıralara taşıyabilecek bir teknik direktör. Zaten her iki maçıda izleyenler bilir, FB shaktar'a kaybetmedi, Lucescu'ya kaybetti. Tam bir yaşlı kurt