Results 1 to 7 of 7
Like Tree3Likes
  • 2 Post By dragonomicon
  • 1 Post By nikolgiorgos

Thread: Οδηγός Τ11 από το Α εώς το Ω

  1. #1
    Apprentice dragonomicon's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    https://t.me/pump_upp
    Posts
    195

    Lightbulb Οδηγός Τ11 από το Α εώς το Ω

    Φίλοι μου, η θητεία των Ελληνων στα Ευρωπαικά κύπελλα έλαβε τέλος με την κατάκτηση του 3ου συνεχόμενου Treble. Κάπου εδώ νομίζω οτι δεν έχει πλέον ουσία να κυνηγήσεις κάτι άλλο πλην των Ομοσπονδιών που και εκεί έχω υπάρξει πλατινένιος αλλά σε Ομοσπονδία που συμμετείχα και όχι δική μου. Ετσι λοιπόν παροπλίζω την ομάδα και συμμετέχω μόνο στις Ομοσπονδίες μιας και πλέον δεν υπάρχει κάτι άλλο να αποδείξω τόσο σ εμένα όσο και στο παιχνίδι. Αν αναναιωθεί και μπούν κ αλλα πραγματάκια το συζητάμε. Ομως 10 σεζόν τώρα χωρίς την υποστήριξή σας δεν νομίζω να είχα καταφέρει όσα αυτή τη στιγμή κοσμούν το παλμαρέ των The Greeks. Ετσι λοιπόν θα σας αποζημιώσω με έναν πληρέστατο αναλυτικό οδηγό σχετικά με το τι έκανα προκειμένου να φτάσω σε αυτά τα αποτελέσματα από την αρχή μέχρι και το τέλος. Εναν οδηγό που πιστεύω οτι όποιος τον ακολουθήσει πιστά δε θα χάσει. Το Post θα αναναιώνεται κάθε μέρα με καινούργια κεφάλαια μέχρι να σας πω τέλος. Αυτο επειδή δεν μπορώ να το κάνω μονοκοπανιά λόγω φόρτου εργασίας. Κάνετε λοιπόν λίγη υπομονή και θα έχετε στα χέρια σας έναν πληρέστατο οδηγό απο τα χεράκια μου φτιαγμένο με οδηγείες κολπα και τρόπους παιχνιδιού σχέιδια προπονήσεων και γενικά για τα πάντα που αφορούν το παιχνίδι.

  2. #2
    Apprentice dragonomicon's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    https://t.me/pump_upp
    Posts
    195
    Οδηγός Τ11
    Κεφάλαιο 1 - ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
    1.1 Σύστημα.

    Ερχεσαι και αναλαμβάνεις προπονητής σε ένα club, ποιό είναι το πρώτο πράγμα που έχεις κατά νου να εφαρμόσεις στους παίχτες σου; Μα φυσικά το σύστημά σου, γι αυτό άλλωστε σε πήρανε κ όλας στην ομάδα, για τις προπονητικές σου ικανότητες. Αρα λοιπόν προπονητής χωρίς σύστημα = γυναίκα χωρίς κώλο, για πέταμα και τα δύο δηλαδή. Συστήματα υπάρχουν πολλά και όλα μα όλα είναι μοναδικά και χρήσιμα. Εγώ διάλεξα το 4-1-2-2-1 V. Ωραίο σύστημα αμυντικογενές που είναι και επιθετικό παράλληλα. Σύστημα που τα κερδίζει όλα απο μόνο του παιδιά δεν υπάρχει, αυτό το γνωρίζεται καλά όλοι σας, υπάρχει όμως ένα αλλά σ αυτό. Αυτό που κάνει το σύστημα να κερδίζει είναι ο προπονητής. Ετσι λοιπόν όταν ο προπονητής είναι καλός και γνώστης τότε και το σύστημα, ΟΠΟΙΟ και αν είναι αυτό, στα χέρια του γίνεται το Νο 1 όπλο. Αν ο προπονητής είναι αέρας , αέρας θα γίνει και το σύστημα στα χέρια του.
    Διαλέξτε το σύστημά σας όποιο και αν είναι αυτό, προσπαθήστε να το μάθετε σα το δεξί σας χέρι, κάντε πειράματα και αλλάξτε οδηγίες απο τις συνηθησμένες που το συνοδεύουν, δώστε του επιστοσύνη και επιμεινετε σ αυτό. Οταν τα κάνετε όλα αυτά θα είστε άτρωτος, ο σκοπός σας είναι να μάθετε το σύστημά σας σαν την Αλφάβητο. Οταν το καταφέρετε αυτό θα έχετε καταφέρει να καταστρέψετε όλα τα υποτιθέμενα αντισυστήματα που υπάρχουν για το σύστημα που έχετε επιλέξει, κάντε τον αντίπαλο να προσαρμοστεί σε εσάς και όχι εσείς στον αντίπαλο αλλάζοντας κάθε λίγο και λιγάκι διάταξη στον αγωνιστικό χώρο. Μάθετε πως συμπεριφέρετε το σύστημά σας με όλες τις εντολές. Δείτε που πονάει και που υπερτερεί. Αλλά ΜΗΝ αλλάξετε σύστημα. Το μόνο εύκολο για μένα θα ήταν να σας δώσω όλες τις οδηγείες του συστήματός μου. Και τι μ αυτό; Θα γίνεται παίχτες ξαφνικά; Ολα μα όλα τα συστήματα είναι καλά και απευθύνονται σε διαφόρων ειδών φιλοσοφίας προπονητές, διάλεξε το σύστημά σου και απογείωσέ το μέσα απο δουλειά και πειραματισμούς.

    1.2 Γενικές οδηγίες και συμπεριφορές παιχτών.

    Πολύς λόγος γίνεται για τα βελάκια και τις θέσεις με ειδικότητα στο παιχνίδι, είναι καλές δεν είναι, χρησιμεύουν σε κάτι ή τσάμπα καίει η λάμπα που έλεγε και η Παπαδοπούλου, Η αλήθεια κατά ένα μεγάλο ποσοστό γέρνει προς το ναι, τελικά αξίζουν αν όχι όλες οι περισσότερες έχουν τύχη και εφαρμογή στο παιχνίδι. Ενα σύστημα ισχυροποιείται όταν υπάρχουν παίχτες με ειδικότητα, προσφέρουν το κάτι παραπάνω στο σύνολο και η ομάδα γίνεται πιο πλήρης. Εγώ θα σας πω τι ειδικότητες πρέπει να έχουν ή μπορεί να έχουν οι παίχτες σας σε όποιο σύστημα και να παίζεται προκειμένου να το ισχυροποιήσετε. Εχουμε και λέμε λοιπόν κατά σειρά εμφάνισης.
    Τερματοφύλακας: εδώ φίλοι μου εγώ θα πάω με την αντίθετη λογική και θα σας πω οτι η ιδιότητα που πρέπει να έχει ο τερματζής σας πρέπει να είναι το πέναλτι, θα σας πω όμως και τη φιλισοφία μου πάνω σ αυτό. Η ειδικότητα που φοριέται είναι το τετ α τετ. Οκ και εγώ μαζί σας, έχετε δει ποτέ τετ α τετ απο αντεπίθεση να μην καταλήγει στο πλεχτό; Η μόνη περίπτωση που δεν θα καταλήξει είναι να τη στείλει στα περιστέρια όπως μου έχει συμβεί, αλλά κατά 95% είναι στο ζωγραφιστό. Με το πέναλτυ τουλάχιστο μπορείς να αποσωβίσεις γκόλ από στημένες φάσεις και φυσικά την ψυχοφθόρα ρουλέτα απο την άσπρη. Εγώ έχω τερματοφύλακα που δεν έχει καμία ειδικότητα και πιάνει τα πάντα. Και εξόδους κάνει και όλα τα κάνει. Πιστεύω λοιπόν οτι αν θέλετε ο τερματζής σας να έχει ειδικότητα αυτή θα είναι τα πέναλτυ.
    Αμυντικοί & μεσοαμυντικοί : Εδώ υπάρχει ψωμί, λοιπόν μια ομάδα δε χρειάζεται πολλές ειδικότητες μαζεμένες. Μια απο το είδος είναι αρκετή για να κάνει τη δουλειά της με εξαίρεση τους επιθετικούς εξτρεμ. Ετσι λοιπόν έχουμε και λέμε, διαλέξτε τον ψηλότερο κεντρικό σας αμυντικό και κάντε τον τείχος για να ελαχιστοποιήσετε τα γκολ απο φάουλ, διαλέξτε έναν απο τους δύο πλάγιους μπάκ ή μεσοαμυντικούς σας και δώστε του ειδικότητα κεφαλοσφαιριστή ελαχιστοποιώντας τα γκόλ απο κόρνερ. Τώρα γιατί σας λέω τους πλάγιους και όχι τους κεντρικούς. Υπάρχει λόγος που σας το αναφέρω έτσι. Εχω παρατηρήσει οτι στα κόρνερ οι κεντρικοί αμυντικοί πιάνουν τα δύο δοκάρια και οι πλάγιοι αλωνίζουν στην μικρή περιοχή. Κατ αυτόν τον τρόπο οι κεντρικοί προφυλάσουν το τέρμα απο σούτ κόρνερ και οι πλάγιοι πρόσπαθούν να διώξουν με κεφαλιές. Ετσι λοιπόν παρατήρησα οτι περισσοτερες κεφαλιές παίρνουν οι πλάγιοι παρά οι κεντρικοί. Το ίδιοι ισχύει αν παιζεται με μεσοαμυντικούς.
    Κεντρικοί μέσοι: Εδώ αν βάλετε ειδικότητα θα είναι πλειμέικερ, ευνόητο για να σας κάνει παιχνίδι. Μην κάνετε το λάθος και βάλετε ντριπλαδόρο το χάσατε το παίχνίδι και καταστρέφετε τον παίχτη. Συνήθως οι μέσοι είναι αμυντικογενείς παίχτες, δεν τραβάνε μπροστά, συνεπώς για μένα η ικανοτητα αυτή είναι άχρηστη για τους μέσους.
    Πλάγιοι μέσοι: Εδώ το αφήνω πάνω σας, εγώ θα προτιμούσα κρυφοί κυνηγοί όπως τα εξτρέμ αλλά εδώ μπορούν να δουλέψουν και σαν ντριπλαδόροι. Ανάλογα τη φιλισοφία σας.
    Επιθετικοί μέσοι και ακραίοι. Ενας επιθετικός μέσος, τα 10 αρια που λέγαμε παλιά είναι ο φαντεζί μας παίχτης, εκείνος που μπορεί να πάρει στις πλάτες του το παίχνίδι, ένας τέτοιος τύπος δεν μπορεί παρά να είναι ή πλειμέικερ ή ντριπλαδόρος. Τα εξτρεμάκια τώρα δεξιά και αριστερά αν μπορέσετε και τους βάλετε να είναι κρυφοί κυνηγοί έχετε ένα τσουβάλι γκολ απο τα αποδυτήρια. Είναι η μόνη ιδιοτητα που τους πάει γάντι, όχι οτι του ντριπλαδόρου δεν τους ταιριάζει αλλά σαν κρυφοί κυνηγοί όταν ειδικά το σύστημα είναι απο κέντρο κεντάνε μαζι με τους μέσους που τους τροφοδοτούν συνεχώς.
    Επιθετικός: Μια και μοναδική ιδιοτητα χωρίς πολλά λόγια. ΤΕΤ Α ΤΕΤ.
    Τώρα υπάρχουν και άλλες ιδιοτητες, όπως αυτή του κόρνερ. Περιττή προσωπικά. Του είδικού στα φάουλ, μπορείτε να τη βάλετε σε έναν κεντρικό μέσο ή σε έναν μεσοεπιθετικό αν θέλετε ακόμα και σε μεσοαμυντικό κεντρικό.

    1.3 επιλογή ομάδας

    Αφού λοιπόν έχουμε επιλέξει το σύστημά μας και έχουμε κατασταλάξει αν θα είναι αμυντικογενές επιθετικογενές Ήρθε η ώρα για να πάρουμε τους παίκτες μας. Λοιπόν τώρα εδώ Οι περισσότεροι λόγω οικονομικών επιλέγουν στο να αγοράσουν 11 παίκτες και δυο-τρεις ρεζέρβες εγώ Θα σας πρότεινα να πάρετε δύο 11άδες και έχω λόγο που σας το προτείνω αυτό να το κάνετε Θα δείτε στην πορεία ότι η δεύτερη έντεκα είναι απολύτως απαραίτητη Όχι απλά για να τη βάζετε μέσα και να παίρνει τα παιχνίδια αλλά γιατί με αυτή θα παίρνουμε το απαιτούμενο μπόνους στην προπόνηση χωρίς να κουράζουμε τη Βασική ενδεκάδα και είναι βασικό αυτό. Έτσι λοιπόν εάν παραδείγματος χάρη έχουμε να κάνουμε με το σύστημα 442 για παράδειγμα το αναφέρω θα πρέπει να πάρουμε ανάλογα και άλλους έντεκα αναπληρωματικούς στις ίδιες θέσεις.

    Κεφάλαιο 2
    2.1 BONUS


    Εχουμε καταρτήσει 2 ισάξιες ενδεκάδες λοιπόν και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το παιχνίδι μας. Αρχικά τα bonus μας είναι όλα στον πάτο. Ετσι λοιπόν πρέπει να τα σηκώσουμε όλα και μάλιστα όσο το δυνατόν με λιγότερες απώλειες σε κόστος φυσικής κατάστασης. Αυτό το επιτυγχανουμε με έναν τρόπο. Χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο συνδιασμό ασκήσεων μπορούμε να είμαστε φούλ σε bonus κάθε μέρα μόνο με δύο προπονήσεις Χ2. Σε αυτό το σημείο να σας αναφέρω οτι η δυναμικότητα πέφτει στης 05:30 το πρωί. Δηλαδή η ομάδα μας έχει 10% πληρότητα σε όλους τους τομείς στης 05:30 περίπου το πρωί θα πέσει στο 8%. Ετσι λοιπόν μετα απο τη μείωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο συνδιασμό προκειμένου να ανακτήσουμε το 10%. Οδηγός Τ11 από το Α εώς το Ω-screenshot_148.jpg
    Εχουμε λοιπόν τον συνδιασμό μας αποφεύγοντας τους όποιους άλλους συνδιασμούς έχουμε κατά νου που μας τρώνε ενέργεια και χρησιμοποιούμε αυτόν. Ομως προπονούμε μόνο τους αναπληρωματικούς και όχι τους βασικούς παίχτες μας που είναι βεβαρημένοι με το υπάρχον πρόγραμμα που έχουμε και έτσι έχουμε πετύχει να εξασφαλίσουμε το μπόνους μας χωρίς να κουράσουμε τους βασικούς μας παίχτες. Σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο η δεύτερη αναπληρωματική μας σύνθεση γιατί αυτή είναι που τραβά το ζόρι των περισσότερων προπονήσεων. Προσοχή η δεύτερη ενδεκάδα πρέπει να είναι ισάξια σε θέσεις της πρώτης, τώρα αμα τη βρείτε και σε ποιότητα ακόμα καλύτερα. Σχετική αναφορά στο φόρουμ θα βρείτε εδώ

    2.2 Προπόνηση

    Το μεγαλύτερο κεφάλαιο του παιχνιδιού, πολύς ντόρος έχει γίνει γύρω απο τις προπονήσεις, ποιές είναι κατάλληλες, ποιές ασκήσεις να χρησιμοποιήσουμε, πόσες φορές πρέπει να προπονήσουμε τους παίχτες μας, να τους πηδήξουμε στην προπόνηση ή να τους έχουημε στον αφρό.. Πολλά τα ερωτήματα πολλές οι απαντήσεις. Με την παλιά έκδοση είχαμε μπεί σε μια ρώτα, προπονούσαμε ειδικά τους παίχτες και όλα καλά. Τώρα που μας την κλείσανε απο εδώ πάνε κ αλλοι. Σ αυτόν εδώ το σύνδεσμο ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ θα βρείτε μερικές αναλύσεις για τις προπονήσεις που κατά καιρούς έχουν ειπωθεί και τους τρόπους μεταξύ των οποίων έχω προτείνει και εγώ κάποια πράγματα, αλλά αυτός ο τρόπος που θα σας δείξω τώρα είναι εμπνευσμένος απο ένα Ρώσσο φίλο μου που μου άνοιξε τα μάτια.

    2.3 Η σημασία και ο τρόπος της προπόνησης

    Εχουμε και λέμε λοιπόν, με την παλιά έκδοση μπορούσαμε να τοποθετήσουμε με ατομικές προπονήσεις τα skills του κάθε παίχτη εκεί που έπρεπε να τα πάρει και όχι να ελπίζουμε απο τη γενική προπόνηση με το σταυρο στο χέρι να τα πάρει εκεί που θέλουμε. Κόβοντας την παλιά έκδοση η αλήθεια είναι οτι σε πολλούς απο εμάς, αν όχι σε όλους, μας κοπήκανε τα ήπατα. Μιλώντας με ένα φίλο μου Ρώσσο σχετικά με ένα άλλο παιχνίδι προπονητικής το FMU κάνοντάς του παράπονα επειδή εκεί επιβιώνεις μόνο αν έχεις χρήμα, η κουβέντα μας έφερε στο top eleven. Ετσι λοιπόν η ρήμη του λόγου μας έφερε στις προπονήσεις και μου έδειξε ένα τρόπο που δεν ήξερα η αλήθεια είναι μέχρι και πριν από 1 μήνα και κάτι. Πραγματικά λοιπόν μετά απο δοκιμές και αλλαγές έφτασα στο τελικό συμπέρασμα οτι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος προπόνησης της ομάδας απο αυτόν. Η γενική φιλοσοφία του τρόπου αυτού είναι αφ ενός μεν να πάρει ο παίχτης αυτά που πρέπει εκεί που πρέπει και αφ εταίρου η εξοικονόμηση πακέτων αλλά και η μεγαλύτερη αύξηση του παίχτη σε σχέση με τις κοινές προπονήσεις που μια πιάνουν και αποδίδουν και μια δεν πιάνουν. Ιδιαίτερα θα διαπιστώσετε οτι ακόμα και παίχτες με μεγάλη ηλικία μπορούν να πάρουν εύκολα skills σε αντίθεση με τις κοινές προπονήσεις που δεν παίρνουν. Πάμε λοιπόν να δούμε πως γίνεται η προπόνηση αυτή βήμα βήμα.

    Βήμα 1ο : Πάμε στην προπόνηση.
    Βήμα 2ο : Επιλέγουμε ΟΛΗ την ομάδα πλήν των τερματοφυλάκων. Οδηγός Τ11 από το Α εώς το Ω-screenshot_149.jpg
    Βήμα 3ο : Βάζουμε στα 6 νταμάκια της προπόνησης τα drills του GKΟδηγός Τ11 από το Α εώς το Ω-screenshot_150.jpg
    Βήμα 4ο : Πατάμε να γίνει η προπόνηση.

    Οπως θα διαπιστώσετε οι παίχτες σας δεν θα πάρουν τίποτα απο αυτές τις προπονήσεις. Εδώ είναι το κλειδί της υπόθεσης. Μια τέτοια προπόνηση που σε ενέργεια κοστίζει περίπου στο 18% αποδίδει σε κάθε παίχτη στη συνέχεια 1-2% από κάθε skill ανάλογα με το τι άσκηση θα του δώσουμε να κάνει. Ετσι λοιπόν αφού έχουμε τελειώσει το βήμα 4 πάμε να κάνουμε την προπόνησή μας στους παίχτες μας. ΠΡΟΣΟΧΗ : ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

    Εδώ τώρα υπάρχουν 3 δρόμοι που μπορείτε να ακολουθήσετε για να κάνετε την προπόνησή σας και οφείλω να σας το πω. Τα υπέρ και τα κατά θα σας τα πω στο τέλος απλά θα σας πω για την ώρα ποιοι είναι αυτοί και θα σας αναλύσω τον δρόμο με τα Γκρούπ που είναι και ο σωστότερος. Μπορείς να προπονήσεις λοιπόν Α. Ολη την ομάδα, Β. ανα γκρούπ, Γ. Ατομικά.

    Βήμα 5ο : Προπόνηση Γκρούπ. Εχουμε τελειώσει απο το βήμα 4 και πάμε να επιλέξουμε το γκρούπ που θέλουμε να προπονήσουμε, Ειμαστε στην προπόνηση και πάμε ξανά στην επιλογή παιχτών. Εστω οτι θέλουμε να προπονήσουμε τους κεντρικούς αμυντικούς μας. Επιλέγουμε απο το ρόστερ και όχι απο τον προηγούμενο πίνακα που σας έδειξα τους κεντρικούς αμυντικούς που θέλουμε να προπονήσουμε, αυτό το κάνω γιατί πολλοί παίχτες είναι πολυθεσίτες και επιβαρύνονται διπλά και τριπλά οπότε για να είμαστε σίγουροι οτι δεν θα επιλεχτούν ξανά και ξάνά διαλέγουμε το σίγουρο δρόμο της επιλογής. Οδηγός Τ11 από το Α εώς το Ω-screenshot_151.jpgΟδηγός Τ11 από το Α εώς το Ω-screenshot_152.jpg
    συγκεκριμένα επέλεξα 4 αμυντικούς κεντρικούς να προπονήσω. Ετσι λοιπόν αφού τους έχω επιλέξει πρέπει να πάω να βάλω και τα κατάλληλα drills να τους προπονήσω. Εδώ δώστε βάση στο τι θα σας πώ. ΜΟΝΟ και επαναλαμβάνω ΜΟΝΟ μια άσκηση θα πιάσει απο τα έξι νταμάκια που έχουμε για την προπόνηση και όχι και τα έξι. Ετσι λοιπόν πρέπει να διαλέξουμε αυτη την άσκηση που ταιριάζει σε κάθε ειδικότητα. Εδώ λοιπόν έρχομαι εγώ και επεμβάινω στην όλη ιστορία με ένα excel που έχω φτιάξει που πραγματικά δεν περίμενα οτι θα μου φανεί τόσο χρήσιμο. Το excel αυτό είναι ότι πιο μπεμπεδίστικο υπάρχει αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι θυσαυρός. Απαρτίζεται απο 2 πεδία στην ουσία το πρώτο είναι ΟΛΕΣ οι ασκήσεις σε εικόνες και το δεύτερο είναι ΟΛΕΣ οι ασκήσεις σε λέξεις υπο μορφή λίστας. Οταν ενεργοποιήσεις μια λέξη απο τα αριστερά σου ανάβει ένα λαμπάκι στα αριστερά στην άσκηση σε κάθε skill υποδεικνύωντάς σου ποιες ασκήσεις είναι κατάλληλες για την συγκεκριμένη ειδικότητα. Ετσι λοιπόν κατ αυτόν τον τρόπο βγάζεις το εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου για την κάθε θέση που θες να προπονήσεις.

    Βήμα 6ο : Αφού έχουμε επιλέξει λοιπόν το γκρουπ μας πάμε να βάλουμε την άσκηση που πρέπει. Συγκεκριμένα μια άσκηση η οποία είναι Must για τους κεντρικούς αμυντικούς είναι η ΆΣΚΗΣΗ ΠΙΕΣΗΣ, πάμε λοιπόν να δούμε τι γίνεται. Επιλέγουμε το πρώτο νταμάκι και βάζουμε την ανάλογη άσκηση. Οδηγός Τ11 από το Α εώς το Ω-screenshot_153.jpg
    Βήμα 7ο: Πατάμε να γίνει η προπόνηση και βλέπουμε το αποτέλεσμα. Οδηγός Τ11 από το Α εώς το Ω-screenshot_154.jpg

    Ετσι λοιπόν έχουμε άμεσο καταμερισμό των skills του παίχτη εκεί που θέλουμε εμείς με απόλυτη ακρίβεια χωρίς να παρακαλάμε να τα πάρει εκεί που θέλουμε. Τώρα καλά όλα αυτά αλλά σε αυτή τη μέθοδο όπως θα παρατηρήσατε μια σειρά απο 6 ασκήσεις του GK τρώει 18% από ένα παίχτη. Το ποσοστό της ενέργειας που καταναλώνετε είναι μεγάλο, το αποτέλεσμα όμως είναι που λες χαλάλι τους. Πρέπει λοιπόν να ακολουθηθεί ένα πλάνο για να είσαι οκ για την επόμενη μέρα και αυτό πρέπει να το τηρήσεις κατά γράμμα αν θες να δεις την ομάδα σου να πετάει και να γίνει μπετόν αρμέ. Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε να φτιάξουμε το πλάνο μας.

    2.4 Σχεδιασμός Προπόνησης

    Ολα μα όλα πρέπει να γίνονται βάση πλάνου. Λοιπόν κάθε θέση παίχτη έχει τα ανάλογα skills που πρέπει να αναπτύξει ο παίχτης για να είναι χρήσιμα και να του ανεβάζουν το Μ.Ο και συνεπώς τα αστέρια του. Ομως οι ασκήσεις είναι τέτοιες που έχουν μέσα απ όλα και δεν μπορείς π.χ να χρησιμοποιήσεις μια και να τελειώσεις. Πρέπει να κάνεις ένα συνδιασμό ασκήσεων για την κάθε θέση ξεχωριστά ουτοσώστε να μπορεί ο παίχτης να παίρνει απο την άσκηση το μάξιμουμ που μπορεί να πάρει. Και αυτό είναι και το μυστικό σ αυτού του είδους την προπόνηση, Το οτι μπορεί ο παίχτης με τον τρόπο αυτό να τα πάρει εκεί που πρέπει 100%.
    Οπως σας είπα και πιο πάνω έχω φτιάξει ένα excel το οποίο με βοήθησε πολύ στο να φτιάξω το πλάνο μου ,μέσα απο αυτόν εδώ το σύνδεσμο μπορείτε να το κατεβάσετε και εσείς και να το χρησιμοποιήσετε. Οδηγείες θα βρείτε εδώ.
    Ο παρακάτω οδηγός βρίσκεται και στο Forum αλλά επειδή είναι κομμάτι του οδηγού τον προσαρτώ και εδώ για να έχετε μια πιο ολοκληρωμενη εικόνα μην τρέχετε σε συνδέσμους.
    Εδώ θα σας παρουσιάσω ένα μπεμπεδίστικο excel που έφτιαξα για την ρημαδοκατάρα αυτή που παίζουμε. Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο αλλά είναι και τα πάντα!!!!! Απλό στον τρόπο του με δύο πεδία, αλλά πολύ χρήσιμο. Λοιπόν έχουμε και λέμε, έχουμε να κάνουμε όπως βλέπετε με δύο πεδία, το πρώτο πεδίο στα αριστερά μας έχει ΟΛΕΣ τις ασκήσεις που υπάρχουν μέσα στην προπόνηση με εικόνες και επεξηγήσεις και σε κάθε επεξήγηση θα δείτε και ένα κόκκινο λαμπάκι!!! Attachment 84884
    Το δεύτερο πεδίο είναι τρείς στήλες οι οποίες δείχνουν Α. Ολα τα skills που έχουν οι παίχτες Β Τα απαιτούμενα σκιλς που θέλει ο κάθε παίχτης για την θέση που παίζει και Γ. Οι επιλογές που θα κάνουμε ανάλογα με το ποιά άσκηση πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για τη θέση που θέλουμε να προπονήσουμε.
    Η πρώτη και η τρίτη στήλη είναι ίδιες αλλά εμείς μέσω λίστας ενεργοποιούμε την πρώτη στήλη ταιριάζοντας το όνομα του skill που θέλουμε. Attachment 84885
    παράδειγμα: Εστω οτι θέλουμε να βρούμε ποιές ασκήσεις ταιριάζουν και είναι πιο χρήσιμες στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ μας DC. βλέπουμε απο τη μεσαία στήλη (B) τα skills που χρειάζεται ο DC μας. Attachment 84886
    Πάμε στην στήλη ενεργοποίησης και κλικάροντας σε κάθε νταμάκι επιλέγουμε μέσα απο τη λιστα την ίδια δεξιότητα που έχει και η Α στήλη. Attachment 84887Attachment 84888
    Αυτόματα με το που κλικάρουμε τις ίδιες δεξιότητες ανάβουν πράσινα λαμπάκια σε όσες ασκήσεις εμπεριέχουν αυτές τις δεξιότητες που έχουμε επιλέξει στο Πρώτο μας πεδίο.
    Attachment 84889
    Ετσι λοιπόν διαλέγουμε ποιές απο τις ασκήσεις αποδίδουν τα μέγιστα για τη θέση του DC μας. Συγκεκριμένα θα σας φέρω και ένα παράδειγμα για να μπείτε στο κλίμα του πως θα φτιάξουμε το πλάνο μας. Και μιας και αναφέραμε τον DC παμε μαζί να δούμε πως βγάζουμε ποιές ασκήσεις θέλει.
    Εχουμε και λέμε λοιπόν. Οπως βλέπουμε στο πρώτο μας πεδίο η άσκηση που είναι η πληρέστερη απ όλες είναι οι ασκήσεις πίεσεις με 5/5 drillsAttachment 84890.
    H ασκηση αυτή μας καλύπτει 5 skills, μαρκάρισμα - τακλιν - τοποθέτηση - επιθετικότητα - θάρρος. Αρα αυτή είναι μέσα στο πλάνο μας την κρατάμε, μας λείπουν τώρα τα εξής skills κεφαλιά - Δύναμη - φυσική κατάσταση. Αυτά μπορούμε να τα βρούμε όλα μαζί κάπου; Αν όχι ψάχνουμε να βρούμε συτά που δεν περιλαμβάνονται στις μπλέ ασκήσεις και θα σας εξηγήσω το γιατί. Οι μπλέ ασκησεις έιναι της φυσικής κατάστασης των παιχτών και του τερματοφύλακα μια τέτοια προπόνηση τη μέρα είναι επιβεβλημένη οποτε αυτές τις ασκήσεις τις παίρνει ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ σε μια προπόνηση. Γι αυτό λοιπόν θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις άλλες που έιναι απέξω και αν δεν καταφέρουμε να τις παντρέψουμε όλες μαζι τότε θα τις παίρνουν απο τη γενική της κατάστασης. Πάμε λοιπόν να δούμε τι γίνεται.
    ΞΕΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ απο την πρώτη μας επιλεγμένη άσκηση απο τη στήλη ενεργοποίησης (Γ). Attachment 84891
    Αυτόματα ξανακοκκινίζουν τα νταμάκια στις ασκήσεις και μένουν μονο πράσινα αυτά που μας ενδιαφέρουν και που έχουν τις ασκήσεις που μας έχουν μείνει. Οπως θα παρατηρήσετε υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που έχουν τα skills που χρειαζόμαστε αλλά ποια είναι η πιο προσοδοφόρα απ όλες; Κάνοντας λοιπόν τον έλεγχό μας βλέπουμε οτι στην άσκηση με την άμυνα σε σέντρες υπάρχει η κεφαλιά που χρειαζόμαστε και παράλληλα υπάρχουν 3 skills που είναι αναγκαια για τον DC μας. Αρα μας συμφαιρει αυτή η άσκηση να την συμπεριλάβουμε γιατί έχει το αμέσως μεγαλύτερο ποσοστό σε ασκήσεις να καλύψει. Μας έμειναν λοιπόν η Δύναμη και η Φυσική κατάσταση. Οπως σας είπα αυτές τις δύο τις παίρνουν απο τη γενική προπόνηση οπότε δεν έχουμε λόγο ανησυχίας. Ετσι λοιπόν ο DC μας θέλει 2 προπονήσεις απο όλες αυτές που υπάρχουν ΑΜΥΝΑ ΣΕ ΣΕΝΤΡΕΣ & ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΙΕΣΗΣ. Φτιάχνουμε λοιπόν ένα μινι πλανάκι από Δευτερα μέχρι και Κυριακή. και του βάζουμε εναλάξ τις ασκήσεις του. Ενα παράδειγμα πλάνου του συστήματος που παίζω είναι αυτό. Attachment 84892.
    Ετσι λοιπόν έχουμε το πλάνο μας και μια προπόνηση κάθε μέρα για φυσική κατάσταση που συμπληρώνει τις μπλέ ασκήσεις που έχουν οι θέσεις των παιχτών.
    Το σϋνδεσμο θα τον βρείτε εδώ και στον οδηγό που γράφω στο forum.
    ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ...
    Last edited by dragonomicon; 07-20-2017 at 06:52 PM.

  3. #3
    Greek Forum Moderator nikolgiorgos's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    17,714
    καλό κουράγιο λοιπόν.
    Να υπενθυμίσω ότι σε ένα ποστ σου, μπορείς να λές 2-3 πραγματάκια και να βάλεις ένα link που είχες δημοσιεύσει παλιότερα
    πχ αυτό για το 4-5-1 που είναι πολύ αναλυτικό

    https://forum.topeleven.com/%CE%A3%C...%AC%CF%82.html
    dragonomicon likes this.
    Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό φόρουμ
    http://forum.topeleven.com/%CE%93%CE...%B4%CE%B1.html

  4. #4
    Addicted Tesla's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    640
    Ωραίος φίλε, όντως καλό θα ήταν όταν μιλάς για τακτικές να βάζεις και κανένα link από από το thread των συστημάτων.

    Υ.Γ.: Μια χάρη μόνο! Μην βάζεις μεγάλη γραμματοσειρά γιατί θα κάνουμε μπράτσα στα δάκτυλα από τη ροδέλα του ποντικιού!
    In Tesla FC's club we fight for glory in our fields. Our mission is a wealthy, yet promising team,
    that spreads its ideas beyond the horizon and leads our spirit to the victory.

    • A.E.K. FC
      | seasons 01 -> 37 |

    • Tesla F.C.
      | seasons 38 -> 67 |

    • Dragons F.C.
      | seasons 68 -> 75 |

  5. #5
    VIP Nick Lizas's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    1,375
    Quote Originally Posted by dragonomicon View Post
    Οδηγός Τ11
    Κεφάλαιο 1 - ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
    1.1 Σύστημα.

    Ερχεσαι και αναλαμβάνεις προπονητής σε ένα club, ποιό είναι το πρώτο πράγμα που έχεις κατά νου να εφαρμόσεις στους παίχτες σου; Μα φυσικά το σύστημά σου, γι αυτό άλλωστε σε πήρανε κ όλας στην ομάδα, για τις προπονητικές σου ικανότητες. Αρα λοιπόν προπονητής χωρίς σύστημα = γυναίκα χωρίς κώλο, για πέταμα και τα δύο δηλαδή. Συστήματα υπάρχουν πολλά και όλα μα όλα είναι μοναδικά και χρήσιμα. Εγώ διάλεξα το 4-1-2-2-1 V. Ωραίο σύστημα αμυντικογενές που είναι και επιθετικό παράλληλα. Σύστημα που τα κερδίζει όλα απο μόνο του παιδιά δεν υπάρχει, αυτό το γνωρίζεται καλά όλοι σας, υπάρχει όμως ένα αλλά σ αυτό. Αυτό που κάνει το σύστημα να κερδίζει είναι ο προπονητής. Ετσι λοιπόν όταν ο προπονητής είναι καλός και γνώστης τότε και το σύστημα, ΟΠΟΙΟ και αν είναι αυτό, στα χέρια του γίνεται το Νο 1 όπλο. Αν ο προπονητής είναι αέρας , αέρας θα γίνει και το σύστημα στα χέρια του.
    Διαλέξτε το σύστημά σας όποιο και αν είναι αυτό, προσπαθήστε να το μάθετε σα το δεξί σας χέρι, κάντε πειράματα και αλλάξτε οδηγίες απο τις συνηθησμένες που το συνοδεύουν, δώστε του επιστοσύνη και επιμεινετε σ αυτό. Οταν τα κάνετε όλα αυτά θα είστε άτρωτος, ο σκοπός σας είναι να μάθετε το σύστημά σας σαν την Αλφάβητο. Οταν το καταφέρετε αυτό θα έχετε καταφέρει να καταστρέψετε όλα τα υποτιθέμενα αντισυστήματα που υπάρχουν για το σύστημα που έχετε επιλέξει, κάντε τον αντίπαλο να προσαρμοστεί σε εσάς και όχι εσείς στον αντίπαλο αλλάζοντας κάθε λίγο και λιγάκι διάταξη στον αγωνιστικό χώρο. Μάθετε πως συμπεριφέρετε το σύστημά σας με όλες τις εντολές. Δείτε που πονάει και που υπερτερεί. Αλλά ΜΗΝ αλλάξετε σύστημα. Το μόνο εύκολο για μένα θα ήταν να σας δώσω όλες τις οδηγείες του συστήματός μου. Και τι μ αυτό; Θα γίνεται παίχτες ξαφνικά; Ολα μα όλα τα συστήματα είναι καλά και απευθύνονται σε διαφόρων ειδών φιλοσοφίας προπονητές, διάλεξε το σύστημά σου και απογείωσέ το μέσα απο δουλειά και πειραματισμούς.

    1.2 Γενικές οδηγείες και συμπεριφορές παιχτών.
    καλα όλα αυτά αλλα αν παιζεις με δυνατοτερο αντιπαλο πρεπει να βρεις το αντισυστημα να σου δωσω ένα παράδειγμα
    όταν παιζεις 4-5-1v και κατά την διαρκεια του αγωνα το αλλαζεις σε 4-2-3w-1 στην ουσια βρίσκεις το αντισυστημα που
    πρεπει να ακολουθησεις ,δεν υπαρχει περιπτωση να κερδισεις ανωτερο αντιπαλο χωρις αντισυστημα αυτά από την δικη μου
    εμπειρια επιπεδο 43

  6. #6
    Apprentice dragonomicon's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    https://t.me/pump_upp
    Posts
    195
    Θα σου απαντήσω με τα στατιστικά μου χωρίς να θέλω να μην ενστερνιστώ αυτό´που ´λές, σε 10 σεζόν με το συγκεκριμένο σύστημα εφής εξ αρχής απο τη σέντρα και με απειροελάχιστες φορές να άλλαξα διάταξη στο χόρτο κατάφερα να πάρω αυτά´που βλέπεις στην υπογραφή.(οι πιο πολλοί´ύποστηρικτές απο εδώ´κατά´τη διάρκεια των αγώνων μπορουν να το επιβεβαιώσουν μεταξύ´άύτών και εσύ´). Τώρα ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά´του φίλε. Εγώ´σας καταθέτω αυτά´που έχω διαπιστώσει και όποιος θέλει τα λαμβάνει υπ´όψη του ή τα πετάέί´στο ακροθαλάσσι. Οπως και να έχει πάντως´έτσι έχουν τα πράγματα και αυτή´έίναι η σκοπιά´μου. Εγώ´έχω καταφέρει να προσαρμόζω το υπάρχον σύστημα σε όλα τα συστήματα και τα αντισυστήματα. Η απόδειξη είναι καταγεγραμμένη και υπαρκτή, όχι μόύφες. Γι αυτό´και περίμενα τη συμπλήρωση 10 σεζόν για να ολοκληρώσω τις σκέψεις μου.

    Οσο για τη γραμματοσειρά´τη μικραίνω ήδη μια σκάλα.

  7. #7
    Apprentice dragonomicon's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    https://t.me/pump_upp
    Posts
    195
    Παιδιά έχει πέσει πολλή δουλειά και γι αυτό καθυστερώ το γράψιμο, η άδεια μου αργεί και ο χρόνος περιορισμένος. Το κεφάλαιο της προπονησης είναι μεγάλο κομμάτι και δεν μπορώ να το περάσω γρήγορα, οπότε την υπομονή σας. Σήμερα συμπλήρωσα πολλά καλά πραγματάκια.