Results 1 to 10 of 113
Like Tree76Likes

Thread: MNK Kaskada (ex FC Ljiljani)

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    VIP MNK Kaskada's Avatar
    Svoju karijeru kao top eleven menadžer počeo sam jedne hladne februarske noći, tačnije 12.02.2012. U početku cilj nam je bio promocija na naredni level iz sezone u sezonu (cilj ispunjen). Nisam bio mnogo aktivan na igri sve do sezone 32, sezonu prije me je kontaktirao prijatelj Asmir (FC Bulevar) u želji da napravimo ligu gdje bi igrali sa svim aktivnim ekipama i tako napravili igru mnogo zanimljivijom. Medjutim taj plan je bio samo djelimično uspješan jer na kraju sam završio u ligi sa FC Bulevarom (Asmir Nuhanović) i Boca Juniorsima (Vedran Staklenac). Tih nekoliko sezona koliko smo igrali zajedno je bilo veoma zanimljivo (igra tada nije mnogo trolovala). Iz sezone u sezonu smo se smjenjivali kao pobjednici lige i lige šampiona. Prvih nekoliko sezona dominaciju u ligi su imali bulevar i Ljiljani dok je Boca juniors osvajao ligu prvaka. Početno ime tima je bilo FC Ljiljani po nazivu reprezentacije BiH, medjutim kasnije kad su promijenili ime u Zmajeve nisam želio da mi se ekipa zove tako pa sam odlučio da uzmem ime lokalnog malonogomentnog kluba Kaskada (Gračanica) koji se natječe u premijer futsal ligi BiH.

Najstarija slika koju imam u arhivi je moja najveća pobjeda iz ligaške sezone 24, level 24. Ovo nije samo jedna od mojih najvećih pobjeda već i jedna jako čudna pobjeda koja se desila u predzadnjem kolu kada sam bodovno bio izjednačen sa prvim na tabeli ali koji je bio bolji za 9 golova po gol razlici, pa zahvaljujući ovako visokoj pobjedi na kraju sam uzeo ligašku titulu.

Iz prve dvije zajedničke sezone (32 i 33) nažalost nemam sliku. Prvu ligu sam ja osvojio, drugu Bulevar. Medjutim imam sve utakmice sa boca juniorsima iz sezone 33, pa čak i legendarno finale Lige Prvaka koje smo igrali za vrijeme mundijala u Brazilu:

Last edited by MNK Kaskada; 03-27-2016 at 11:55 PM.