Gledao sam osobine najboljeg u ekipi ( Holth ) i vidim da su se bitni atributi za njegove pozicije napunili sa 150+ procenta tako da i ne čudi što mu je učinak po sezoni 60 - 70 golova. Jedini atribut " udaranje glavom" je na samo 80 % ali pošto igra kao krilo i nije toliko bitno. S obzirom da sam se uverio u ono što Wolf piše u svojim postovima a to je da se na igrača sa 2-3 pozicije razliva previše atributa, možda bi trebalo da naslednik Holth-a bude igrač koji samo igra na poziciji AMR. Zanimljivo, iako je u setu mojih standardnih vežbi bila i vežba " piggy in the middle" koja podrazumeva atribut agresivnost moji napadači nisu dobijali taj skil što se vidi u njihovim osobinama. znači, igrica daje prednost onim vežbama koje pune bitne atribute za njihove pozicije.
Takođe, primećujem da je DC igračima bitna snaga i igranje glavom ali ako pokrivaju i bekovske pozicije onda skil poeni odlaze na centaršut i / ili dodavanje ako pokrivaju i poziciju DM_ što je kontraproduktivno o čemu je Wolf pisao ovih dana. Vidim da je osobina agresivnost bitna samo kod igrača zadnje linije pa treba izbegavati vežbe sa tom osobinom kod treninga ostalih zona i da sve pozicije koje završavaju sa L i/ili R imaju centaršut kao bitnu osobinu. Dobar primer su igrači Tadić kome se atribut centaršut napunio na 161% ili Santos kome se zbog pozicije DMR napunio atribut dodavanje na 175%. svi ti skil poeni su mogli otići na atribut snagu ili recimo pozicioniranje.
Dakle, Wolf druže u pravu si igrači treba da pokrivaju jednu poziciju kako bi se skil poeni raspoređivali na bitne atribute. Eto, godinu dana ako ne i duže otkako je uvedena novina oko treninga a ja nisam to ni primetio. Očigledno mi je bilo bitno da samo dođem do 10% trening bonusa i nisam ni obraćao pažnju na ove stvari.
![]()