Süper Lig’de şampiyon olan Galatasaray, Türkiye Kupası’nın da sahibi oldu. Burak Yılmaz’ın hat-trick yaparak yıldızlaştığı maçta, Bursaspor’u 3-2 mağlup eden Cimbom, üst üste 2. kez kupaya uzandı. Türkiye Kupası’nı en çok kazanan takım olan Aslan, müzesindeki kupa sayısını 16’ya çıkardı

Türkiye Kupası Galatasaray'ın-ztk_default.jpg

Galatasaray ile Bursaspor Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya geliyor. Maçın hakemi Bülent Yıldırım başlama düdüğünü çaldı.

Maçın 5. dakikasında Bursasporlu Volkan Şen pasını altıpasa hareketlenen Fernandao'ya gönderdi. Fernandao'nun vurduğu top ağ üst direklerin birleştiği yerden döndü. Dönen topu önünde bulan Josue vuruşunu yaptı. Galatasaray kalecisi Sinan Bolat topu çizgiden çıkardı ve daha sonra ayağıyla uzaklaştırdı.

10. dakikada Ceza sahası dışındaki Volkan'ın bıraktığı topu kontrol eden Josue ceza yayı içerisinde yerden vuruşunu yaptı ancak kaleci Sinan Bolat üzerine gelen topu kontrol etti.

11. dakikada savunmayı aşan topu ceza sahası içinde kontrol eden Volkan Şen yerden vuruşunu yaptı. Sinan Bolat bir kez daha gole izin vermedi.

17. dakikada Wesley Sneijder2in yerden yaptığı vuruşta top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı çıktı.

Bursa öne geçti

Maçın 25. dakikasında ceza sahası içinde Alex Telles, Volkan Şen'i düşürünce hakem Bülent Yıldırım penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanmak için 26. dakikada topun başına geçen Fernandao fileleri havalandırarak Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi.

35. dakikada Hamit Altıntop pasını penaltı noktasındaki Selçuk İnan'a gönderdi. Selçuk topu kontrol etti ve dönerek yerden vuruşunu yaptı. Top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gitti.

Galatasaray beraberliği yakaladı

40. dakikada Wesley Sneijder'in ortasında ceza sahası içinde bulunan Burak Yılmaz topa istediği gibi vuramasa da top direğe çarparak Bursaspor fileleri ile buluştu.

İlk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Dev karşılaşmanın ikinci devresinde ilk düdük çaldı.

Burak yine sahnede

Sarı-Kırmızılılar, 48. dakikada öne geçmeyi başardı. Selçuk İnan'ın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Burak Yılmaz fileleri havalandırdı: 2-1.

Bursa beraberliği yakaladı

58. dakikada Bursaspor Volkan Şen'in attığı golle 2-2'lik eşitliği yakaladı. Fernando Belluschi topuk pasıyla topu Volkan Şen'e gönderdi. Volkan bekletmeden plase vuruşunu yaptı ve topu sol köşeden filelerle buluşturdu.

Burak'tan hat-trick

60. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Burak Yılmaz hat-trick yaparak Galatasaray'ın bir kez daha öne geçirdi. Selçuk İnan topu ceza sahası içi sağ çaprazındaki Burak'a gönderdi. Burak sağ ayağı ile yerden vuruşunu yaptı ve topu sol köşeden filelerle buluşturdu.

15 yıl sonra double

Bursaspor'u 3-2 mağlup eden Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. Spor Toto Süper Lig'i şampiyon tamamlayarak 4. yıldızı takan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nı da kazanarak 15 yıl aradan sonra duble yaptı.




Türkiye Kupası Galatasaray'ın-11392955_961667877225241_2502607302251684905_n.jpg
Top Eleven ailesi olarak Galatasaray'ı tebrik ederiz.