Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15
Like Tree30Likes

Thread: Τι άλλα παιχνίδια έχετε παίξει ?

  1. #11
    Pro dsio's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Athens
    Posts
    844
    Quote Originally Posted by ermismandras View Post
    maxim tsigalko και to madeira..οποιος τους ξέρει ήδη κύλισε ένα δάκρυ νοσταλγίας όπως και σε μένα
    τι θυμίζεις τώρα;

    αν δεν κάνω λάθος τότε στο cm3 ο τσάρτας είχε κάτι απίθανα χαρακτηριστικά επιπέδου ζιντάν

    upd: Μην ξεχάσω και τον Διονύση Χιώτη!
    Last edited by dsio; 04-26-2017 at 11:00 AM.

  2. #12
    Pro axd23's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    849
    Ξέχασα να αναφέρω τους Supat Rungratsamee, Lebohang Mokoena σαν ταλεντάρες και τους Morten Gamst Pedersen και Kim Kallstrom που τότε ήταν νεαροί και ήταν από τους καλύτερους παίκτες του παιχνιδιού αλλά έκαναν αξιόλογη καριέρα και στην πραγματική ζωή.
    dsio likes this.
    Manager of Παναθηναϊκός Α.Ο (Panathinaikos A.O) currently playing at level 18.


  3. #13
    Pro axd23's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    849
    Τον Freddy Adu τον ανακάλυψα στο FM 2005 αν θυμάμαι καλά. 14 χρονών τότε. Όπως και ο Supat Rungratsamee που στο CM 03-04 ήταν 13 αν δεν κάνω τρομερό λάθος.
    Manager of Παναθηναϊκός Α.Ο (Panathinaikos A.O) currently playing at level 18.


  4. #14
    Rookie paoktsaki's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    52
    Δεν ξέρω τι παιζατε εσείς παιδιά αλλά εγώ συνεχίζω και παίζω hattrick!!11η χρονια σε real time.Έναν αγώνα πρωτάθλημα Σάββατο και έναν κύπελλο η φιλικό την Τετάρτη. Αργό αλλά με τράβηξε από την αρχή! !Ελεύθερος μπήκα παντρεμένος με παιδί τώρα! !Κάτι σαν τον Αλ Μπαντι του παλιού σήριαλ αν θυμάστε. .Για τον χρόνο που έχω μια χαρά είναι. Δεν έχει πολλές απαιτήσεις. .
    Cloverfield, dsio and Nick Lizas like this.

  5. #15
    Apprentice dragonomicon's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    https://t.me/pump_upp
    Posts
    195
    Quote Originally Posted by dsio View Post
    Καλησπέρα σε όλους,

    Γιώργο το συγκεκριμένο thread είναι από τις ωραιότερες ιδέες του forum (μεταξύ πολλών άλλων πολύ καλών threads).

    Τα παραπάνω ποσταρίσματα των Cloverfield και axd23 μόνο συγκίνηση προκαλούν.

    Προτού αναπτύξω μια σύντομη ιστορική αναδρομή των football games, manager [!] και arcade/simulation [*], που έχoυν περάσει από τα χέρια μου, απλά να πω ότι αυτό που κάνουν ξεχωριστά τα Championship Manager και Football Manager δεν μπορεί να περιγραφεί εύκολα. Επί της αρχής είναι η έμφαση που έχουν δώσει οι developers στην τακτική. Απλά κάποιος πρέπει να παίξει τα παιχνίδια για να το καταλάβει (σ.σ.: το FM για mobile είναι πλέον υπό σκέψη).

    80's:
    [!] Εδώ κανένα manager game
    [*] Microprose Soccer σε Amstrad PC1512 CGA 4 colors: Για κάποιο ανεξήγητο λόγο είχαμε "κολλήσει" με έναν φίλο και είχαμε δώσει "ιστορικές" μάχες

    90's:
    [!] Ultimate Soccer Manager 98: Δεν ήσουν απλά manager, αλλά ουσαστικά και πρόεδρος της ομάδας. Πολλαπλές επιλογές, καινοτόμες για την εποχή του, όπως και το γεγονός ότι η απεικόνιση του αγώνα ήταν με live "3D" γραφικά, αλλά...
    [!] Championship Manager 2 97/98: ...κάπου εδώ ξεκινά η ενασχόληση με τη σειρά CM (της EIDOS τότε). Ένα απλό παιχνίδι, χωρίς γραφικά, χωρίς ήχο, χωρίς πολλές επιλογές, αντί για αγώνα έβλεπες μόνο commentary, αλλά...τόσο εθιστικό από πλευράς gameplay, με έμφαση στην τακτική και εμπλουτισμένο με μια σχετικά μεγάλη database παιχτών και ομάδων (που να γνωρίζαμε τότε το τι θα ακολουθούσε!)

    [*] European Championship 1992 σε PC Intel 286 VGA: Ψευδό-3D VGA graphics με την Εθνική Ελλάδος να συμμετάσχει (για εκείνη την εποχή ήταν αδιανόητο)
    [*] Sensible Soccer: Το "Kick-Off" του PC (ίσως θυμάστε την επιτυχία του Kick-Off σε Amiga) με απίθανα "μπανάνα" σουτ
    [*] Manchester United: Δεν κράτησε πολύ το ενδιαφέρον μου, κυρίως λόγω του βαρετού gameplay
    [*] Actua Soccer σε Pentium Intel 133MHz (και αργότερα 200MHz MMX) SVGA: Θύμιζε coin-op, 3D γραφικά, αλλά το gameplay γινόταν σύντομα βαρετό
    [*] FIFA: Road to World Cup 98: Το συγκεκριμένο έκανε τεράστιο γκελ τόσο από γραφικά όσο και από gameplay. Ιστορικές μάχες με φίλους (μέσω dial-up modem). Χαρακτηριστική η εισαγωγική μουσική με το "Song 2" των Blur.
    [*] FIFA99: Ακόμα πιο βελτιωμένο από το 98 και διπλά με συμφοιτητές μέσω τοπικού LAN (10Mbps) που είχαμε στήσει με τον συγκάτοικο.

    00's:
    [!] Championship Manager 3 01/02: Η καλύτερη έκδοση...μέχρι την επόμενη!
    [!] Championship Manager 4 03/04: ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ CM RELEASE EVER! Άπειρες ώρες! Πρώτη φορά 2D απεικόνιση του αγώνα, αλλά αυτό στη σειρά CM και αργότερα FM είναι το λιγότερο.
    [!] Football Manager 2005: Η EIDOS κρατάει το εμπορικό όνομα (CM), η SI Games τον κώδικα και το νέο FM συνεχίζει την παράδοση του προκατόχου του. Πολύ καλό!
    [!] Football Manager 2009: Ακόμα πιο βελτιωμένο.

    [*] FIFA2001 - FIFA2009: Λιγότερες ώρες ενασχόλησης, αλλά πάντα βρίσκαμε χρόνο για ένα ποδοσφαιράκι

    10's:
    [!] Football Manager 2011 & 2012: Πάντα καλά.
    [!] Football Manager 2013: ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ FM.

    [*] Κάπου εδώ (έστω και αργά) ξεκινά η ουσιαστική γνωριμία μου με τη σειρά Pro Evolution Soccer, ίσως γιατί το FIFA άρχισε (κατά τη γνώμη μου πάντα) να χάνει την αρχική του αίσθηση.
    [*] PES2010 σε Laptop Intel i5 με NVIDIA: Καταπληκτικά γραφικά και με τον κολλητό από τη σχολή επαναλάβαμε τις "μάχες" που δίναμε από την εποχή του FIFA98.
    [*] PES2011-2013: Πάρα πολύ καλά παιχνίδια, αλλά οι ώρες παιχνιδιού μειωμένες αισθητά.
    [*] PES2014-2016: Όπως και παραπάνω, αλλά σε PS3/PS4, περιστασιακά διπλά με τον κουμπάρο.
    Επειδή όπως καταλαβάινω είμαστε στην ίδια συνομοταξία μέσα σε όλα αυτά που είπες που τα έχω ρουφήξει σα το διάολο θα σου θυμίσω ένα ακόμα παιχνίδι προπονητικής που το έιχα παίξει όταν είχα πάρει μια Amiga 500 plus μετά το θρυλικό Spectrum zx128 που για να φορτώσει είχες κασσετοφωνάκι και περίμενες μισή ώρα και αν ήσουν τυχερός έπαιζες.
    Το παιχνιδάκι λεγόταν ΟΝ ΤΗE GOAL και ήταν προπονητικής προκριματικών παγκοσμίου κυπέλλου και έπαιζες και το παγκόσμιο κύπελλο αν περνούσες. Για την εποχή του ήταν πολύ μπροστά γιατί είχε digitized φάσεις και παίχτες και επίσης είχε συνεντεύξεις τύπου που έδινες μετά απο κάθε αγώνα. Πολύ εθιστικό παιχνίδι.
    Και φυσικά το THE MANAGER που ήταν το κορυφαίο στην εποχή του στην ΑMIGA με δυνατοτητα συμμετοχής 4 παιχτων ταυτόχρονα, οι απόλυτες μάχες επι χόρτου. Ξεκινούσες πρωτάθλημα με μια αγγλική ομάδα απο την τρίτη κατηγορία και έφτανες όπου μπορούσες, champions league (πρωταθλητριών τότε), κύπελλο αγγλίας και uefa.
    Τι άλλα παιχνίδια έχετε παίξει ?-hqdefault.jpgΤι άλλα παιχνίδια έχετε παίξει ?-lzxtoni.png
    dsio, Jimbesi and Nick Lizas like this.

Page 2 of 2 FirstFirst 12