Pozdrav svima.
Eto i mene nazad nakon...godinu dana?
Vidim da se nije puno promenilo. Idalje se ne zna kako igra funkcionise i idalje nije receno na sta tacno uticu "specijalne osobine". Koliko se do sada moglo primetiti, specijalnosti su izgleda samo kozmetika. Drugim recima, ne oslanjate se na iste jer, po svemu sudeci, nemaju apsolutno nikakav znacaj.
Poz!
Manager ne slazem se u potpunosti bas sa tobomvecinu toga sto si rekao podrzavam ali ipak mnogo znace specijalnosti za kornere i slobodnjake i tu i tamo za penale.
Moj spic pre 3 sezone je bio 4* imao specijalnost da izvodi slobodnjake i bio je najbolji strelac lige sa 35 gola od toga sigurno preko 25 iz slobodnjaka..
A moj stoper specijalista za kornere je imao u toku jedne sezone oko 25 asistencija![]()
To je upravo to sto kazem. Kada bi podelili sa nama na koj tacno nacin specijalnosti uticu, mogli bi da znamo da li zaista ima neke koristi od istih.
Ranije sam X puta pitao da li specijalnosti funkcionisu po principu:
A) Dodaju +X na (na primer dribling igracu koji je dribler, +X na dodavanje i postavljanje igracu koji je PM itd.)
B) Daju X % sansi igracu sa specijalnoscu da uspe u svojoj nameri bez obzira na kvalitet protivnika. Na primer, 10% da da gol iz slobodnjaka bez obzira na to koliko je golman kvalitetniji.
C) Na neki treci nacin.
Nikad nisam dobio odgovor.
Do not take this game too seriously.
Verujem da imaju neki procentualni udeo. Uglavnom kada kupiš skauta npr. sa osobinom ti dobiješ igrač kvaliteta kojeg nemaš na redovnoj transfer listi. E sada tog igrača pošto je njemu centaršut(za kornere) vrv najjači u timu jer je sa skaut liste, staviš da ti izvodi kornere jer ipak centaršut mu je najjači u timu. Ja kada stavljam izvođače kornera npr. kada nemam igrača sa specijalnom osobinom stavljam igrača sa najvišom stavkom "Centaršut" i meni bar odrađuje posao. Evo i primera iz prve ruke. Specijalista za penale mi izvodi kornere:
![]()