Evo šta se dešava kada sudija da crveni karton u najlošijoj ligi u BiH. 2 liga tuzlanskog kantona zapad (5. liga BiH) ! Sudiji je polomljena vilica i ključna kost !
https://www.youtube.com/watch?v=71dgp7Z4MtE
Evo šta se dešava kada sudija da crveni karton u najlošijoj ligi u BiH. 2 liga tuzlanskog kantona zapad (5. liga BiH) ! Sudiji je polomljena vilica i ključna kost !
https://www.youtube.com/watch?v=71dgp7Z4MtE
Postoje 2 scenarija u vecerasnjem mecu a to su:
1.Da Albanija pobedi ili
2.Da mi vodimo i da se prekine utakmica.
Nase ocekuje nesto slicno kao u Montevideu 1930 u 1/2 sa Urugvajem... jos samo fali zandar kraj aut linije da vrati loptu u teren
Evo mojim malobrojnim zemljacima na formu povodom dana nezavisnosti: :D
https://www.youtube.com/watch?v=vNksNTuld0g
Ovako je sladje :D
KM
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10...2f4c87fab1.jpg
Nismo igrali ni 5 posto od onih 100 kako bi trebali da igramo. Uzas i katastrofa realno.
Govorim o prosjecnom navijacu, ne mora ici na utakmice stalno, jednom rijecju, Partizanovcu, ne bitno onom na tekmama ili pred TV om, jbga bajo moj Europa je Europa.
A to za navijace, ne znam sta da ti kazem osim toga da je Partizan jednostavno balkanski prosjek sto se tice navijaca, navijaci im ni priblizno nisu vjerni kao Zvezdini ma sta oni rekli. Pazi ja kao Hrvat i dijete od 6 godina sam znao za Zvezdu, kad su me ljudi pitali ja sam rekao da navijam za Zvezdu, da nije bilo rata tko zna hebat ga, mozda bi bio vjerni navijac Zvezde, a iovako gajim veliko postovanje prema Zvezdi i znam gotovo sve o njemoj povijesti.
A inace, ja cu radje na TV pogledati neku utakmicu vase lige nego recimo Real Barca, jbga mazohista sam, tako da sam gledao sve utakmice Zvezde koje sam mogao uhvatiti, ovisno na kojem programu bude, a posto imam iskustva iz ove kaljuze od nase lige, mogu prepoznati neke stvari, i moj osjecaj je da se Zvezdu ove sezone gura, nisam neki neznalica koji je eto bubnio vec pratim dosta sve to i imam takav osjecaj, mozda se i varam, ali eto tako mislim.
Vidis sta je zanimljivo...i sa takvom upravom, u jednoj sezoni se napravilo vise nego u x prethodnih...
Inace ono sto je meni cudno, bile su tu neke prodaje igrace pa i fina suma od 5,6 mil E nakon prolaza Steaue, sasvim dovoljno vremena do BATE-a da se dovedu neka prava pojacanja, posebno u posljednoj liniji, dakle obrani, neshvatljivo mi je da se jedan provjeren stoper nije doveo, da se malo ulozilo, uslo u LP i sve bi se to isplatilo. Opet se pokazao taj balkanski mentalitet...to mi je uvijek krivo kad vidim da neki klub ima sanse izaci iz prosjeka, pa ne iskoristi priliku, a Partizan je bome imao par dobrih prilika ne samo ove sezone.
Abu je stvarno car, Zivkovic je isto car, ali ne mozes reci da su samo oni dobri i da je sreca u Europi, jbga 6 pobjeda u Europi nije bas sreca, vjerovatno su i puno vise nabrijaniji na Europu, eto pogledaj kako je zadnju odigrao Ostojic kad je usao, a inace je rupa, Balazic je odigrao jako dobro, jbga nije bas da je sreca.
Tocno ocekivalo se, ali ajde decki ajmo biti posteni, ono je Beogradu je bilo isto tako varvarski, da krenem sad nabrajati sve ne da mi se, neki su mi vec zamjerili ali sta im ja mogu, propusti na mecu u Beogradu su bili ogromni, redari su tukli igrace, bio je ono pravi linc i sasvim zasluzeno ste bodove izgubili, da bacen je dron ali vi ste bili organizatori tako da nije logicno da je Albanija bila kaznjena a ne vi.
A Albanci su mi postali totalno antipaticni, bahati, bezobrazni i zelim im da ispadnu i navijao sam da im Srbija pomrsi racune
........
OK, ali mi to gledamo emotivno, mi samo vidimo dron i sve sto je sledilo posle toga opravdavamo jer smo bili isprovocirani.
Ali, kad covek hladne glave pogleda snimak kako redari i likovi iz publike napadaju albanske igrace, Bogdanov se setka po terenu itd, shvati da smo zasluzeno kaznjeni.
Pa naravno da gledate emotivno, sve mi je jasno, i ja sam gledao emotivno na ona dogadjanja na Maksimiru , bratic od moje zene je tad uboden nozem, ali kad neke stvari pogledas sa distance...shvatis neke stvari, tako i ovdje, jbga ono u Beogradu je isto bilo barbarski, bila je to atmosfera linca, nevjerovatni propusti u organizaciji, navijaci koji tuku igrace, uzasni povici sa tribina, jbga ni to nije bilo bajno gledati.
A podsjetit cu te da je propusta bilo i prije drona, no nebitno sad, sve je zavrsilo u redu, samo zelim reci da se ne treba sad nesto iscudjavati postupku Albanaca kad ni vi ne zaostajete u toj mrznji, mada moram priznati da su Albanci bas onako fanaticni, ne svidja mi se opcenito na globalnom planu sto imaju podrsku mnogih, to se ocitava i kroz nogomet i kroz druge sfere drustva, ponasaju se jako divljacki i to mi se nikako ne svidja, a evo na poslu imam kontakata i sa njima i bas se vidi ta neka divljacka crta u njima, ne prezaju pred nicim i sa njima imamo najvise problema
TopEl, Subic ne igra zbog kartona. On ce nam mnogo faliti. Ne znam dal je Lekovic oporavljen, vrv nije. Tako da ce Petrovic opet na beka, sto znamo kuda vodi. Ne igra nam Zile, motor ekipe. Bez ova dva igraca mislim da nemamo sanse bar i x da izvucemo. Mislim da cemo dobiti jedno 3 i vise komada.
Utisci sa tekme Hrvatska - Bugarska i BiH - Wels ??? BiH odigrala katastrofalno. Šanse nismo stvorili do onog gola. Ali na kraju krajeva bitna je pobjeda. Nadam se da ćemo dobiti i taj Kipar i proći u baraž. Isto tako se nadam da će Norvežani kiksati zadnju tekmi u Italiji koja se već kvalifikovala pa da Hrvati prođu direktno kad već imaju šanse da idu direknto. Naravno računam da će lagano da dobiju Maltu. #SamoSloboda
Vec 5 godina unazad ista prica na kraju kvalifikacija:
Attachment 55250
Ode Albanija na Euro... šta rade narko evrići, strašno...
Volio bih da na EURO odu što jače reprezentacije, jer Euro je nekad znao biti kvalitetom u rangu, ako ne i jači od Mundijala.
Međutim, već izvlačenje kvalifikacijskih grupa pokazalo je da neće biti ništa od toga.
Tako smo npr. dobili jake grupe A i D i kao kontrast njoj grupu F. Ne kažem da bi se grupe trebale formirati po vrijednosti reprezentacija, ali da bi se postojeći sustav izbora nekako trebao poboljšati, e tu za mene nema dileme. Jedna Grčka dobije grupu za proći kao na pladnju, međutim bili su nesposobni da ju prođu i završili su tamo gdje jesu. Bez uvrede S.Irskoj, Rumuniji i Mađarskoj, ali od tih reprezentacija ne vjerujem da se može složiti jedna jaka. S obzirom da su se Grci švercali na prethodnim prvenstvima i Europe i svijeta, došli su i njihovi nogometni krediti na naplatu pa zasluženo ostaju kod kuće. U međuvremenu u grupi A se vode borbe za prolazak dalje, iskreno nisam očekivao tako visoko plasirani Island, vjerujem da su svi na tom mjestu očekivali Nizuzemsku. Sada je pitanje hoćemo li uopće vidjeti Oranje na prvenstvu, treba im čudo da dođu do kvalifikacija. Kako god završila ta grupa, šteta je što će neka od jakih reprezentacija iz te grupe (svakako puno jača od F grupe) ostati kod kuće.
U grupi B nisam očekivao da će Wales biti tako dobar, mislio sam da će imati i većih problema. Osim Belgije nisam znao tko bi mogao proći kao drugi jer i bodovi su pokazali da su ujednačeni, barem trojka koja se bori za kvalifikacije kvalifikacija. :rolleyes: Sretno BIH.
Prilično očekivan mi je rasplet grupe C, Španjolci rutinski, Slovačka ili Ukrajina, znati ćemo uskoro.
Velika bitka za prva 2 mjesta grupe D, 3 reprezentacije u 2 boda razlike. Očekivao sam da će prvaci svijeta ranije osigurati prolazak, ali ispostavilo se da zadatak nije tako lak. Elfova forma je u padu, možda zbog ozljeda nekih igrača, ali svakako je iznenađenje da trenutno u 60' imaju 1-1 protiv Gruzije. Gruzija se pokazala plutajuća mina sa 10 bodova, a Škoti su svoje šanse izgubili tek u prošlom kolu remijem s Poljskom kod kuće.
Iako nije bilo iznenađenja u plasmanima grupe E, svakako je iznenađenje 100%ni učinak Engleske. Gordi Albion je na udaru kritike posljednjih godina, međutim sad su ušutkali kritičare, barem privremeno, do početka prvenstva. A šta reći na 9 pobjeda zaredom i 28-3 gol razliku? Kapa dolje!
Austrija je iznenadila dominacijom u grupi G, mislim da niti njihovi navijači nisu očekivali 25 bodova u 9 utakmica. Očekivao sam ih iza Rusa i Šveđana koji se sutra bore za 2. mjesto preko Crne Gore, odnosno Moldavije. A osim Austrije razloga za veselje može imati i Lihtenštajn koji je skupio 5 bodova, jako dobro za vječne outsidere.
Da sam očekivao direktan plasman Hrvatske bez drame - moram priznati da nisam. Međutim, nisam ni očekivao tako dobru Norvešku ili oni, kao u pjesmi, nisu tako dobri košto je RH loša. Prosipanje bodova protiv Azerbajdžana ne može proći nekažnjeno, to je lekcija koju Vatreni uče iznova posljednjih godina. Sad bi ih to moglo koštati plasmana. Odnose s navijačima i među navijačima neću komentirati, to je tema za sebe, Pandorina kutija. Italija dominira tom grupom H i opravdala je ulogu favorita. Možda nisu više jaki kao kad su bili prvaci svijeta '06., ali još uvijek su moćni i konkurentni.
Portugal je očekivano prvi u grupi I, međutim nitko nije očekivao tako slabu Srbiju što je dalo neočekivanu priliku Albaniji ili Danskoj. Eto, čudni su putevi kvalifikacijski.
Kako će izgledati dodatne kvalifikacije trećeplasiranih, tko zna. Jedino se nadam se da neće spajati 2 jake, a 2 slabe reprezentacije.
Možda nije toliko loše da ima više reprezentacija na EURU, međutim mislim da je veći problem što nastaju grupe kao F. Osim toga, nadam se da će Grci izgubiti status nositelja jer ga nisu ni zaslužili, imali su i previše sreće što su došli do njeg. Osim toga, biti će roštiljanje u dodatnim kvalifikacijama pa ćemo vidjeti.
Island,Severna Irska,Albanija,Madjarska,Rumunija,Norveska,Wels i ostale reprezentacije su smesne mada me za Island nije iznenadilo,a sto se tice Madjara oni imaju dobru mladu generaciju.Ej Vels koji je bio u poslednjem sesiru pre 2 godine a sad u 1...
To je sve dokaz da je moderni nogomet u qrcu kad jake reprezentacije igraju nikako i ove slabe iskoriste priliku pa prođu. Savezi loše posluju, gledaju samo profit, koji je nakon klupskog postao glavna okupacija reprezentativnog nogometa.
Euro 2016 pocinjem da gledam kad krenu cetvrtfinalne tekme! A nadam se da ce Uefa mafiosi nakon potencijalnih tekmi Engleska - Albanija I Nemacka - S. Irska shvatiti svoju glupost i vratiti format na 16 ucesnika.
Mislim da nema potrebe za tolikim brojem grupa u kvalifikacijama, bolje bi bilo da je manje grupa, a više reprezentacija u grupama.
Ma da se ja pitam, ne bi se igrale kvalifikacije... Ima 50 država u Evropi, po 16 reprezentacija u 3 nivoa kvaliteta, to je 48... 4 najslabije reprezentacije (Andora, Gibraltar, San Marino i još jedna) igraju mini baraž turnir za popunu "treće lige"... Po 4 grupe od po 4 ekipe, poslednji u grupama ispadaju u niži rang, polufinalisti idu u viši rang i mogu svake godine, svake druge da prave Evropsko Prvenstvo A, B i C, bez kvalifikacija...
Ode Austrija na prvenstvo s 28 bodova :eek: i Rusi s njima, Šveđani 3. s 18. Neće valjda biti još jedno prvenstvo bez Ibre?
ma bitno da cu ja piti sa Ircima tokom Eura a Hrvatima kako bude hahaha,ako odemo uopce
Hrvati direktno, mi ponovo u baraž :D. Ali najjače je kako Turci prođoše direktno, zahvaljujući Kazahstanu :D. #SamoSloboda
Sve dok mi budemo ubedjeni da imamo dobre igrace necemo se plasirati ni na jedno takmicenje.Nemamo klasicnog napadaca,nama napadac u proteklim kvalifikacijama nije dao niti jedan gol!Oko selektora necu trositi reci,to je uzas.Jedino pametno bi bilo da se deca usmeravaju na tenis,kosarku,vaterpol,odbojku i druge sprtove jer u nasem fudbalu nema spasa..Sad se spominje i izgradnja nacionalnog stadion ej koji kosta 200 miliona pa odaklen nama te pare mi smo siromasna drzava.Da bi drzava bila ekonomski stabilna treba da ima jaku PRIVREDU(indusrija,poljoprivreda,rude,prirodan bogatstva) mi to nista nemamo samo pozajmljujemo pare od MMF,a gradimo i BG na vodi..Kad se realno sagleda situacija mi smo i u regionu najgori,pa Hrvatska samo od turizma zaradi koliko mi za 2 godine.......
@Top El
Ma cijeli Balkan je u K, nije kod nas ništa bolje. Od turizma zarade u 6 mjeseci neke novce pa onda 6 mjeseci budu bez zarade, pa kad se to podijeli na 12 mjeseci, onda brojke izgledaju drugačije. Što je najgore, oni koji odlučuju o svemu misle da će nas turizam izvući iz krize, a on sigurno nije djelatnost koja bi trebala nosit BDP.
A reprezentacija RH će tek pokazati koliko nekvalitetenog trenera ima. Nije Kovač bio najbolji izbor, ipak trener reprezentacije treba imati iskustva, ali sad su spali na još niže grane. Netko je komentirao na facebooku da sadašnjem izborniku ne bi dao da vodi njegov tim na football manageru a kamoli neku reprezentaciju.
Nije reprezentacija Srbije tako nekvalitetna, možda se zbog rezultata iz kvalifikacija čini lošijom nego što zapravo je. Ima tu dobrih igrača, samo je problem u treneru ili mentalitetu, moral je loš. Treba im trener koji će ih probudit. Gledao sam utakmicu s Portugalom, da je realizacija bila na nivou sigurno ne bi izgubili. Moutinho je pokazao kako se to radi. Nema tu čekanja, premišljanja, hoću-neću. Srbi su previše komplicirali pred golom Portugala i dali im dovoljno vremena da se obrane, da očiste loptu ispred svog gola.