Formacija
Određujem ju prvo prema igračkom kadru kojeg imam u timu, pa onda prema formi mojih igrača i prema protivničkoj formaciji. Uglavnom igram formacije sa 5 veznih igrača.
Transferi su nažalost glavni faktor ove igre, jer smo prisiljeni kupovati i/ili ulagati veće količine kofera u igrače da ih zadržimo na visokom nivou, posebice ako napredujemo svake sezone na viši nivo. Transferi najviše ovise o pojedinačnoj aktivnosti nekog servera i nivoa. Što je server manje aktivan, to je lakše kupiti, ali i teže prodati igrača. Najbitnije je ne ulaziti u token rat za nekog igrača. Pri kupovanju igrača ne smijemo zaboraviti da nam njegova kvaliteta ne garantira dobru formu igrača, tako da je i to jedan od rizika kupovine novog igrača. Ako već možete potrošiti 10ak i više tokena za igrača od 5*, bolje kupite nekoga putem pregovora koji, ako propadnu, vraćaju vam se tokeni. Pokušavajte dovesti igrače za manju količinu tokena, to je najbolji način da ih sačuvate, bolje izgubiti aukciju s 1-2 tokena ako za istog igrača se bori 3-4 menaždera nego izgubiti istu sa preko 10T.
Prodajte igrača prije nego što pređe 30-31 jer do tad se još može prodati na aukcijama. Preporučavam smanjenu početnu cijenu na aukcijama jer, pogotovo na višim nivoima, nitko ne želi starog igrača po cijeni mladog.
Mislim da ime i nacija igrača nemaju nikakve veze s njegovom igrom, jer u svakom trenu možete to promijeniti.
Trening neću komentirati jer igram staru verziju TE.