Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın panoraması-pan_1.jpg


Toplam 5 maçın berabere bittiği haftada üç karşılaşma 2-2'lik skorla sonuçlandı. Kayserispor ve Akhisar Belediyespor'un deplasmanda galip geldiği 13. haftada Eskişehirspor ve Fenerbahçe ise kendi evlerinde 3 puana ulaştı.

Toplam 26 golün atıldığı haftada Çaykur Rizespor, Torku Konyaspor, Beşiktaş ve Trabzonspor gol sevinci yaşayamadı.

Bu sezon ligde 310 gole ulaşılırken, 300. golü Gençlerbirliği'nden El Kabir attı. Ligde 100. golü Trabzonsporlu Cardozo, 200. golü ise Kayserisporlu Oğulcan Çağlayan kaydetmişti.

Yeni lider Fenerbahçe
Ülker Stadı'nda ağırladığı Trabzonspor'u Nani ve Fernandao'nun golleriyle 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, en son 5. haftada yer aldığı liderlik koltuğuna tekrar oturdu. Sarı-lacivertli ekipte Nani 1 gol ve 1 asistle oynadı. Üst üste 4. maçını kazanan Fenerbahçe, Beşiktaş yenilgisinin ardından oynadığı 7 maçta 5 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. İç sahada Akhisar Belediyespor'la yenilgisi olmayan iki ekipten biri olan sarı-lacivertli takım, kendi evinde topladığı 17 puanla maç fazlasıyla iç sahada en başarılı ekip konumunda bulunuyor.

Rakibiyle oynadığı son 13 maçın 11'inde Fenerbahçe'ye gol atamayan Trabzonspor'un Ülker Stadı'ndaki son golünü Burak Yılmaz atmıştı. Dış sahada beraberliği olmayan bordo-mavili ekip deplasmanda oynadığı 7 maçta 3 galibiyet ve 4 yenilgi aldı. İlk 4 haftada mağlubiyeti bulunmayan ve 10 puan toplayan Trabzonspor, son 9 maçta hanesine sadece 7 puan yazdırdı.

Maçın son bölümünde yaşanan gerginlikte sarı-lacivertli futbolcu Gökhan Gönül ile Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu tartıştı.

Beşiktaş kaçırdı, Akhisar Belediyespor kazandı
Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ağırladığı Akhisar Belediyespor karşısında ilk yarıda kalesinde gördüğü gollerle müsabakadan 2-0 mağlup ayrılan Beşiktaş, liderlik koltuğundan oldu. Karşılaşmanın büyük bölümünde rakibi karşısında üstün bir mücadele sergileyen ve çok sayıda gol pozisyonundan yararlanamayan siyah-beyazlı takımın ligde 10 maçlık yenilmezlik serisi de sona erdi. Sahasında ikinci kez mağlup olan Beşiktaş, 30 puanla zirvede yer alan Fenerbahçe'nin bir puan gerisinde kalarak 2. sıraya geriledi.

Akhisar Belediyespor ise Güray Vural ve Sami'nin golleriyle rakibini mağlup ederek son haftalardaki başarılı performansını sürdürdü. Son 6 haftada 15 puan toplayan Ege temsilcisi, 13. haftayı lider Fenerbahçe'nin 5 puan gerisinde 3. sırada geçti. Mütevazı kadrosuyla başarılı sonuçlara imza atan Akhisar Belediyespor, bu sezon ligde şampiyonluk yaşayan ekiplerden Fenerbahçe ve Trabzonspor'la berabere kalırken, Bursaspor ve Beşiktaş'ı mağlup etmeyi başardı.

Mustafa Denizli beraberlikle başladı
Teknik direktör Mustafa Denizli ile ilk maçına çıkan Galatasaray, 2 kez öne geçtiği müsabakada Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı. Ligde Eskişehirspor'u yendikten sonra 3 maçta 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan sarı-kırmızılı ekip, bu maçlarda kalesinde 9 gol gördü.

İki kez geriye düştüğü müsabakada sahadan beraberlikle ayrılan Kasımpaşa, üst üste 2. beraberliğini aldı. Kasımpaşa'da Donk'un şutunda top çizgiyi geçmesine rağmen gol olarak değerlendirilmedi.

Samuel Eto'o bu haftayı da boş geçmedi
Antalyaspor-Osmanlıspor müsabakasında taraflar sahadan birer puanla ayrıldı.

Serdar Deliktaş'ın bir şutunda topun direkten dışarı çıktığı müsabakada Osmanlıspor, Ndiaye'nin ceza sahası dışından attığı şık golüyle 1-0 öne geçti. Senegalli oyuncu 6. golüne imza attı. Ligde son 7 maçta sadece 1 galibiyeti bulunan Başkent ekibi, ligde 9 maç sonra 1 puan aldı.

Antalyaspor, kaptan Samuel Eto'o'nun golüyle rakibinden 1 puan almayı başardı. Yıldız oyuncu 13. maçında 11. golüne ulaştı. Ligde 5 maçtır galip gelemeyenAntalyaspor, üst üste aldığı 2 mağlubiyetin ardından oynadığı 3 maçta sahadan beraberlikle ayrıldı. Antalyaspor, iç sahada ise son 5 maçta 4 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Rize'de gol yok
Haftanın golsüz biten tek karşılaşmasında Çaykur Rizespor ile Torku Konyaspor haftayı birer puanla kapattı. Ligde üst üste aldığı 2 galibiyetin ardından sahadan beraberlikle ayrılan Çaykur Rizespor, bu sezon 4. kez bir müsabakayı gol atamadan tamamladı. Kardeniz temsilcisi ligde 4 maçtır yenilmiyor.

Deplasmanda son 3 maçtır gol atamayan Torku Konyaspor, dış sahadaki Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe mağlubiyetlerinin ardından Çaykur Rizespor'dan 1 puan almayı başardı. Torku Konyaspor'da kaleci Serkan Kırıntılı kritik kurtarışlarıyla takımının 1 puan almasına katkı sağladı.

Bursaspor yenildi, Ertuğrul Sağlam'la yollar ayrıldı
Bursaspor'un cezası nedeniyle ev sahibi takım taraftarının yer almadığı müsabakada Kayserispor, Bursaspor'u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmayı 10 kadar Kayserispor taraftarı takip etti. Ligde üst üste 3. yenilgisini alan Bursaspor, daha önce şampiyonluk yaşadığı teknik direktör Ertuğrul Sağlam'la karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı.

İç sahada henüz galibiyeti olmayan Kayserispor, 3. galibiyetini yine deplasmanda aldı. Ligde 5 maçtır yenilmeyen sarı-kırmızılı ekip, bu müsabakalarda 2 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Toplam 8 oyuncunun gol bulduğu Kayserispor'da Bursaspor maçında ikinci gollerini atan Zeki Yavru ile Derley takımın en skorer isimleri oldu.

Medicana Sivasspor'dan yine 1 puan
Bu hafta 4 golün atıldığı Medicana Sivasspor-Medipol Başakşehir maçı 2-2 sona erdi. 1-0 geriye düştüğü müsabakada 2-1 öne geçen Medicana Sivasspor, bu üstünlüğünü koruyamadı. Ligde 5 maç sonra sahadan 1 puanla ayrılan ve beraberlik sayısını 7'ye çıkaran Medicana Sivasspor, ligin en fazla beraberlik alan ekibi konumunda bulunuyor. Medicana Sivasspor, bu sezon ikinci penaltı golüne imza attı.

Ligde son 9 maçta sadece 1 mağlubiyeti bulunan ve bu müsabakalarda 20 puan toplayan Medipol Başakşehir, deplasmandaki son 5 maçından da puan çıkarmayı başardı.

Eskişehirspor'un 9 maçlık yenilgi serisi sona erdi.
Ligde 9 yenilgisi bulunan lig tarihindeki en başarısız dönemi geçiren Eskişehirspor, Mersin İdmanyurdu'nu 3-2 yenerek 10 hafta sonra sahadan 3 puanla ayrıldı. Puanını 7'ye çıkaran Eskişehirspor, Mersin İdmanyurdu'nu yakalamasına rağmen averajla yine son sırada yer aldı. Eskişehirspor, ikinci galibiyetini de iç sahada aldı.

Mersin İdmanyurdu ise son 5 maçında galip gelemedi.
Üst üste ikinci yenilgisini alan Akdeniz ekibi, son 4 maçta da gol üretmesine rağmen sadece 2 puan alabildi. Müsabakada kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşayan Mitrovic, rakip fileleri de havalandırmayı başardı.

Mersin İdmanyurdu'nda 58 numaralı formayı giyen Pedriel, takım arkadaşı Khalili'nin formasını giyerek çıktı. Bir süre sonra durumun fark edilmesinin ardından Pedriel soyunma odasından getirilen formasını giydi.

Gaziantepspor'dan 9 kişiyle 1 puan
Gençlerbirliği, 2-0 öne geçtiği karşılaşamada 9 kişi kalan Gaziantepspor'un son anda bulduğu 2 gole engel olamadı ve sahadan beraberlikle ayrıldı. Ligde son 4 maçta galibiyeti olmayan ve bu müsabakalarda 3 beraberlik ve 1 yenilgi alan Gençlerbirliği, ilk yarısını 2-0 önde tamamladığı müsabakada son bölümde kalesinde 2 gol gördü.

Gaziantepspor, Mersin İdmanyurdu galibiyetinin ardından oynadığı 4 maçta, ikişer beraberlik ve mağlubiyet aldı. Deplasmanda sadece Bursaspor'u mağlup eden Gaziantepspor, bu galibiyetin ardından oynadığı 6 dış saha maçında sahadan üçer beraberlik ve yenilgiyle ayrıldı.