20Likes
-
VIP
2. Igrači
-Skill
Sam igračev skill je neravnomjerno i nelogično raspoređen. Igrači koji nastaju trebali bi imati izražen skill prema poziciji ili pozicijama koje mogu igrati. Npr. ST bi trebao odmah imati prosječnu kvalitetu X, defenzivni skill X - 10, napadački X + 6/7/8, fizički X + 2/3/4
Pr. DL bi trebao imati prosječnu kvalitetu X, defenzivni skill X+ 5/6/7, ofenzivni skill X - 10, fizički skill X + 3/4/5 itd.
Osim toga, trebalo bi pojačati utjecaj individualnog skilla nad utjecajem prosječnog skilla, tako da do izražaja dođe preferirano treniranje pojedinog skilla, odnosno da do izražaja dođu izražene osobine i kvalitete nekog igrača (npr. brzina ili dodavanje).
Npr. Ofenzivan igrač koji je visok (pr.ST ili AM) trebao bi imati izražene udarce glavom neovisno o ostalim osobinama defenzivnog skilla. Dakle, ako mu je defenzivan skill 20, može imati udarce glavom 25, ali markiranje 15.
-GK Skill
Vratari bi trebali imati poseban skill koji bi bio neovisan o ostalim pozicijama.
-Bonus na skill napredak
Igrač koji je u jako dobroj formi trebao bi dobiti bonus na skill napredak iako ne dobije bonus za igrača utakmice. Bonus skill napredak trebao bi iznositi npr. 5% za ocjenu 8 i 10% za ocjenu 9 i 15% za ocjenu 10 ili 10%-8/20%-9/30%-10
-Auto generirani igrači
Primjetio sam da je većina auto generiranih igrača koji imaju 2 pozicije uglavnom DC-DL/R, DC-DMC, DL-DML/DR-DMR, ML/R-AML/R, AML/R-AMC. Nedostaju igrači kao što su MC-ML/R, MC-A/DMC, ST-AM, takvih novih igrača mislim da uopće nema, isključivo postoje ako ih netko trenira. Osim toga, ne bi bilo loše da ubacite nove igrače koji odmah imaju 3 pozicije ili više igrača sa specijalnim osobinama.
-Povoljnije treniranje dodatne pozicije i specijalne osobine
Moje mišljenje je da je preskupo, točnije neisplativo platiti 50 skill poena za dodatnu poziciju ili neku specijalnu osobinu. Trebalo bi spustiti cijenu treniranja takvih igrača, npr. 30 skill poena za dodatnu poziciju, 25-35 za specijalne osobine
Kako bi se kompezirali potrošeni skill poeni, igrači koji imaju 2-3 pozicije i/ili specijalnu osobinu trebali bi imati mali bonus na vrijednost.
-Specijalne osobine
Mislim da su neke specijale osobine kao vratareve (brani penale ili 1na1) i napadač 1na1 prilično beskorisne ili im je efekt jako malen.
Skauti bi trebali imati "razumnije" kombinacije pozicije i specijalne osobine, a ne da branič ima specijalnost driblera ili napadača iz sjenke.
Mogli biste uvesti nove specijalne osobine kao dodavač, igrač koji bi imao izražene uspješne pasove (kao što dribler ima uspješne driblinge) ako je već specijalnost playmakera povećanje posjeda lopte, centaršuter kao igrač koji zna odlično ubacivati ili sprinter, igrač koji može brzinom pobjeći protivnicima u kontranapadu.
Već sam naveo da bi trebalo pojeftiniti treniranje specijalne osobine, međutim trebalo bi omogućiti više mogućnosti, odnosno veći izbor treniranja specijalnih osobina po poziciji.
-Žuti i crveni trokuti
Nelogično je da AMC ima žuti trokut kad igra ST, dok ST ima crveni kad igra AMC. Trokuti bi trebali biti iste boje u oba smjera. Isto tako, ako DMC može žutim trokutom igrati DC, tada bi i DC trebao žutim igrati DMC.
Automatske zamjene bi trebale ići prema pozicijama; Dakle, ako je ozljeđen ML, u tom slučaju bi ga trebao zamjeniti krilni igrač, a ne MC koji krilo igra crvenim trokutom. Bolje da ga zamjeni AML ili DML koji bi igrao žutim.
Ex top eleven player