Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
Like Tree20Likes

Thread: t11_fan TE update

  1. #1
    VIP t11_fan's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Croatia
    Posts
    2,435

    t11_fan TE update

    U ovoj temi iznio sam listu svojih prijedloga i prijedloga preuzetih ili inspiriranih objavama drugih članova na forumu kroz nekoliko poglavlja.
    Moji prijedlozi prvenstveno ciljaju na sam oblik, formu TE više nego na detaljne primjere.
    Tko želi dodati nešto na moj prijedlog, slobodno neka napiše.
    Poglavlja su "posložena" nasumice, nisam određivao redosljed po važnosti.
    Izvinjavam se za gramatičke pogreške.

    1. Natjecanja
    -Više rangova istog nivoa lige.
    Dakle, uvođenjem više rangova istog nivoa npr. A rang i B rang, izbjegli bismo promociju svake sezone na viši nivo. Konkretno, u slučaju A i B ranga, tim bi počeo karijeru s B ranga lige (nivoa) 1. Nakon što završi u promocijskoj zoni, tim ne prelazi u nivo 2, nego ostaje u nivou 1, ali igra A rang iz kojeg ima mogućnost preći promocijom u nivo 2. Time bi tim mogao igrati i A rang sa istom postavom kao što je igrao B rang bez da gubi na konkurentnosti igrača. U ligu prvaka bi se i dalje kvalificirala top 4 tima. Ligu prvaka istog nivoa igrali bi timovi koji su prešli iz npr. A ranga nivoa 1 u B rang nivoa 2 i iz B ranga nivoa 2 u A rang nivoa 2, tako da bi timovi s istog nivoa i dalje igrali LP svog nivoa.
    -Relegacija
    Trebalo bi uvesti relegaciju za posljednja 3 tima lige. Osim toga, trebalo bi uvesti neki menadžerski limit na broj relegacija, npr. Ako menadžer 2 sezone zaredom završi u zoni relegacije, dobiva otkaz iz kluba i mora tražiti novi.
    -Ukidanje baraža lige timova iste kvalitete
    Iako stari sustav izvlačenja sudionika lige nije bio perfektan, menadžerima se ne sviđa liga u kojoj igraju protiv svih timova jednake kvalitete.
    Trebalo bi sastaviti ligu da su u njoj npr. 4 tima sa 3*, 5 timova sa 4* i 5 timova sa 5*. Time bi se vratila i kvaliteta u LP jer u nju ne bi ulazili tako lako timovi od 2-3* koji su osvojili ligu protiv jednakih (ne)kvalitetnih timova.
    -Top liste u kupu i LP
    Kao što ima ligaška, tako se mogu napraviti top liste za kup i ligu koje bi pokazivale igrače s najviše golova i asistencija.
    Lakše kup natjecanje
    Kup treba na neki način olakšati. Prvi prijedlog je da se limitira razlika u nivou u kupu na 1. Dakle, ako je tim na nivou 4, onda može igrati kup samo s timovima nivoa 3 i 5, ne i sa timovima koji su 2 nivoa viši. Osim toga, izvlačenje kupa ne bi trebalo biti striktno vezano za kvalitetu timova tako da igraju isključivo 2 tima jednake kvalitete.
    PepG, lespa and Macva FC like this.
    Ex top eleven player


  2. #2
    VIP t11_fan's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Croatia
    Posts
    2,435

    2. Igrači

    -Skill
    Sam igračev skill je neravnomjerno i nelogično raspoređen. Igrači koji nastaju trebali bi imati izražen skill prema poziciji ili pozicijama koje mogu igrati. Npr. ST bi trebao odmah imati prosječnu kvalitetu X, defenzivni skill X - 10, napadački X + 6/7/8, fizički X + 2/3/4
    Pr. DL bi trebao imati prosječnu kvalitetu X, defenzivni skill X+ 5/6/7, ofenzivni skill X - 10, fizički skill X + 3/4/5 itd.
    Osim toga, trebalo bi pojačati utjecaj individualnog skilla nad utjecajem prosječnog skilla, tako da do izražaja dođe preferirano treniranje pojedinog skilla, odnosno da do izražaja dođu izražene osobine i kvalitete nekog igrača (npr. brzina ili dodavanje).
    Npr. Ofenzivan igrač koji je visok (pr.ST ili AM) trebao bi imati izražene udarce glavom neovisno o ostalim osobinama defenzivnog skilla. Dakle, ako mu je defenzivan skill 20, može imati udarce glavom 25, ali markiranje 15.
    -GK Skill
    Vratari bi trebali imati poseban skill koji bi bio neovisan o ostalim pozicijama.
    -Bonus na skill napredak
    Igrač koji je u jako dobroj formi trebao bi dobiti bonus na skill napredak iako ne dobije bonus za igrača utakmice. Bonus skill napredak trebao bi iznositi npr. 5% za ocjenu 8 i 10% za ocjenu 9 i 15% za ocjenu 10 ili 10%-8/20%-9/30%-10
    -Auto generirani igrači
    Primjetio sam da je većina auto generiranih igrača koji imaju 2 pozicije uglavnom DC-DL/R, DC-DMC, DL-DML/DR-DMR, ML/R-AML/R, AML/R-AMC. Nedostaju igrači kao što su MC-ML/R, MC-A/DMC, ST-AM, takvih novih igrača mislim da uopće nema, isključivo postoje ako ih netko trenira. Osim toga, ne bi bilo loše da ubacite nove igrače koji odmah imaju 3 pozicije ili više igrača sa specijalnim osobinama.
    -Povoljnije treniranje dodatne pozicije i specijalne osobine
    Moje mišljenje je da je preskupo, točnije neisplativo platiti 50 skill poena za dodatnu poziciju ili neku specijalnu osobinu. Trebalo bi spustiti cijenu treniranja takvih igrača, npr. 30 skill poena za dodatnu poziciju, 25-35 za specijalne osobine
    Kako bi se kompezirali potrošeni skill poeni, igrači koji imaju 2-3 pozicije i/ili specijalnu osobinu trebali bi imati mali bonus na vrijednost.
    -Specijalne osobine
    Mislim da su neke specijale osobine kao vratareve (brani penale ili 1na1) i napadač 1na1 prilično beskorisne ili im je efekt jako malen.
    Skauti bi trebali imati "razumnije" kombinacije pozicije i specijalne osobine, a ne da branič ima specijalnost driblera ili napadača iz sjenke.
    Mogli biste uvesti nove specijalne osobine kao dodavač, igrač koji bi imao izražene uspješne pasove (kao što dribler ima uspješne driblinge) ako je već specijalnost playmakera povećanje posjeda lopte, centaršuter kao igrač koji zna odlično ubacivati ili sprinter, igrač koji može brzinom pobjeći protivnicima u kontranapadu.
    Već sam naveo da bi trebalo pojeftiniti treniranje specijalne osobine, međutim trebalo bi omogućiti više mogućnosti, odnosno veći izbor treniranja specijalnih osobina po poziciji.
    -Žuti i crveni trokuti
    Nelogično je da AMC ima žuti trokut kad igra ST, dok ST ima crveni kad igra AMC. Trokuti bi trebali biti iste boje u oba smjera. Isto tako, ako DMC može žutim trokutom igrati DC, tada bi i DC trebao žutim igrati DMC.
    Automatske zamjene bi trebale ići prema pozicijama; Dakle, ako je ozljeđen ML, u tom slučaju bi ga trebao zamjeniti krilni igrač, a ne MC koji krilo igra crvenim trokutom. Bolje da ga zamjeni AML ili DML koji bi igrao žutim.
    Ex top eleven player


  3. #3
    VIP Macva FC's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Вождовац
    Posts
    2,951
    Bravo matori :-)


    Idemoooooooooooooooooooo
    t11_fan likes this.
    СВИ ИЗ НОРДЕУСА МОГУ ДА МИ ПК идемоооооооооооооооОООООО

  4. #4
    VIP t11_fan's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Croatia
    Posts
    2,435

    3. transferi

    -Izjednačavanje verzije mobitela/androida i računala
    Dakle, ako na kompjuteru možemo imati npr. pregovore, tad bi i za andoid/mobitel trebala postojati ista opcija
    -Promjene cijena i dobi skauti
    Skauti bi trebali biti jeftiniji i trebali bi postojati mlađi skauti. 69T je daleko previše za skauta. Mislim da bi početne cijene skauta trebale biti npr. oko 20-25T, zato što na pregovorima igrači od 5* koji su kvalitetom jako blizu skauta koštaju 10T+, a većina menadžera je spremna platiti maksimalno 20T za nekog nordgena. U tom slučaju vlasnik igrača dobiva 5 tokena.
    Skauti bi već trebali imati izraženije razlike u skillovima po poziciji, a ne da kupimo skauta ST-a koji ima prosječnu kvalitetu 49, defenzivni 48, napadački 50, a fizički skill 49.
    Osim toga, trebalo bi biti više skauta sa 2 ili čak 3 pozcije, ali oni bi tad koštali u skladu s cijenom. Maksimalna cijena skauta bi trebala biti ponovo 50T, ali to isključivo za mlade skaute brzog razvoja s više pozicija.
    -Swap lista
    Trebala bi postojati mogućnost zamjene igrača. Dakle, ako želimo igrača koji nam je nepotreban zamijeniti drugim bez da ga prodajemo (i time smanjujemo broj igrača u timu), mogli bismo ga zamijeniti za drugog. Taj sustav bio bi najkorisniji u slučajevima kad igrač nije u formi.
    Kupac bi mogao ponuditi igrača kojeg daje u zamjenu, a mogla bi postojati opcija da jedan menadžer može drugom nadoplatiti u tokenima ukoliko smatraju da je to potrebno.
    -Aktivni menažeri za listu pregovora
    Menažer koji bi htio kupiti putem pregovora igrača iz drugog tima, trebao bi imati informaciju (barem u obliku neke "lampice" crveno-zeleno) da li je protivnički menadžer-vlasnik željenog igrača aktivan u zadnjih npr. tjedan dana
    Ako se nije ulogirao u to vrijeme, upalila bi se crvena lampica te na taj način bi menadžer izbjegao gubljenje vremena čekajući odgovor kojeg neće dobiti.
    Last edited by t11_fan; 12-08-2015 at 09:13 PM.
    Ex top eleven player


  5. #5
    VIP t11_fan's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Croatia
    Posts
    2,435

    4. Tokeni, nagrade, bonusi i ugovori...

    Zaboravio sam dodati u prethodnim temama, akademci bi trebali besplatni (obojica) i trebalo bi povećati vjerojatnost da ti igrači imaju više pozicija ili specijalnost ili brz razvoj. Uglavnom dobivam igrače jedne pozicije kao ST, MC, DC......
    + Otpušteni igrači ili oni koji su prodani agentu, trebali bi završiti na transfer listi umjesto da nestanu.
    Također trebalo bi uvesti mogućnost potpisivanja slobodnih igrača od 4 i 5* ali s limitom po sezoni
    npr. svake sezone max. 3 igrača od 4* i 2 igrača od 5*

    Krećemo s najkraćim prijedlogom, izmjena ugovora za TV prava
    Da pojasnim, da li je itko ikad potpisao onaj "3." ugovor koji "nagrađuje" tokenima za osvojene trofeje;
    Ideja je dobra na papiru, ali nagrade su premalene da bi bile atraktivne. Taj ugovor trebao bi biti najvrijedniji jer je najriskantniji.
    Pošto imam potpisane ugovore za TV prava, ne mogu sad provjeriti detaljne odredbe tog ugovora, ali mislim da bi njegova maksimalna vrijednost trebala biti barem 40T, čak i više.
    Btw. Jedno pitanje; Da li je itko ikad probao potpisati 21T kao prvi ugovor sezone + 35T nakon što taj prvi istekne; da li je to isplativo?
    Koliko ja znam ugovor za TV prava traje 10 dana, dakle, 11. dana potpišemo 35T ugovor i trebali bi do kraja sezone zaraditi još 21 token što bi značilo 42 tokena u sezoni?
    Vjerujem da je ugovor za tokene odmah u drugim slučajevima beskoristan.
    -Prijatelj u nevolji
    Mogli bismo uvesti mogućnost jednokratnog slanja i primanja pomoći u obliku tokena jednom u sezoni.
    Npr. Igrač bi mogao jednom u sezoni poslati prijatelju do 5 tokena i jednom primiti do 5 tokena od drugog prijatelja, dakle kao što dobijemo ili pošaljemo dres kao poklon.
    Osim toga, trebala bi postojati mogućnost da prijatelj pošalje "investiciju" iz svog kluba drugom klubu kao poklon. (Ono što kod farmovanja novca vidimo kao investiciju u financijskom pregledu tima.) Pošto je i za farmovanje određen iznos investicije za svaki nivo, tako bi se odredila investicija koju šaljemo prijatelju. Dakle, na taj način bi s računa našeg kluba skinuli iznos koji bi bio uplaćen našem prijatelju ovisno o nivou primatelja.
    -Nagrade i bonusi
    Trebalo bi se nagrađivati posebno osvajanje 2 ili 3 trofeja, top strijelci, asistenti, igrači u najboljoj formi i otključvanje dostignuća.
    Npr. ako igrač na kraju sezone bude top strijelac, asistent ili igrač najbolje forme (najviši rating), onda bi trebao dobit kao nagradu bonus skill poene. Igrač koji je dobio takvu nagradu, trebao bi sljedeće sezone nositi neku vrstu "ordena", odnosno male oznake najboljeg na svom-igračkom profilu.
    Osvajanje 2-3 trofeja u sezoni trebalo bi se nagraditi npr. velikim individualnim popustom za (službene) grbove i dresove ili besplatnim (običnim ili premium) grbom i/ili dresovima.
    Npr. ako igrač osvoji 2 trofeja, može dobiti neki "obični" grb i dres ili premium grb, a ako osvoji 3 trofeja može dobiti veliki popust na službeni logo i dresove.
    Za otključavanje dostignuća nagrade bi mogle biti otključavanje novih mogućih oblika, pozadina i simbola za kreiranje grbova ili nagrade u obliku tokena.

    Ako sam nešta zaboravio, valjda ću se sjetit
    Ex top eleven player


  6. #6
    Apprentice Стефан Глишић's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    152
    Bravoooo!!!
    t11_fan likes this.

  7. #7
    VIP t11_fan's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Croatia
    Posts
    2,435
    + Dodatak
    Vrijeme utakmica bi trebalo biti jedna ujutro jedna navečer, odnosno minimalni vremenski razmak između 2 službene utakmice trebao bi biti 6 sati.
    Tome bi možda pomoglo kad bi se i serveri organizirali tako da su na jednom serveru pretežno menadžeri iz iste regije, kao što je npr. balkanski.
    Macva FC likes this.
    Ex top eleven player


  8. #8
    Serbian Forum Moderator Shadow's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Serbia
    Posts
    4,173
    Mačvo prenesi im lično a ja ću ovde

  9. #9
    Apprentice Стефан Глишић's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    152
    Javi šta si uradio
    Macva FC likes this.

  10. #10
    Champion lespa's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Voždovac
    Posts
    2,357
    @ t11 fan

    -Skill
    Sam igračev skill je neravnomjerno i nelogično raspoređen. Igrači koji nastaju trebali bi imati izražen skill prema poziciji ili pozicijama koje mogu igrati. Npr. ST bi trebao odmah imati prosječnu kvalitetu X, defenzivni skill X - 10, napadački X + 6/7/8, fizički X + 2/3/4

    odličan predlog


    -Aktivni menažeri za listu pregovora
    Menažer koji bi htio kupiti putem pregovora igrača iz drugog tima, trebao bi imati informaciju (barem u obliku neke "lampice" crveno-zeleno) da li je protivnički menadžer-vlasnik željenog igrača aktivan u zadnjih npr. tjedan dana
    Ako se nije ulogirao u to vrijeme, upalila bi se crvena lampica te na taj način bi menadžer izbjegao gubljenje vremena čekajući odgovor kojeg neće dobiti

    i mene nervira sto moram da čekam 24 sata da istekne ponuda. zato dobro proucim klub pre nego sto posaljem ponudu ali ni to ne rešava 100% problem.
    mislim da i kad kontaktiramo aktivnog menadžera, on/ona čeka da vidi da li će kupiti igrača na toj poziciji pa tek onda pristaje na ponudu. s obzirom da sada postoji obaveštenje kad stigne ponuda ( mob. / tablet verzija ) možda treba smanjiti period na recimo 8 sati.
    t11_fan and Macva FC like this.
    ФК МЕДАК II - 62 x Liga; 33 x Liga Sampiona; 21 x Kup; 3 x Super Liga: 2 x Super Kup
    nastupi: Frisanco (AMR) 771, golovi: Frisanco (AMR) 768; asistencije: Frisanco (AMR) 522

Page 1 of 2 12 LastLast