κάτσε γιατί με μπέρδεψες πάλι.
πως έγινε αυτό ?
να τα παρουμε από την αρχή :
- Υπάρχουν παίκτες που αποχωρούν ενώ είναι σε ηλικία 32-33 αλλά και 34 χρονών (συνήθως τερματοφύλακες).
- Παίκτες που μας δίνονται από το παιχνίδι στην αρχή της σεζόν, για να συμπληρώσουμε 14άδα παικτών με συμβόλαια, όλοι είναι προς αποχώρηση.
- Παίκτες +30 χρονών που βλέπουμε στις μεταγραφές, σαν "ελεύθερους" 3*, είναι όλοι βετεράνοι προς αποχώρηση.
- 1 παίκτης στην αγορά, 31 χρονών, δεν ξέρουμε πόσα ακόμα χρόνια έχει συμβόλαιο. Μπορεί του χρόνου στα 32 να αποχωρεί και έτσι αν μπει η νέα σεζόν, να μην μπορούμε να τον πουλήσουμε. (για αυτό καλύτερα να τους αποφεύγουμε πάνω από 30 εκτός αν έχουν πολύ καλή έκπτωση ή είναι 2-3θεσίτες με ειδική και βρούμε κανέναν να τους πουλήσουμε στο τέλος της ίδιας σεζόν).
Α και κατι αλλο καθε φορα που ξεκιναει η σεζον ανανεώνω όλα τα συμβαολαια ετσι μπας και δε μου φυγουν... αλλα αυτο εκει το χαβα του..
Για αυτο και ειμαι συγουρος οτι ολοι ειχαν τουλαχιστον 2 χρονια συμβολαιο...
Συμβόλαια : κάθε νέα μεταγραφή έχει 3 χρόνια συμβόλαιο και κάθε ανανέωση έχει 2 χρόνια.
Αν αγοράσουμε ένα παίκτη (λέμε τώρα ότι αποσύρεται την επόμενη σεζόν), πληρώνουμε τους μισθούς της σεζόν και αυτό είναι όλο.
Όταν έχουμε ένα παίκτη που μεγάλωσε και αποσύρεται την επόμενη σεζόν, δεν κάνουμε ανανέωση του συμβολαίου του.
Αν έχουμε ένα παίκτη που του τελείωσε το συμβόλαιο αυτή τη σεζον (στην αρχή εννοώ), αλλά αποσύρεται την μεθεπόμενη σεζόν, υπογράφουμε ουσιαστικά ανανέωση συμβολαίου για 2 χρόνια. Για την τρέχουσα σεζόν και για την επόμενη.
Δύο παίκτες που έχω σε μια "πειραματική" μου ομάδα στο επίπεδο 1.
Ο Τούρκος αριστερά, αποσύρεται (στα 32). Δεν μπορώ ούτε να τον πουλήσω ούτε να ανανεώσω συμβόλαιο.
ο Γερμανός παίκτης δεξιά, δεν αποσύρεται ακόμα. Το πιθανότερο είναι ότι αποσύρεται την επόμενη σεζόν (δεν θα παίξει και στα 34 του).
Έτσι αν θέλω να βγάλω κάτι από αυτόν, πρέπει να τον πουλήσω στο τέλος της σεζόν ή να τον κάνω άμεση πώληση την τελευταία μέρα (αλλά πρέπει να έχω μια 14 παικτών αλλιώς δεν θα με αφήσει το παιχνίδι να πέσω κάτω από 14 παίκτες).
Την επόμενη σεζόν, ο Γερμανός θα έχει την εικόνα που έχει ο Τούρκος στα αριστερά.
Δεν μπορώ να έχω κάποιο κέρδος από αυτόν παρα μόνο να τον χρησιμοποιώ σε κάποια εύκολα παιχνίδια ή για να συμπληρώνει το γκρουπ των παικτών για προπόνηση (και το μπονους).
Αν έληγε αυτή την σεζόν το συμβόλαιο του, θα το άφηνα και θα πήγαινα να κάνω ανανέωση την 1η μέρα της νέας σεζόν (για την τελευταία του χρονιά).
Λόγω απόσυρσης του, το συμβόλαιο θα ήταν μονοετές.