Antonio Gustavo Hernandez
Guest
Originally Posted by
Godsend
Benim hesap gene beni trollemeye başladı. Ligde geçen sezon toplamda 1 maç kaybettim sadece, bu sezonun henüz başındayız ve daha şimdiden benden çok güçsüz oyunu bile takip etmeyen takımlara saça sapan şekilde yenildim. Aynı kadrom geçen sezon şampiyonlar ligini alan kadrom 6-7 sezondur beraber oynayan oyuncular gel gör ki oyun bana " yeterince bedava oynadın artık biraz token satın alma zamanı geldi" demek istiyor.
Böyle zamanlarda oyunun sizi trollediğini anlamanın en güzel yöntemini keşfettim ki bugün bizzat uygulayıp gördüm. Arkadaş listenizden en güçsüz , oyunu bırakmış adamın takımı seçip dostluk maçı yapıyorsunuz. Normalde elemanı 9-0 , 10- 0 yenmeniz gerekirken takımınız zar zor 2-0 , 3-0 gibi skorlarla kazanıyorsa anlayın ki trollenmişsiniz demektir.
Şimdi ne yapmak lazım ? Muhtemelen bu sezon başarılı olmayı unutup token, dinlenme, vs biriktirip oyunculara bol bol antreman yaptırıp diğer sezonu bekleyeceğiz. Geriye de yapacak bir şey kalmıyor zaten.
Açık söyleleyeyim, bunun token alman ya da almamanla da alakası yok (Lafın gelişi söylediğini biliyorum ). Olay bence şu, belli bir süre domine ediyorsan oyun seni direkman işaretliyor, istediğin kadar güçlü takım kur. 5 sezon önceydi galiba %136'lık takımla şampiyonlar ligi finalinde %96, ligde ise 2 maçta %100'lük takıma (kritik maçlardı ve şampiyonu belirledi, bu rakip ligde 2 de beraberlik almıştı, benim diğerlerinin hepsi galibiyetti) kaybettim. (Her şey fulldü, bonus, moral vs.) Bundan önce de 2 sezon üst üste 3'lü yapmıştım. Sonra sinirlendim, bir sezon falan hiç girmedim, hatta bir ara uygulamayı da sildim. Sonra 2 sezon "tanking" (buna bizim de bir terim bulmamız lazım, varsa yeşillendirin ) yaparak bilerek sonuncu oldum. Sonra baktım takım +1 ve % olarak güçlü rakiplere karşı bile desteklenmeden kazanıyor, geçen sezon kupa finalinde yedeklerle çıkıp +%30 güçlü bir canavarı trolledim hatta (Ben kupayı bu sezon trollenmemek için almak istemiyordum, ondan öncekini de almıştım çünkü, goller 10, 35, 2-0 öne geçiyor 72, 84, 90'da benimkiler atıyor tam komedi, resmini çekmiştim galiba, çektiysem paylaşırım). Ligde bilerek 3. oldum. Bu sezon ligin neredeyse tamamı pasif ve tamamen terkedilmiş takımlar. Bir iki tane ara sıra aktif olan var. Ligde şu ana kadarki maçları en az 4 farkla kazandım (bazı maçlarda oyuncuların kondisyonu %19 olduğu bile oldu, morali zaten sallamıyorum bile ligde), kupa da iyi gidiyor da şampiyonlar liginde trolleneceğim gibi 2 tane en az -%20'lik takımla berabere kaldım (Topa sahip olma, şut, kaleyi bulan şut, hepsi benim daha yüksekti ama golleri rakipler attı), umarım ileriki turlarda trollenmem.
Diyeceğim şu ki, kesinlikle haklısın, token alan birisinin bile 1 sezon bekleyip her şeyden elenip 2. sezon ligde 3. 4. olması lazım bence (He istisnalar yok mudur tabi ki vardır, var da zaten İngilizce forumda bahsediyorlardı, bazı takımlar trollenmiyormuş, adam 3 4 sezon üst üste tüm kupalarda hem zayıf takımlarla karşılaşıp hem de sürekli kazanıyormuş). Bir tane adam vardı mesela, geçen sezon bıraktı, İngiliz, federasyonunu biliyordum ve takip ediyordum. Her sezon %150'lere çıkıp devam edebiliyordu, sırf bu troll sonuçlar yüzünden bıraktı. %130'dan sonra oyuncuların gelişimi zordur, baya yavaşlar, düşünsene sen her sezon 11'ini %130'lardan %150'lere çıkarıyorsun, %120'lik %110'luk takımlara eleniyorsun. Sonra da bu şekilde "tanking" yapan takımlara kızıyorlar. Oyun sana başka bir şans bırakmıyor ki, 3'lü yapamıyorsan hiç bir anlamı yok, hem zamana hem de paraya yazık. He karşındaki rakipler aynı güç de olur da anlarım. İlk sezonlarımda kupalarda +2 seviyelerle karşılaşıyordum mesela, onlara karşı bile en az +%5, +%10 güçleniyordum, adam oyuna girmeden, para harcamadan kazanıyordu (O maçlar da şahibeliydi). 3 4 defa geldi bu başıma ilk 6 7 sezon, 1 sezon finallelere kadar gidebiliyorsam, bir sonraki sezon ilk maçlarda eleniyordum. Ben de kızıyordum önceden bu olaya ama eğer sistem sana başka bir çare bırakmıyorsa yapacak bir şey yok. Kimsenin de kızmaya hakkı yok. Bundan sonra ben de öyle yapacağım. Yalnız takımı güçlendirmeyeceğim, sadece kaynakları biriktireceğim, çünkü bunların ne yapacağı belli olmaz, yine kupaları +2 seviye yapabilirler Zaten her sezon kendi seviyemde güzel kadrolar kurabiliyorum, tavsiyeler de düzeldi, artık sürekli forvet ve kaleci gelmiyor.