Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 68
Like Tree38Likes

Thread: 4-1-2-2-1 Αν το μάθεις είσαι Βασιλιάς!

  1. #1
    Apprentice dragonomicon's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    https://t.me/pump_upp
    Posts
    195

    4-1-2-2-1 Αν το μάθεις είσαι Βασιλιάς!

    Λοιπόν μετά από μπόλικη μελέτη και αγώνες κάποιων ετών είμαι σε θέση να σας παρουσιάσω το περίφημο 4-1-2-2-1 ή 4-5-1 ή 4-3-2-1 V style. Για μένα η κανονική του ονομασία είναι 4-1-2-2-1 γιατί οι παίχτες που το απαρτίζουν είναι αυτοί και που ορίζουν τις θέσεις του. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Η 11 αδα απαρτίζεται από τον τερματοφύλακα φυσικά, 2 ντούκια κεντρικούς αμυντικούς (o ένας αμυντικό τείχος και ο άλλος αν υπάρχει δυνατότητα κεφαλοσφαιριστής) , 2 πλάγια μπάκ, 1 γαμάτο κόφτη, 2 κεντρικούς (ο ένας τουλάχιστο palymaker) , 2 σφαίρες στα άκρα (κρυφοί κυνηγοί και οι δύο) και έναν μπουκαδόρο striker (tet a tet ) παλιάς κοπής. Σύμφωνα με το παιχνίδι έτσι : DR-DC-DC-DL DMC MC-MC AMR-AML ST. H διάταξή τους στο χόρτο έτσι:
    Attachment 74130

    Πολλοί υποστηρίζουν οτι οι κατευθύνσεις στα βέλη στο συγκεκριμένο σύστημα δεν χρειάζονται, εγώ πάλι έχω αντίθετη άποψη. Εχουν και παραέχουν αλλά.... Δεν είναι ίδιες για όλα τα μάτς. Υπάρχουν ματς που αν δεν τα προσέξεις και δεν βάλεις τα σωστά βελάκια θα γίνουν καταστροφή. Ας μην τα περιμένουμε λοιπόν όλα από ένα σύστημα αν δεν βάλουμε και εμεις το χέρι μας. Αν δεν το κάνεις σωστά είναι το σύστημα που θα σε καταστρέψει, αν ακολουθήσεις όμως μερικούς κανόνες τότε είναι το σύστημα που θα σου χαρίσει τα ΠΑΝΤΑ..
    Ξεκινάμε λοιπόν, οι αντίπαλοι που θα αντιμετωπίσεις είναι 3 ειδών ανεξαρτήτως συστημάτων. Κατηγορία Α) αντίπαλοι πολύ ανώτεροι από εσένα (διαφορά 2 λέβελ και πάνω), Κατηγορία Β) αντίπαλοι ανώτεροι από εσένα (διαφορά μέχρι 1 λέβελ) και τέλος Κατηγορία Γ) αντίπαλοι ίσοι ή μικρότεροι από εσένα.
    Κανόνας πρώτος: σε καμία περίπτωση δεν πειράζεις τη νοοτροπία του συστήματος.


    Ας πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το σύστημά μας ανάλογα κάθε κατηγορία.
    Κατηγορία Α) < 2 LVL.

    Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με έναν σούπερ αντίπαλο ο οποίος μας ρίχνει στο κεφάλι 2 επίπεδα, τέτοιους θα συναντήσουμε κυρίως στο κύπελλο ή και στο Τσαμπιονς λίγκ, αλλά κυρίως στο κύπελλο. Είναι οι αντίπαλοι που λέμε βοήθα Παναγιά μου και ότι γίνει. Στήνουμε λοιπόν την ομάδα μας ώς εξης και με τις κάτωθι εντολές.:
    4-1-2-2-1 Αν το μάθεις είσαι Βασιλιάς!-screenshot_25.jpg
    Οι ομάδες αυτές μόνο έτσι αντιμετωπίζονται, βελάκια όπως βλέπεται υπάχουν στα πλάγια μπακ προώθητικά, στους κεντρικούς αμυντικούς πίσω, όπως και στους μέσους καθώς και στον μεσοαμυντικό που βοηθάνε στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Τα εξτρέμ προωθητικά και ο επιθετικός ξερός. Οι πλάγιοι αμυντικοί συνεργάζοντα άψογα με τα εξτρέμ και βγάζουν πολλές φάσεις. Οι μέσοι μαζί με τον αμυντικό μέσο κάνουν τρελή δουλειά. Οι αποδόσεις μη σας ενδιαφέρουν θα τις δείτε να είναι χαμηλές, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει όμως. Τώρα υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν κατά γράμμα αν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα .

    Κανόνας δεύτερος: Οταν παίζεται ΜΟΝΟ με 4-4-2 και κάτι δεν σας πάει καλά στον αγώνα τότε αλλάξτε σε κάθετες απο το κέντρο και ζώνη.


    Κατηγορία Β) <1 lvl

    Βατοί αντίπαλοι που πάλι είναι πάνω από εμάς αλλά τουλάχιστο είναι του χεριού μας. Τους βρίσκουμε πάλι στο κύπελλο αλλά συνήθως στο Τσάμπιονς λίγκ. Εδώ υπάρχει διαφοροποίηση στα βελάκια και στη νοοτροπία όπως θα δείτε.:

    4-1-2-2-1 Αν το μάθεις είσαι Βασιλιάς!-screenshot_26.jpg

    Εδώ τώρα λοιπόν πάμε με αμυντικούς προσανατολισμούς αλλά όπως θα δείτε τα βελάκια από τους μέσους λοίπουν και αυτό γιατί θέλουμε η ομάδα να έχει λίγο περισσοτερες επιθετικές τάσεις. Τα υπόλοιπα όπως πρίν. Ισχύουν τα ίδια όπως και πάνω όσον αφορά το 4-4-2. Ως επι το πλείστον δεν θα χρειαστεί ποτέ να πειράξετε τις ρυθμίσεις σε αυτή την κατηγορία. Τα παιχνίδια θα σας πηγαίνουν απο μόνα τους εκεί που θέλετε.

    Κανόνας τρίτος: Μην αλλάξετε βελάκια στους μέσους προς τα μπροστά, θα καταστρέψετε όλη την ανασταλτική λειτουργία του παιχνιδιού και μπορεί να φάτε γκόλ από το πουθενά.

    Κανόνας τέταρτος: ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΤΟΝ DMC.

    ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: Μην επιχειρήσετε να αλλάξετε κάτι στο 5 λεπτο πριν αρχίσει το παιχνίδι, 100% θα ξεκινήσετε τρώγοντας γκολ...!


    Κατηγορία 3) >= 1lvl

    Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με την πιο εύκολη κατηγορία και τα πράγματα είναι πιο ελαστικά. Το σύστημα παραμένει φυσικά το ίδιο αλλά έχουμε κάποιες αλλαγές. Εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 αναπτύξεις με το ίδιο αποτέλεσμα εξίσου. Βασικά εγώ προτιμώ την πρώτη εκδοχή παρά τη δεύτερη αν και σε μερικές περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να την ενεργοποιήσετε. Εχουμε και λέμε λοιπόν.: Εκδοχή 1η

    4-1-2-2-1 Αν το μάθεις είσαι Βασιλιάς!-screenshot_27.jpg

    Τα βελάκια λείπουν απο όλους τους αμυντικούς και τους μέσους. Ακολουθούμε τον κανόνα μας και αφήνουμε απείραχτο τον αμυντικό μέσο. Ακολοθούμε αμυντική τακτικη και μεικτές μπαλιές από τα πλάγια ξανά αλλά παίζουμε πλέον ζώνη με οφσάιντ. Η απειρία των επιθετικών και θα μας δώσει περισσότερα οφσαιντ με μικρές ομάδες. Το πρέσινγκ εδώ είναι έντονο για γρήγορα αποτελέσματα από το πρώτο ημίχρονο και όλα καλά.

    Εκδοχή 2:
    4-1-2-2-1 Αν το μάθεις είσαι Βασιλιάς!-screenshot_28.jpg

    Εδώ βλέπετε οτι παίζω με μακρινές μπαλιές πλάγια, μερικές φορές λοιπόν μπορεί να παρατηρήσετε οτι κάτι βρωμάει στο παιχνίδι, αν υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή σας τότε γυρίστε το σε μακρινές. Αν δείτε και ο αντίπαλός σας δεν διαθέτει μέσους ακραίους τότε ξεκινήστε με αυτό. Και τα δύο πάντως είναι μέσα στα πλαίσια.

    Κανόνας πέμπτος: Μην επιχειρήσετε να βάλετε βελάκια σε διαφορετικές κατευθύνσεις από αυτές που υπάρχουν στην πρώτη κατηγορία. Παράδειγμα να αλλάξετε τον AMR από μπροστά σε πίσω ή τίποτα, ή ας πούμε τον DC από πίσω σε μπροστά ή τίποτα, μπορεί να είναι καταστροφικό.


    Γενικά, πιστεύω οτι είναι ένα σύστημα το οποίο μπορεί να εξουδετερώσει τον οποιονδήποτε αν το χειριστεις σωστά. Παραδείγματα έχω άπειρα να σας δείξω και μάλιστα πολύ πολύ πρόσφατα. Ανακαλύψτε τα μόνοι σας....

  2. #2
    Greek Forum Moderator nikolgiorgos's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    17,714
    Γενικά συμφωνώ ότι είναι από τα πιο πετυχημένα συστήματα.
    Για να ρωτήσω μερικά πράγματα

    ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: Μην επιχειρήσετε να αλλάξετε κάτι στο 5 λεπτο πριν αρχίσει το παιχνίδι, 100% θα ξεκινήσετε τρώγοντας γκολ...!
    τι εννοείς με αυτό ?

    - Εναντίον του κλασσικού 4-4-2 σπάνια μου βγάινει (ιδίως όταν ο αντίπαλος μάνατζερ δεν παρακολουθεί το παιχνίδι).
    Εσένα ?

    - Αυτή ειδικά την σεζόν, το Άμυνα/αντεπιθέσεις δεν τραβάει, δεν ξέρω, δεν είναι όπως άλλες σεζόν.

    - Το μαν του μαν ξοδεύει περισσότερη ενέργεια.
    Γιατί να το χρησιμοποιήσουμε από την αρχή ?
    Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό φόρουμ
    http://forum.topeleven.com/%CE%93%CE...%B4%CE%B1.html

  3. #3
    Greek Forum Moderator nikolgiorgos's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    17,714
    * Σόρυ, αυτό είναι ένα ποστ του Nikose που κατά την προσφιλή του συνήθεια ποστάρει όπου νά''ναι (χαχα)
    Το μετέφερα εδώ για να συνεχισθεί ο διάλογος


    " Επαιξα με το συστημα σου σημερα τον αντιπαλο μου στις ομοσπονδιες. Φλατ 4-4-2 και ισοδυναμος. Νοοτροπια πολυ αμυντικη, ηπια πιεση, κανονικο τακλιν, μικτες πασες, και μαρκαρισμα ενας προς εναν. Οι κεντρωοι να κανουν επιστροφες, και αντεπιθεσεις με τους πλαγιους. Χασαμε χαλαρα 0-2 αντι για 0-5. Το αξιοσημειωτο ειναι οτι ειχαμε σε 90 λεπτα 0 σουτ on target. Το ειδαμε κι αυτο μετα απο 6 χρονια στο παιχνιδι. "

    4-1-2-2-1 Αν το μάθεις είσαι Βασιλιάς!-test.jpg
    Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό φόρουμ
    http://forum.topeleven.com/%CE%93%CE...%B4%CE%B1.html

  4. #4
    Greek Forum Moderator nikolgiorgos's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    17,714
    αυτό λοιπόν εννοώ, ότι το 4-5-1 v σπάνια μου βγαίνει απέναντι στο 4-4-2
    Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό φόρουμ
    http://forum.topeleven.com/%CE%93%CE...%B4%CE%B1.html

  5. #5
    Apprentice dragonomicon's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    https://t.me/pump_upp
    Posts
    195
    Δοκίμασε να κάνεις κάτι την ώρα που ξεκινάει το παιχνίδι, μια αλλαγή θέσης ή μια αλλαγή παίχτη. Θα φας γκόλ στην πρώτη φάση................Δεν το έχεις τσεκάρει ποτέ αυτό? Μπορεί να μην έτυχε να το κάνεις ποτέ αλλά κάνε το απο περιέργεια 3 φορές. Στις 2 θα το αρπάξεις οπωσδήποτε. Δοκίμασέ το σε φιλικό.

    Το άμυνα αντεπιθέσεις όντως δεν τραβάει όπως δεν τραβάνε πολλά πράγματα, οι επιθετικοί ας πούμε δεν σκοράρουν συχνά κ.α. Αλλά σε πληροφορώ στο συγεκριμένο σύστημα θα δεις πολλές αντεπιθέσεις.

    Το μαν το μαν μπορεί να ξοδεύει περισσοτερη ενέργεια αλλά έχεις πολύ πιο δυνατή άμυνα και περισσότερο ανασταλτικές ικανότητες. Δεν θα κοιτάξω εγώ να μην κουράσω τους παίχτες, δουλειά τους είναι να παίζουν. Εγώ κοιτάω να τους τραβήξω το 101% από τις ικανότητές τους.

    Οσον αφορά το 4-4-2 σου παραθέτω οτι έχω παίξει φέτος με το πρόσφατο ο προημιτελικός μου με ένα θηρίο στο κύπελο(υπάρχει και στο post):
    4-1-2-2-1 Αν το μάθεις είσαι Βασιλιάς!-screenshot_29.jpg4-1-2-2-1 Αν το μάθεις είσαι Βασιλιάς!-screenshot_30.jpg4-1-2-2-1 Αν το μάθεις είσαι Βασιλιάς!-screenshot_31.jpg4-1-2-2-1 Αν το μάθεις είσαι Βασιλιάς!-screenshot_32.jpg

  6. #6
    Apprentice dragonomicon's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    https://t.me/pump_upp
    Posts
    195
    Νίκο αυτός δεν ήταν σε ποιότητα κατώτερος από εσένα απ ότι βλέπω, αρα έπρεπε να παίξεις αμυντικά και όχι πολύ αμυντικά, μετά αν κοιτάξεις την ανάλυση γράφω οτι όταν είσαι ισοδύναμος μην βάλεις βελάκια κάτω στους μέσους για να σου κρατάνε ψηλά την ομάδα, μετά λέμε οτι πρεσάρεις έντονα για να καθαρίσεις το μάτς. Εσυ έστησες την ομάδα σα να έπαιζες με την Μεικτή κόσμου. Φυσιολογικό το βρίσκω να χάσεις όπως πήγες. Δεν είμαι μόνο εγώ η εξαίρεση του κανόνα που κερδίζω ότι μου κάτσει στην πλώρη, απλά βαδίζω κατά γράμμα με ότι έχω ανακαλύψει και δεν έχω απώλειες ή τουλάχιστο μπορώ και τις μετριάζω. Στις ομοσπονδίες μου κάθονται όλο τα παλούκια λόγω του οτι έχω καλη ομάδα, ε σε πληροφορώ τους έχω ξεπαστρέψει όλους. Ο μόνος που δεν κατάφερα να κερδίσω ήταν ένας κινέζος που με κέρδισε 3-1 στο πρώτο και κατάφερα να του πάρω ισοπαλία στο δεύτερο. ΑΘΛΟΣ. Ενας φίλος μου απο την ομοσπονδία δε σταύρωνε νίκη, του έστειλα το σύστημα όπως το έχω γράψει και ευτυχως για μας και την ομοσπονδία έχει ξεσκιστεί στις νίκες. Τι να πω, εμένα μέχρι τώρα πάντως με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο και Πρωτάθλημα : 4-1-2-2-1 Αν το μάθεις είσαι Βασιλιάς!-screenshot_33.jpg
    και στο κύπελλο που είμαι τελικό :4-1-2-2-1 Αν το μάθεις είσαι Βασιλιάς!-screenshot_34.jpg και στις ομοσπονδίες

  7. #7
    Pro
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    833
    σαν να το βλεπω απο μακρια να ερχεται......
    νικοσ... ασε ρε φιλε, την εστησα ετσι την ομαδα κι εφαγα τεσσαρα..
    Drago...ε.. μα ετσι που την εστησες ηταν λαθος. αφου ο αντιπαλος δεν ηταν ανωτερος η ισοδυναμος αλλα λιιιιιιιιιγο πιο αδυναμος. αρα επρεπε το χ βελακι να ειναι ετσι κι οχι ετσι γι αυτο εχασες χαλαρα!!!!!!!! χαχαχαχαχα!!

    περα απ την πλακα εκτιμω αφανταστα που βρηκες τον χρονο και κυριως τη διαθεση να κατσεις να γραψεις 2-3 πραγματακια που θα μας βοηθησουν, μπραβο ρε φιλε.

  8. #8
    Pro
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    833
    Λοιπον παμε. Η μια ομαδα με ισοτιμο αντιπαλο στηθηκε στις ομοσπονδιες ως ειπαμε. Τακτικες, βελακια ,ολα. Κερδιζαμε μεχρι το 50 0-2. Στο 72 χαναμε 3-2. Δεν χρειαζεται να ποσταρω λεπτομερειες. ( ολοι με 7αρια εκτος το τερμα που πηρε 5). Περιμενουμε και την αλλη ομαδουλα παλι με ισοτιμο αντιπαλο που στηθηκε κι αυτη οπως προταθηκε. Θα ενημερωσω.
    Edit. Στοπα εγω. το εβλεπα να ερχεται.

    Εdit 2. H αλλη ομαδα στην εδρα της 0-2. Κι εδω 5αρακι το τερμα.4-1-2-2-1 Αν το μάθεις είσαι Βασιλιάς!-screenshot_9.jpg
    Με αυτον. Δε χρειαζονται λεπτομερειες.
    Last edited by Nikose; 12-04-2016 at 10:04 AM.

  9. #9
    Pro
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    833
    Αντε παμε γι αλλα. Γυρναμε στο κλασικο 4-2-3-1.
    Last edited by Nikose; 12-04-2016 at 10:05 AM.

  10. #10
    Apprentice dragonomicon's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    https://t.me/pump_upp
    Posts
    195
    Ρε νικο για παρτη σου σημερα θα τραβηξω σε βιντεο τον τελικο των ομοσπονδιων να στον ποσταρω εδω. Προετοιμασια συστηματος αναλυση και γενικα οτι κανω πριν το ματς. Οποιο κ αν ειναι το αποτελεσμα θα το βγαλω εδω. Μετα τις 20:00 σε επαναληψη!!!!
    Αν και θα σου πω κατι. Οι ομοσπονδιες δεν προσφερονται για δοκιμες γιατι υπαρχει ο ασταθμητος παραγων τον φιλαθλων. Εγω ειχα τον κινεζο 0-1 μεχρι το 70 και σε 5 λεπτα εφαγα 2 τεμαχια και ενα στο τελος, με το που πλακωσαν 3 κινεζοι απο την ομοσπονδια. Τα ρουφηξα σε χρονο 0. Και μη μου πεις οτι δεν γινεται ετσι.. Οι πιο πολλοι θα την εχουν πατησει. Λοιπον ραντεβου το βραδυ. Ας γραψει κ κανενας αλλος που το δοκιμασε εντυπωσεις.

Page 1 of 7 123 ... LastLast