Αρχικά, να αναφέρω πως πιθανών σε κάποιους να διαφέρουν τα συστήματα των αντιπάλων. Ρίξτε μια ματιά πρώτα στον αντίπαλο και αναλόγως το σύστημα, βρείτε την αντίστοιχη αντιμετώπιση που προτείνω.
Επίσης παρακάτω αναφέρομαι μερικές φορές σε ένα σύστημα το οποίο είναι το αγαπημένο μου πλέον και γενικά με πάει τρένο! Για να το ξεχωρίζουμε το ονομάζω ΦΩΤΙΑ και είναι αυτό:
Πάμε λοιπόν να δούμε τους αντιπάλους:
1η πόλη
Ο αντίπαλος παίζει 4-1-3-0-2 flat. Οπότε παίζω το αγαπημένο σύστημα (που θυμίζει 4-3-3 και το δείχνω πιο πάνω). Έχω καλύτερη ποιότητα οπότε παίζω επιθετικά με μεικτές στρατηγικές και μαν του μαν πίσω χωρίς οφσαιντ (μην μας γλεντίσει σε καμιά αντεπίθεση).
Αποτελέσματα: Νίκησα οριακά με 1-0 καθώς δεν έκανα κλασσικές ευκαιρίες.. Αμυντικά δεν απειλήθηκα αλλα επιθετικά είχα θέμα στα τελειώματα. Ίσως αν έπαιζα αποκλειστικά από τα πλάγια να βοηθούσε.
2η πόλη
Ο αντίπαλος παίζει καθαρό 4-4-2 οπότε η απάντηση ήταν εύκολη. Παίζει 4-4-2nd (ρόμβο) επιθετικά με μεικτές στρατηγικές και το παιχνίδι ήταν ήδη δικό μου. Βέβαια στην αρχή του ματς είχα πάλι πρόβλημα επιθετικά αλλά επειδή ο δεξιός μπακ ανέβαινε και δημιουργούσε μόνος του τα ανοίγματα, το γύρισα σε επίθεση από τα δεξιά και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.
Αποτελέσματα: Εύκολο 4-1 (δέχτηκα γκολ στην μοναδική τους φάση). Οι παραπάνω οδηγίες είναι ιδανικές κατά την γνώμη μου.
3η πόλη
Εδώ μου βγήκε η ψυχή και νίκησα με την βοήθεια της τύχης (στο 119' λεπτό!). Ο αντίπαλος παίζει 4-3-3 με ανοιχτά τα εξτρέμ. Ξεκίνησα λοιπόν με 3w-1-2-3w-1. Δηλαδή με 1 κεντρικό αμυντικό και 2 μπακ που έπαιζαν μαν του μαν τους αντιπάλους 3 επιθετικούς. Τίποτα δεν πήγαινε καλά, δεν υπήρχα στο γήπεδο μέχρι που στην παράταση το γυρνάω στο σύστημα ΦΩΤΙΑ (με 4άδα στην άμυνα δλδ) και έπαιξα επιθετικά από πλάγια και στην άμυνα ζώνη χωρίς οφσάιντ. Ξαφνικά η ομάδα εμφανίστηκε στο γήπεδο και τελευταία στιγμή με σουτ εκτός περιοχής απέφυγα τα πέναλτυ!
Αποτελέσματα: 1-0 στο 119' λοιπόν. Ξεκάθαρα ζώνη στην άμυνα και όχι μαν του μαν γιατί δυσκολεύει το overlap των πλάγιων μπακ και υπάρχει θέμα στην επίθεση. Μην το φοβηθείτε, βγείτε επιθετικά.
4η πόλη - checkpoint
Ο αντίπαλος παίζει 4-3-3 κλασικό. Οπότε βγαίνω με σύστημα ΦΩΤΙΑ επιθετικά με μεικτές στρατηγικές και άμυνα σε ζώνη, ΜΕ οφσαιντ.
Αποτελέσματα: Νίκησα 1-0. Το σκορ με αδικεί, το παιχνίδι ήταν πολύ εύκολο. Οι οδηγίες απέδωσαν. Ειδικά η χρήση του οφσάιντ με έσωσε 2-3 φορές (τις μόνες που υπήρξε πιθανότητα απειλής).
5η πόλη
Ο αντίπαλος παίζει το ίδιο 4-3-3w με την 3η πόλη. Αυτή την φορά πήγα ετοιμασμένος με το σύστημα ΦΩΤΙΑ επιθετικά, άμυνα ζώνης ΜΕ οφσάιντ. Όλα μια χαρά μέχρι το 65' που νίκαγα 2-0 και αποφάσησα να το γυρίσω σε κανονική νοοτροπία. Αυτό μου έδωσε περισσότερο κατοχή αλλά σε μία φάση του αντιπάλου δέχτηκα γκολ.
Αποτελέσματα: Σχετικά εύκολη νίκη με 2-1. Στην γκολ που δέχτηκα είναι μονομαχία μαν του μαν του επιθετικού του αντιπάλου και του αμυντικού μου και με κατάπιε. Ένδειξη ότι το μαν του μαν δεν έπιανε και σωστά έπαιζα με ζώνη.
6η πόλη
Αντίπαλος πάλι με 4-3-3w. Εγώ ξανά με σύστημα ΦΩΤΙΑ και επιθετικά με μεικτές και ζώνη με οφσάιντ. Ξανά όλα ιδανικά, είχα κατοχή και τις περισσότερες ευκαιρίες.
Αποτελέσματα: Νίκη με 1-0. Είχα την κατοχή και συνεπώς τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αυτό μου έδωσε την νίκη.
7η πόλη - checkpoint
Ο αντίπαλος παίζει 4-5-1 flat. Η ποιότητά του είναι αρκετά μεγαλύτερη (40% πάνω) οπότε πάμε με τον σταυρό στο χέρι.
1η φορά: Παίζω 3w-1-2-3-1 επιθετικά. Στην άμυνα μαν του μαν χωρίς οφσάιντ. Τίποτα το σπουδαίο μέχρι το ημίχρονο. Στο δεύτερο αποφάσισα να παίξω από αριστερά και κάπου εκεί χάθηκε το παιχνίδι. Ο αντίπαλος με γλέντισε 2-0.
2η φορά: Παίζω σύστημα ΦΩΤΙΑ με νοοτροπία επιθετική. Δέχομαι 2 γκολ και όλα δείχναν άσχημα.. Κάπου στο 60' όμως αντίπαλος μέσος δέχεται κόκκινη και το γυρνάω σε νοοτροπία κατοχής με μακρινές μπαλίες από αριστερά και τελικά αυτό ήταν το κουμπί της επιτυχίας. Βάζω 2 γκολ και πάω στην παράταση όπου είχα πρωτοβουλία αλλά όχι αποτέλεσμα. Τα καλά νέα ήρθαν στα πέναλτυ όπου νίκησα.
Αποτελέσματα: Ο μόνος τρόπος που έπιασε ήταν να παίξω με νοοτροπία κατοχής και μακρινές μπαλιές. Εννοείται χωρίς οφσάιντ. Ήμουν τυχερός που από το 60' έπαιζε με παίχτη λιγότερο, χτύπησα από την πλευρά του και στις μοιρασμένες πιθανότητες των πέναλτυ βγήκα κερδισμένος.
8η πόλη
Πλέον ο αντίπαλος είναι αρκετά δυνατότερος, σχεδόν ανίκητος. Το παιχνίδι το έχασα 3-0 και επειδή ήδη πλήρωσα 18 τόκεν για να παίξω 2η φορά, σταματάω εδώ (τουλάχιστον προς το παρών).