23.kolo
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...d5cd2cc8a9.jpg
Printable View
Očito im treba vremena da nauče da loša forma sj€be i najkvalitetnije igrače. Lakše je učit na tuđem iskustvu, samo treba i to znati.
Mi ponavljamo, pa ćemo još jednom;
Igrač koji je van forme je jednako beskoristan imao on kvalitetu 1* ili 9*. Takvom igraču je mjesto u rezervama ili na transfer listi.
Glavni tim preuzeo vrh tablice :D Nadam se da će sreća potrajati do kraja sezone, ali biti će napeto do zadnje utakmice. Stanje na tablici se još više zakompliciralo
Attachment 47953
Celtic odigrao 1-1, 4 utakmica zaredom bez poraza, nije loše s obzirom na cijelu sezonu :rolleyes: Trenutno je 11. sa sigurnih 9 bodova zaostatka od 7. mjesta. Promociju ću radije izbjeć pa imam gotovo kompletan tim za sljedeću sezonu (promjene samo zbog forme) nego igrati sljedeću u višem rangu a bez LP.
FC Shakhtar pobijedio i u ligi i u LP, plasman u finale osiguran :D
Clermont je upisao još jedan poraz, ali ovaj je specifičan pošto je moj tim od 18' igrao s igračem više (crveni za protivnika)
Klub financijski još uvijek dobro stoji pa se dvoumim između kompletnog remonta ili preuzimanja novog kluba
Okej, u pravu ste losa forma sjebe i zvezdu tima. Ali evo mog iskustva: igram protiv ne bas jake ekipe, pobedim 5:0 moj golman se smorio jer nije imao posla i dobije 5. Po vasoj logici odmah sa njim na klupu "wrong" ostavim ga i za sledecu i covek dobije 8. Druga situacija neka bude ista tekma recimo moj napadac postigne 2 gola i tri asistencije dobije 9 po vama mora da igra sledecu "wrong again" covek na sledecoj tekmi ne uradi nista za 90 minuta i dobije 6.
Evo sta je jedan menadzer napisao na engleskom delu foruma i mislim da stoji 100 %:
What have you learned from last season?
The more I think I know about this game, the less I actually know.
my "2 cents" : neki igrači jednostavno igraju loše. što god radiio ne daju dobre nastupe.
ali neki igrači, uglavnom mlađi trebaju utakmice da proigraju. imao sam več par igrača koji su bili loši u prvim utakmicama. ocjene 4-5,ponekad 6. pa sam ih forsirao u manje bitnim utakmicama. sad dobivaju uredno 7-ice.
s druge strane , imao sam golmana (18 god. , puno sam ga platio) , e taj je bio katastrofa ;) . pa znao je i 3-ke dobivat. zbog njega sam gubio i utakmice protiv loših protivnika.
još sam nešto primjetio , DMC ta pozicija rijetko dobiva visoke ocjene. ali bez DMC-a ne mogu ni zamislit ozbiljni sastav. pogotovo u kupu.
rijetko DMC dobije 8-cu. ali čuva protivničkog AMC-a, pomaže MC-ovima , a i nešto valjda obrani.
danas igram finale kupa sa boljim od sebe. on igra 4-1-2-3 . kontrirat ču ga sa 3-1-4-2 preko krila. pa da vidimo kako funkcionira 3ST na 3 DC+DMC
Loša forma nije jedna loša utakmica. Primjeri koje si ti naveo su poznati kao loš dan. To je isto kao i u stvarnom nogometu, igrač može biti u odličnoj formi, ali ako mu se dogodi loš dan, ne znači da mora na klupu. Top eleven jezikom, ako igrač ima formu 7-7-7-7-5 ne znači da on u lošoj formi, tek će sljedeće utakmice pokazati u tom slučaju.
Loša forma je kad igrač ima npr. 6-6-5-6-5 ili lošije. Ni ja ne stavljam na klupu igrače koji su odigrali jednu utakmicu loše. Ako odigra 3-4 loše utakmice zaredom, onda ga stavljam na klupu.
Pa imaš igrače koji osciliraju i one koji igraju dobro u kontinuitetu... Nikad golman ne dobije 5, osim ako je bio nesiguran na golu, pa makar to bio jedan šut u okvir... Meni golman dobije 8, iako protivnik nije imao šut u okvir, a samo zato što je par puta istrčao i pokupio centaršut i korner... Postoje utakmice gde igrači koji su u odličnoj formi, naprasno dobiju 5 i 6, ceo tim, a onda nastave sledeću utakmicu kao da nisu odigrali loše... Imao sam veznjaka koji dobije 8, a na sledećoj tekmi 5... pauzira jednu tekmu i onda, opet 8, 5... i tako nekoliko puta... ali on je bio izuzetak... Većina igrača ne oscilira, već polako padaju u formi, ili se polako vraćaju u formu... Taj tvoj Ibrahimović je dobio 5 nekoliko puta i neće on skoro nazad... možda tek na početku sledeće sezone...
Da, slazem se 5 losih utakmica za redom i moze se konstatovati da je igrac u losoj formi.
Ali, gluposti Nordeusa su u sledecem: ako moja ekipa dobije pet tekmi za redom rezultatima 2:0 i 3:0 i moj golman dobije ocene 5 i 6, kakva crna losa forma onda neka to promene i neka golman bude neocenjen!
Dalje, ako moja ekipa ima pet tekmi od kojih su dve u prvenstvu protiv napustenih ekipa i recimo tri prijateljske gde mog napadaca od sedam zvezdica cuvaju likovi od dve tri zvezdice i on naravno dobije ocene 8-9 to uopste ne znaci da je u dobroj formi. i onda sledi recimo polufinale lige prvaka gde taj napadac protiv odbrane od 5-6 zvezdica ne da ne moze da da gol nego nema ga nigde a u komentarima se maltene i ne spominje. Kako to ako je zadnjih 5 tekmi igrao 8-9-8-7-9!?!! I da, napisao si da igraca stavis na klupu ako odigra 3-4 lose tekme. A kako znas da bas tada Nordeus algoritam nije odlucio da taj igrac ponovo krece sa dobrim igrama a ti si ga stavio na klupu?!
U pravu je MACVA igrica je odlicna za ubijanje vremena ali je puna rupa!
Naravno, igram tek 12-tu sezonu ali trenutno imam ovakvo misljenje. Nece biti ni prvi ni poslednji put ako promenim misljenje. :-)
Ne znam sto se zajebavate oko tih ocjena.
Prije 4 dana , utakmica protiv 3 na tabeli, moj napadac dobije 7 , a dao 2 gola + asistencija , drugi napadac dao gol i dobio 8 i igrac utakmice.
Ako se vi zamarate tim ocjena onda nesto sa vama nije ok ...
I da , moj citav vezni red ima ocjene 5-6-5-6-5 i opet sam prvi na tabeli .
Ove sezone sam za igrače dobio na pregovorima preko 100 ponuda od 0 tokena... Pa dajte makar jedan token, nane vam ga piroćanske... :mad: