20Likes
-
VIP
4. Tokeni, nagrade, bonusi i ugovori...
Zaboravio sam dodati u prethodnim temama, akademci bi trebali besplatni (obojica) i trebalo bi povećati vjerojatnost da ti igrači imaju više pozicija ili specijalnost ili brz razvoj. Uglavnom dobivam igrače jedne pozicije kao ST, MC, DC......
+ Otpušteni igrači ili oni koji su prodani agentu, trebali bi završiti na transfer listi umjesto da nestanu.
Također trebalo bi uvesti mogućnost potpisivanja slobodnih igrača od 4 i 5* ali s limitom po sezoni
npr. svake sezone max. 3 igrača od 4* i 2 igrača od 5*
Krećemo s najkraćim prijedlogom, izmjena ugovora za TV prava
Da pojasnim, da li je itko ikad potpisao onaj "3." ugovor koji "nagrađuje" tokenima za osvojene trofeje;
Ideja je dobra na papiru, ali nagrade su premalene da bi bile atraktivne. Taj ugovor trebao bi biti najvrijedniji jer je najriskantniji.
Pošto imam potpisane ugovore za TV prava, ne mogu sad provjeriti detaljne odredbe tog ugovora, ali mislim da bi njegova maksimalna vrijednost trebala biti barem 40T, čak i više.
Btw. Jedno pitanje; Da li je itko ikad probao potpisati 21T kao prvi ugovor sezone + 35T nakon što taj prvi istekne; da li je to isplativo?
Koliko ja znam ugovor za TV prava traje 10 dana, dakle, 11. dana potpišemo 35T ugovor i trebali bi do kraja sezone zaraditi još 21 token što bi značilo 42 tokena u sezoni?
Vjerujem da je ugovor za tokene odmah u drugim slučajevima beskoristan.
-Prijatelj u nevolji
Mogli bismo uvesti mogućnost jednokratnog slanja i primanja pomoći u obliku tokena jednom u sezoni.
Npr. Igrač bi mogao jednom u sezoni poslati prijatelju do 5 tokena i jednom primiti do 5 tokena od drugog prijatelja, dakle kao što dobijemo ili pošaljemo dres kao poklon.
Osim toga, trebala bi postojati mogućnost da prijatelj pošalje "investiciju" iz svog kluba drugom klubu kao poklon. (Ono što kod farmovanja novca vidimo kao investiciju u financijskom pregledu tima.) Pošto je i za farmovanje određen iznos investicije za svaki nivo, tako bi se odredila investicija koju šaljemo prijatelju. Dakle, na taj način bi s računa našeg kluba skinuli iznos koji bi bio uplaćen našem prijatelju ovisno o nivou primatelja.
-Nagrade i bonusi
Trebalo bi se nagrađivati posebno osvajanje 2 ili 3 trofeja, top strijelci, asistenti, igrači u najboljoj formi i otključvanje dostignuća.
Npr. ako igrač na kraju sezone bude top strijelac, asistent ili igrač najbolje forme (najviši rating), onda bi trebao dobit kao nagradu bonus skill poene. Igrač koji je dobio takvu nagradu, trebao bi sljedeće sezone nositi neku vrstu "ordena", odnosno male oznake najboljeg na svom-igračkom profilu.
Osvajanje 2-3 trofeja u sezoni trebalo bi se nagraditi npr. velikim individualnim popustom za (službene) grbove i dresove ili besplatnim (običnim ili premium) grbom i/ili dresovima.
Npr. ako igrač osvoji 2 trofeja, može dobiti neki "obični" grb i dres ili premium grb, a ako osvoji 3 trofeja može dobiti veliki popust na službeni logo i dresove.
Za otključavanje dostignuća nagrade bi mogle biti otključavanje novih mogućih oblika, pozadina i simbola za kreiranje grbova ili nagrade u obliku tokena.
Ako sam nešta zaboravio, valjda ću se sjetit
Ex top eleven player