Νέο σύστημα πονταρίσματος παικτών – Ποιους , Πως, Πότε, Γιατί ?
Κατ’αρχήν ξεχνάμε τον τόπο που χτυπούσαμε με το παλιό σύστημα. Πολλές φορές «αρπάζαμε» έναν παίκτη με χτύπημα στο τελευταίο δευτερόλεπτο.
Ή με το σύστημα «προσποίηση» , για όσους το ξέρουν.
Τώρα δεν ισχύει αυτό γιατί με το τελευταίο χτύπημα, ανανεώνεται ο χρόνος για ακόμα 10 δευτερόλεπτα οπότε βρίσκει ο άλλος τον χρόνο να αντιδράσει.
Για μένα πρέπει να το αποφεύγετε αυτό.
Έτσι μεγαλώνει η διάρκεια του χρόνου μιας δημοπρασίας και έτσι μπορεί να μπει στην μέση ένας ακόμα μάνατζερ που έβλεπε έως τώρα.
Κάντε ένα ποντάρισμα σχετικά νωρίς, ώστε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για έναν παίκτη.
Αν γίνονται αρκετά χτυπήματα, δεν χρειάζεται να απαντάτε σε κάθε νέο χτύπημα, απλά δηλώνετε ανά διαστήματα την παρουσία σας.
Έχω δει κάποιους να ποντάρουν μαζεμένα 5-10 τόκεν.
Για μένα αυτό είναι λάθος τακτική.
Επειδή ο κόσμος δεν είναι εξοικειωμένος με το νέο σύστημα, αν ποντάρεις 10 μαζεμένα τόκεν με την λογική ότι πας να «τρομάξεις» και να διώξεις παίκτες, ένας άλλος μάνατζερ που δεν κατάλαβε ακόμα το σύστημα, μπορεί να βάλει ένα ποντάρισμα έχοντας την εντύπωση ότι ξόδεψε ένα μόνο τόκεν χωρίς να έχει καταλάβει ότι ουσιαστικά έβαλε 11 εκείνη την στιγμή.
Έτσι ανέβηκε απότομα η τιμή του παίκτη χωρίς λόγο.
Καλύτερα να τα βάζεις αυτά τα τόκεν ένα ένα .
Η λογική του ότι ποντάρω συνεχώς για να κάνω τους άλλους να «στερέψουν» από τόκεν ώστε να μπορώ να αγοράσω πιο άνετα, δεν ισχύει. Μπορεί σε 10-15 λεπτά, να είσαι με ένα τελείως διαφορετικό γκρουπ μάνατζερ που ποντάρουν.
Επειδή ισχύει το πιο πάνω, δεν έχει νόημα πλέον και το να το «παίξεις» πλούσιος/δυναμικός χτυπώντας δυνατά κάποιους παίκτες ώστε να σε θυμούνται- υπολογίζουν σε μελλοντικές δημοπρασίες.
Όπως βλέπουμε την λίστα, μπορούμε τώρα να κάνουμε 3 σορταρίσματα (από το ανώτερο στο κατώτερο ή ανάποδα) .
Το ένα είναι η ηλικία.
Βλέποντας τους νεώτερους, πάμε να δούμε για νέους γρήγορους παίκτες 18-21 χρονών.
Φυσικά πρέπει να έχουμε και τα ανάλογα πράσινα για να τους αναπτύξουμε, οπότε μην πάτε να γεμίσετε την ομάδα σας με νέους μόνο παίκτες.
Το άλλο είναι η αξία των παικτών.
Θεωρώ ότι οι ακριβότεροι λογικά θα είναι και πιο γρήγοροι αλλά αυτό ήταν στην παλιά έκδοση και δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι και τώρα κανόνας πλέον.
Φυσικά οι νέοι και ακριβοί θα τραβούνε και πολλούς αγοραστές οπότε θα ανεβαίνει και ανάλογα η τιμή, οπότε προσέξτε μην μπείτε μέσα.
Το άλλο είναι τα αστέρια. Όσο πιο κοντά στο 6* τόσο καλύτερα αλλά το θέμα είναι ότι αυτοί οι παίκτες σίγουρα θα τραβάνε περισσότερους αγοραστές οπότε μια στρατηγική είναι να κοιτάτε χαμηλούς σε ποιότητα 5* αλλά νέους ώστε να τους αναπτύξτε με τα σχετικά πράσινα φυσικά.
Αν δεν έχετε λεφτά/τόκεν/πράσινα, κοιτάτε τους μεσαίας ηλικίας και ποιότητας παίκτες ώστε να φτιάξετε μια αξιοπρεπή 5* ομάδα με λίγα τόκεν.
Ρίξτε μια ματιά και σε νέους 4* παίκτες.
Κάποιοι από αυτούς είναι νέοι γρήγοροι, μπορεί με εξτρά θέση ή ικανότητα, σε επίπεδο ποιότητας όσο ένας παίκτης ακαδημίας που κοστίζει 14 τόκεν (αλλά χωρίς χρήματα).
Κάποιοι 3* παίκτες επίσης, κοντά στο επόμενο αστέρι, αν έχουν τριπλές θέσεις, μπορεί να πουληθούν μέσω διαπραγματεύσεων.
Προσπαθήστε να εξοικειωθείτε γρήγορα με αυτό το εξτρά αστέρι-δείκτη.
Δείτε και τι υπάρχει στην λίστα των διαπραγματεύσεων ή του κυνηγού.
Έχω δει δημοπρασίες με τόκεν πολύ παραπάνω απ’ότι για παίκτες σε αυτές τις λίστες.