Οι τραυματισμοί νομίζω είναι από τα αδύναμα σημεία του παιχνιδιού.
Αυτό γιατί υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ο παράγοντας τύχη και όχι η κάποια καλή διαχείριση της ομάδας (όπως η χρήση των βοηθημάτων –βαλιτσάκια, οι γηπεδικές εγκαταστάσεις, η εναλλαγή παικτών στην ενδεκάδα κλπ).
έχω δηλώσει με ποιόν τρόπο θα έπρεπε να λειτουργούν (ή να αποτρέπονται) οι τραυματισμοί , σε αυτό το ποστ στο αγγλκό φόρουμ (για όσους γνωρίζουν αγγλικά).
http://forum.topeleven.com/suggestio...-injuries.html
Τέλος πάντων, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτά που συμβαίνουν προς το παρόν.
Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα και να δώσουμε κάποιες συμβουλές.
Ενας τραυματισμός, όσο μεγάλος και αν είναι, μπορεί να θεραπευτεί χρησιμοποιώντας μέχρι και 15 κόκκινα. Μπορεί η μια ημέρα να χρειάζεται πέντε κόκκινα, αν χρησιμοποιήσουμε 15 κόκκινα (συνεχόμενα όμως !) θεραπεύουμε όλες τις μέρες ενός μεγάλου τραυματισμού.
Εδώ όμως με τα βαλιτσάκια θέλει λίγο προσοχή. Αν φτιάξουμε τον παίκτη μας καλά, δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε αμέσως, θέλει και μια περίοδο «αποθεραπείας».
Αυτή, καλό είναι να την κρατήσουμε για δύο περίπου ημέρες (και ίσως ξεκινώντας το παίκτη μας σαν αλλαγή στο 2ο ημίχρονο).
Αν ένας παίκτης τραυματισθεί, τον χρειαζόμαστε και τον «φτιάξουμε», είναι πάρα πολύ πιθανό στα επόμενα 1-2 ματς να ξανατραυματισθεί. Αν τον φτιάξουμε ξανά, πάλι το ίδιο. Θα πέσουμε σε ένα φαύλο κύκλο τραυματισμών/θεραπείας, θα ξοδέψουμε τα βαλιτσάκια μας και στο τέλος είναι πιθανό να χάσει και την φόρμα του ο παίκτης μας.
Είναι καλύτερο να βάλουμε άλλον παίκτη στην θέση του κι’ας παίζει εκτός θέσης (πχ st στην θέση aml-r).
Αν είναι λίγες ημέρες, 1-2, καλύτερα να αφήσουμε τον παίκτη να γίνει καλά μόνος του (εκτός αν έχουμε κάποιον σημαντικό τελικό μπροστά μας, οπότε το ρισκάρουμε).
Επίσης μπορούμε να θεραπεύσουμε τις 4 ημέρες τραυματισμού και να αφήσουμε να γίνει καλά αύριο το πρωί (χωρίς να τον χρησιμοποιήσουμε όμως αύριο).
Αν τραυματισθεί ένας απλός παίκτης 5* που έχουμε, αν δεν έχει καταπληκτικές εμφανίσεις, καλύτερα να τον πουλήσουμε και να πάρουμε άλλον, ξοδεύοντας 1-2 τοκεν . Αν έχουμε λεφτά και ελεύθερη θέση, παίρνουμε έναν αναπληρωματικό για μερικές ημέρες και περιμένουμε να γίνει ο βασικός μας καλά. Ούτως ή άλλως, λίγοι είναι οι παίκτες που κάνουν την διαφορά.
Υπάρχουν σεζόν που έχουμε λίγους τραυματισμούς και σεζόν που γίνεται χαμός. είναι θέμα τύχης αν και έχω παρατηρήσει ότι όταν προχωράω στο ch.l. και στο κύπελλο, μετά την μέση της σεζόν αρχίζουν και γίνονται πιο συχνοί.
Κάποιες φορές φαίνεται ότι τραυματίζεται ο πιο ποιοτικός μας παίκτης αλλά μερικές φορές κάποιος άσχετος αναπληρωματικός που τον βάλαμε έκτακτα σε ένα παιχνίδι.
Ένα κόλπο που δυστυχώς δεν πιάνει, είναι να έχουμε 3-4 παίκτες τραυματίες με την λογική ότι δεν θα έχουμε άλλους τραυματισμούς. Δυστυχώς δεν λειτουργεί έτσι. Μπορεί να μας σακατέψει ολόκληρη την ομάδα το παιχνίδι.
Προσοχή επίσης όταν παίζετε με παρατημένες ομάδες ή πάρα πολύ αδύναμες.
Αυτές λόγω αντίδρασης του παιχνιδιού, έχουν την τάση να προκαλούν τραυματισμούς και να παίρνουν πολλές κίτρινες κάρτες.
Έτσι σε αυτά τα παιχνίδια, καλύτερα να αφήνετε στον πάγκο τους κάποιους παίκτες-κλειδιά για να αποφύγετε τραυματισμούς.
Καλά είναι τα στατιστικά αλλά η υγεία καλύτερη.