4Likes
-
1
Post By
-
1
Post By cmasaoutis
-
1
Post By
-
1
Post By
-
Συμφωνώ με το Γιώργο και προσθέτω.:
Για εμένα τέσσερις είναι οι ασκήσεις του τερματοφύλακα για την πληρέστερη ανάπτυξή του
1. Άσκηση τερματοφύλακα.
2. Μια γραμμή άμυνας
3. Παιχνίδι από τα άκρα (βασικό για τη γροθιά, η οποία δεν φαίνεται στο live μεν, είναι βασική όμως)
4. Τελείωμα έναν προς έναν.
Αυτές είναι οι ασκήσεις με την μέγιστη πληρότητα για την ανάπτυξη των δέκα βασικών ικανοτήτων του gk. Υπάρχουν και άλλες που αναπτύσσουν σκόρπια κάποιες από τις ικανότητες του, ίσως και με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και επομένως με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, όμως αυτές είναι οι πιο πλήρεις και ιδανικές όταν προπονείς γρήγορο gk. Εγώ τις χρησιμοποιώ για power training στον gk μου, οπότε ανεβάζω ισόμερώς όλες τις ικανότητές του. H προπόνηση του gk είναι η πιο δύσκολη θεωρώ γιατί θέλει ασκήσεις από όλες τις κατηγορίες πράγμα που δεν ισχύει για τις υπόλοιπες θέσεις.
Επίσης γιώργο μια ερώτηση πάνω σε αυτό που είπες. Οι γκρίζες ικανότητες ασκούν επιρροή στο παιχνίδι ενός παίκτη? το λέω γιατί από ένα σημείο και μετα όταν μεγαλώνει ο παίκτης τα γκρίζα μειώνονται πάρα πολύ, ειδικά όταν κάνουμε power training και δεν τα ανεβάζουμε. Έχει σημασία αυτό?