Više puta sam igrao 4-1-4-1 protiv 4-3U-3 i nikad nije funkcionisalo, evo danas umalo da ispadnem iz kupa, na kraju regularnog dela gubio sam sa 0:1 i imao sam samo jedan šut na gol, za produžece promenio sam formaciju na 4-5-1 V stil i odmah su počele da se stvaraju šanse i postigao sam gol za prolazak. Pre dve sezone sam igrao u LŠ u formaciji 4-3U-3 protiv skaut tima botafogo koji je igrao u formaciji 4-1-4-1 i izbacio ga. Tako da po meni 4-1-4-1 nije counter formacija za 4-3U-3 već obrnuto.
Last edited by Svajc; 09-27-2013 at 09:11 PM.
Moze biti a i ne mora da znaci...ja sam n 35T igrao prvog dana prijateljsku protiv 4141 i izgubio...nema pravila
Послато са ZTE Kis Lite користећи Тапаток 2
koju formaciju da koristim protiv 4-3U-2-1 i 4-3U-3 ? hvala
Ja sam protiv te postave igrao 3 puta (i isto primenjujem protiv cuvene 4-1-4-1) i sva tri puta je pobedio sa:
5 pozadi, dr i dl strelice na gore ostali na dole
3 sredina siroko ml mc mr
2 napad
pas preko krila
forsiraj kontru
To ako je liga ili liga sampiona
Ako je kup, samo je bitno da imas slabiji tim i prolazis dalje koju god formaciju da postavis
Vrlo bitna stavka prema mojim iskustvima. Ne menjaj nista tokom utakmice sem ako ti se povrede igraci, ili neko dobije crveni, ali drzi se postave koju si zadao i sto manje menjaj. Nazalost umesto da je obrnuto, da imas uspeha sa menjanjem taktike, ono sto vise menjas tokom utakmice to tim gore igra i vise golova popijes.
Desavalo mi se da primim dva gola, protivnik pocne da taktizira i primi 3 i izgubi, sto se i meni desavalo dok sam to radio.
Dosta toga je nelogicno i suprotno od onoga kako bi trebalo da bude.
Ovu bi trebao da dobiješ sa 4-5-1 V stil ili ravnu, može i 4-1-4-1.