Μπόνους προπόνησης
Υπάρχουν 4 είδη μπόνους : άμυνα - επίθεση, φυσική κατάσταση – κατοχή μπάλας
Για τα μπόνους άμυνας – επίθεσης, πρέπει να έχουμε το λιγότερο από 4 αμυντικούς ή 4 επιθετικούς. για τα άλλα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον 8 παίκτες.
Το μπόνους έχει κλίμακες 0-2-4-6-8-10%. την επόμενη ημέρα, τα ξημερώματα, με την ανανέωση του σέρβερ, πέφτει -2%.
Αν το μπόνους μας βρίσκεται «παρατημένο» στο 0% , είναι αρκετά πιο εύκολο να ανέβει. με μία προπόνηση μπορεί να πάει στο 4-6% . αλλά αν είναι στο 8%, είναι πιο δύσκολο να το πάμε στο 10%. θέλει 3-4 προπονήσεις με 8 τουλάχιστον παίκτες.
Στην επάνω δεξιά γωνία, εμφανίζεται κατά διαστήματα ένα σήμα χ2%. αυτό μας διπλασιάζει το αποτέλεσμα μιας προπόνησης όσον αφορά το μπόνους. πατώντας το αυτό και βλέποντας ένα διαθέσιμο βίντεο, κερδίζουμε την διπλάσια αύξηση μπόνους. για να το πάω δηλ. από το 8% στο 10%, φθάνουν δύο προπονήσεις.
Ετσι για να ελαχιστοποιώ τα πράσινα που χρειάζονται για να διατηρώ το μπόνους μου στο 10%, βάζω 8 παίκτες (4 αμυντικούς ή gk και 4 επιθετικούς) και φυσικά και μέσους που είναι άλλη κατηγορία (εκτός αν είναι mr-amr ή dc-dmc ), επιλέγω 6 ασκήσεις, δύο από φυς. κατάσταση (ζέσταμα) , την άμυνα , 2 από την επίθεση, οι οποίες είναι επίπεδο δυσκολίας «πολύ εύκολη», «εύκολη» και βγάζουν απώλεια κατάστασης -6,75%.
Με δύο τέτοιες ασκήσεις και το χ2, διατηρώ το καθημερινό 10% χωρίς να απαιτούνται εξτρά πράσινα. αλλιώς χωρίς το χ2, πρέπει να κάνω 4 προπονήσεις οπότε θα χρειασθώ εξτρά πράσινα ή θα πρέπει να επιλέξω παίκτες που δεν θα χρησιμοποιήσω στους αγώνες της ημέρας.
Αυτά τα 4 μπόνους λοιπόν, επηρεάζουν παθητικά (χωρίς δηλ. να κάνουμε κάποια ενέργεια) ένα αγώνα, είτε είμαστε παρόντες, είτε όχι.
Κατά την διάρκεια του αγώνα, έχουμε την επιλογή να πατήσουμε ένα εξτρά μπόνους και να δώσουμε ένα +50% σε κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα.
δηλαδή (πχ) αν έχουμε > γίνεται
επίθεση 10 > 15%
άμυνα 6 > 9%
κατάσταση 8 >12%
κατοχή 4 > 6%
αυτά τα ποσοστά, προσθέτουν εξτρά στα ήδη υπάρχοντα που βλέπουμε.
εδώ πχ θα δώσει στην άμυνα ή στην επίθεση.
Οταν ξεκινάει το ματς, βλέπουμε ένα ποσοστό κατοχής μπάλας. εκεί μας δίνει εξτρά στην κατοχή μπάλας.
στην κατάσταση, έχει υποθέτω λιγότερη απώλεια φυσικής κατάστασης των παικτών αλλά δεν ξέρω πόση ακριβώς μείωση γίνεται.
Τα υπόλοιπα μπόνους παραμένουν όπως έχουν. δεν μειώνονται ή σταματάνε κατά την διάρκεια του εξτρά μπόνους.
Το εξτρά μπόνους διαρκεί περίπου 25 λεπτά αγώνα οπότε αν πατάμε συνέχεια κάποιο, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε περίπου 4 φορές.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όσες φορές θέλουμε και σε όσους αγώνες, αρκεί να υπάρχει το μίνιμουμ 2% σε κάποια κατηγορία.
Υπάρχει μια περίπτωση όπου το μπόνους μπορεί να μην λειτουργήσει – βγαίνει ένα μήνυμα τότε ότι οι παίκτες δεν άκουσαν την οδηγία λόγω των φωνών του πλήθους. κάτι τέτοιο. δεν μου έτυχε και έτσι δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται αυτό.
Ετσι λοιπόν κάνουμε την επιλογή μας ανάλογα με τον αντίπαλο, το ζητούμενο αποτέλεσμα αλλά και την εξέλιξη του αγώνα.